actsporbanner

 

actextarhbanner

21 MARTIE, ZIUA INTERNAȚIONALĂ A POEZIEI/

ZIUA MONDIALĂ A TEATRULUI DE PĂPUȘI

Activități desfășurate la clasa a IV-a B in parteneriat cu Biblioteca „Pontus Euxinus” Năvodari.

ORA PĂMÂNTULUI – SÂMBĂTĂ, 23 MARTIE 2024, ÎNCEPÂND CU 20:30

Activități desfășurate de elevii claselor a V-a de la Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Năvodari, pentru a marca „Ora Pământului”, prin imagini și desene.
În fiecare an, la sfârșitul lunii martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour. Ediția a 18-a va avea loc sâmbătă, 23 martie 2024, la ora 20:30.
Orice se poate schimba dacă îți creezi un obicei sănătos. Oricât de mic, dar să fie practicat metodic și pentru o perioadă mai lungă. Cum ar fi dacă toți oamenii de pe Planetă și-ar propune să facă ceva mic, pentru a proteja natura, în fiecare lună?
Protejarea planetei noastre este o responsabilitate comună și necesită o acțiune colectivă, așa că de #OraPământului2024 s-a lansat Banca Orelor pentru Natură, un instrument interactiv online care invită pe toată lumea, de pretutindeni, nu numai să stingă luminile în mod simbolic, ci și să dedice 60 de minute pentru a face un bine planetei! Fie că este vorba de o plimbare prin pădure în care te bucuri de aerul proasăt și de ciripitul păsărilor, fie că plantezi flori sălbatice pentru albine sau că te hotărăști să schimbi produsele nesustenabile de acasă cu alternative ecologice, există o multitudine de opțiuni din care poți alege.
Împreună, putem transforma o singură Oră a Pământului în mii și milioane de acțiuni de impact pentru casa noastră comună!

25 MAI, ZIUA EROILOR

 

De ziua Înălțării Domnului, dedicăm solemn un moment pentru eroii neamului nostru! Corul ARPEGGIO al Școlii Gimnaziale “Grigore Moisil”, a prezentat un program dedicat celor care și-au apărat țara cu propria viață și au luptat pentru păstrarea identității de neam, cultură și limbă!
Hristos S-a înălțat!

https://www.facebook.com/100049266320664/videos/pcb.811358257183044/1900720236958825https://www.facebook.com/photo?fbid=811357133849823&set=pcb.811357260516477

LANSARE DE CARTE LA ȘCOALA GRIGORE MOISIL NĂVODARI

Astăzi, 6 aprilie, Școala Grigore Moisil a organizat o întâlnire cu scriitoarea Gabriela Teca. Momentul a marcat totodata și Ziua internațională a Literaturii pentru copii. Activitatea s-a desfășurat în bibliotecă, printre cărți. Participante au fost cadre didactice de la gradinițele năvodărene precum și de la școlile Grigore Moisil și George Enescu. Invitatele autoarei au fost doamna Georgeta Prodan, Vețeanu Valentina,Tudorița Dănilă-scriitoare, doamnele Radu Victoria și Elena Matei, directoare la Casa de Cultura Pontus Euxinus Năvodari, Gabriela Roșca, director la Biblioteca Orăsenească Năvodari.
Deschiderea evenimentului a fost făcută de prichindeii dnei Teca Gabriela cu o poezie care a facut deliciul audienței. Doamna profesoară Diana Adam, gazda evenimentului, a continuat cu un discurs emoționant.
Scriitoarea Gabriela Teca, foarte dezinvoltă a vorbit despre cum a început să scrie și să publice.
A vorbit despre planurile de viitor și despre cărțile pe care le are în lucru.
Au fost oferite diplome de către Școala Grigore Moisil, prin doamna profesoară Ligia Mangri, directorul școlii, în colaborare cu A.D.E.S. președinte, doamna profesoară Diana Adam.
Întâlnirea a continuat într-o atmosfera relaxantă, distractivă.
Obiectivul întâlnirii a fost atins, acela de a socializa, a schimba păreri și idei, a se îmbogăți cu noi experiențe!
S-au adresat mulțumiri, dintr-o parte și din alta, s-au semnat autografe și s-au făcut promisiuni pentru alte întâlniri cu aceeași temă.

 https://www.facebook.com/photo/?fbid=777447773907426&set=pcb.777449977240539

 

LANSARE DE CARTE LA ȘCOALA GRIGORE MOISIL NĂVODARI

 

