Vineri, 21 aprilie 2017, de marea sărbătoare creștin-ortodoxă, Izvorul Tămăduirii, orele 16:00 Casa de Cultură „Pontus Euxinus” din Năvodari  a găzduit  lansarea romanului de aventuri Singur împotriva oceanului”, aparținând scriitorului Constantin Costache precum si lansarea volumului de debut Apocalipsa Zombie”, semnat de Alexandru Matei, un remarcabil talent literar, elev în clasa a 5-a, la Școala gimnazială „Grigore Moisil”  din Năvodari.

Invitați speciali au fost Angelo Mitchievici, președintele Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România (https://ro.wikipedia.org/wiki/Angelo_Mitchievici) și poeta Mihaela Merivei, doamna viceprimar Mara Liliana și  poeta Ottilia Ardeleanu.

Evenimentul a fost moderat de Enache Tușa, sociolog și om de televiziune.(Litoral TV)

Au fost prezente și cadre didactice de la Școala gimnazială „Grigore Moisil”  din Năvodari, colegii tânarului scriitor Alexandru Matei- însoțiți de doamna dirigintă,  profesor Chiriac Monica .

Doamna dirigintă, Chiriac Monica, care îi este și profesor de limba și literatura română micului scriitor, îl consideră un norocos, un fericit că a gustat din fructul cunoașterii literare. Doamna profesoară îl consideră un autor talentat, care mânuiește cu atenție vocabularul, are un stil antrenant, tensionat, termenii sunt preciși, au proprietate și totodată apreciază naturalețea, concizia, simplitatea cu care scrie la aceasta fragedă vârstă.

Întreaga asistență a rămas plăcut surprinsă de talentul tânărului scriitor, care la cei 11 ani ai săi, prin multă muncă, a reușit o astfel de creație literară, făcând o promisiune pentru viitor.

Poeta Meravei Mihaela:” Succes și felicitări micului scriitor debutant de azi, marelui scriitor de mâine. Să crezi în steaua ta, Alexandru Matei. Viitorul îți aparține, dragă Alexandru. Trebuie să ai încredere în acest viitor și să perseverezi. Drumul pe care ai pornit este greu, însă este deosebit de frumos. Succes și binecuvântare!”

http://forum.isjcta.ro/index.php?topic=31955.msg145707#new

2 Thoughts to “LANSARE DE CARTE-”Apocalipsa Zombie” de Alexandru Matei, elev în clasa a 5-a, la Școala gimnazială „Grigore Moisil””

  1. Blagan Mihaela

    Felicitări Alexandru,esti un exemplu de urmat.

    1. Matei Iulia Raluca

      Multumim frumos!

Leave a Comment