Școala Grigore Moisil a găzduit, în data de 15 decembrie 2022, o întâlnire cu scriitoarea Tudorița Dănilă Ardag. Activitatea s-a desfășurat în spațiul prietenos al bibliotecii, printre cărți. Participante au fost cadre didactice din cele trei școli năvodărene și elevi de la clasele a V-a B, a VI-a D, a VII-a B, a VII-a C și a VIII-a B, însoțiți de doamna profesoară de limba română, Mihaela Bretea. Au cântat colinde trei fetițe minunate: Amalia Sârbu, Anastasia Sârbu și Alessia Vasilache .
Ne-a făcut deosebită plăcere să le avem lângă noi pe invitatele autoarei: președintele ,,Ligii Scriitorilor Dobrogeni”, prof. Vasilica Mitrea și bibliotecar Gabriela Roșca, de la Biblioteca ,,Pontus Euxinus” Năvodari.
Scriitoarea Tudorița Dănilă Ardag a vorbit asistenței despre planurile sale de viitor și despre cărțile pe care le are în lucru.
Doamna Vasilica Mitrea , președintele ,,Ligii Scriitorilor Dobrogeni” i-a înmânat legitimația de membru al ligii, precum și o diplomă pentru promovarea și îmbogățirea patrimoniului literar și cultural.
Au mai fost oferite diplome, din partea Școlii Grigore Moisil, prin director prof. Ligia Mangri, în colaborare cu A.D.E.S., președinte prof. Diana Adam.
Mulțumim pentru momentele de prietenie, generozitate și relaxare pe care le-am petrecut alături de invitații noștri.
Întâlnirea a fost organizată și moderată de prof. Diana Adam, la rândul său autoare de cărți de literatură și pentru copii, redactor șef al Revistei ,, Colțul profesorului”.
Școala ,,Grigore Moisil” Năvodari își manifestă disponibilitatea de a găzdui oricând cu bucurie oaspeți care să fie un model pentru comunitate și pentru elevii noștri!
?❤️?Info:
Scriitoarea Tudorița Dănilă Ardag a început să publice în Spania, acolo unde a și locuit mulți ani.
A debutat cu povestiri de Crăciun într-un supliment al unui ziar regional, care organizează anual un concurs de povestiri. Lucrările sale au propulsat-o printre finaliști.
In anul 2012 a câștigat premiul I la Concursul de povestiri organizat de Diputación de Almería, iar în următorul, în cadrul aceleiași competiții a obținut o mențiune.
Este autoarea a trei cărți pentru copii, publicate în limba spaniolă și a altor lucrări de povestiri, tot în limba spaniolă, apărute în 4 cărți colective.
Semnează o carte bilingvă, româno-spaniolă ,,Literele și Abecedarul”.
Anul acesta a publicat primul său roman ,, Și bunicile cred în povești”, care a primit bune recenzii de la cititori, dar și o altă carte pentru copii ,,1,2,3 și A, B C, să-nvățăm ce bine e!”
Elevii Școlii Gimnaziale „Grigore Moisil” Năvodari au dat startul activităților dedicate sărbătorii Crăciunului.
Cum îl întâmpinăm pe Moșul?
?❤️ Am împodobit curtea școlii cu decorațiuni lucrate manual de elevii și profesorii noștri. Sigur….părinții s-au implicat, și le mulțumim, ca de fiecare dată, că ne sunt alaturi!
? ?‍? Organizăm Concursul ,,Grigore Moisil colindă”. Este un concurs de datini și obiceiuri specifice perioadei de Crăciun la care participă elevii de gimnaziu. Fiecare clasă își ornează sala și susține în fața unui juriu momente artistice. Criteriile de jurizare sunt:
? designul clasei (ornarea)
? calitatea actului artistic
? originalitatea
?‍?? În data de 21 decembrie, ora 11.00 vom colinda prin centrul orașului Năvodari. Cei peste 1000 de elevi ai școlii noastre, costumați festiv, vor participa la un marș record al colindelor. Vă invităm cu drag să ne fiți alături …
??Am împodobit cel mai frumos brad de Crăciun cu ornamente eco, care mai de care mai inedite și inspirate, cu care participăm la concursul lansat de Primăria Năvodari. Am muncit mult, ne-am străduit să fim originali, să reciclăm becuri, carton, PET-uri, capace de plastic/plută cărora să le oferim o nouă viață și strălucire. In loc să poluăm planeta, am ales să transformăm deșeurile în globuri, coronițe și podoabe de Crăciun. Dar ca să câștigăm concursul, avem nevoie de votul dumneavoastră… așa că vă încurajăm să ne susțineți, dacă apreciați efortul depus de copiii noștri talentați!!!! Orice vot contează!