„GRIGORE MOISIL”, ȘCOALĂ DE TOP

Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Năvodari-PREZENTARE 

Incepem noul an școlar într-un spațiu primitor, cu săli de clasă și laboratoare proaspăt amenajate: parterul și etajul I sunt complet renovate, mobilierul școlar în cele mai multe săli de clasă este reînnoit, grupurile sanitare, sala de sport și vestiarele elevilor au fost renovate și redimensionate, alocându-li-se spații mai generoase.

Programul AFTER SCHOOL continuă pentru al 10-lea an consecutiv, la fel și celelalte proiecte care ne-au consacrat: ZIUA G, POTECI PRIN SUFLET DE COPIL, RECICLĂM CREATIV.

# PROFESORI BINE PREGĂTIȚI ȘI DEDICAȚI MESERIEI DE DASCĂL.
LABORATOARE, CABINETE, SĂLI DE CLASĂ, GRUPURI SANITARE RENOVATE ȘI MODERNE:
Laboratoare de informatică, chimie, biologie, fizică, limba română, limba engleză,limba franceză, matematică, istorie și geografie;
Cabinete de logopedie, psihologie și medicină generală;
Bază sportivă, Amfiteatru, Sală sport cu vestiare, Bibliotecă;
Săli de clasă renovate, moderne, cu mobilier nou și dotări media:calculatoare, videoproiectoare, internet, tv.;
# ELEVII AU SUSȚINEREA ȘI CONSILIEREA PSIHOLOGULUI, LOGOPEDULUI, ASISTENȚILOR MEDICALI ȘI MEDICULUI ȘCOLAR, TOATE SUB ACELAȘI ACOPERIȘ.
EXCELENT – Acesta este calificativul obținut de școala noastră în urma evaluărilor Comisiei A.R.A.C.I.P.
AFTER-SCHOOL- PROGRAM “ȘCOALĂ DUPĂ ȘCOALĂ” care funcționează de 10 ani neîntrerupt.
PROGRAM “A DOUA ȘANSĂ”( 4 clase-învățământ secundar inferior; 1 clasă – învățământ primar)
# COORDONATORI EUROPENI AI PROIECTULUI INTERNAȚIONAL ERASMUS+ “KEY FOR INNOVATIVE EDUCATION”
# PROIECTE EDUCAȚIONALE APRECIATE DE ELEVI ȘI PĂRINȚI (ZIUA G, POTECI PRIN SUFLET DE COPIL, RECICLĂM CREATIV)
# TÂRGURI ȘI EXPOZIȚII DEDICATE EVENIMENTELOR IMPORTANTE PENTRU COMUNITATE (ZIUA DOBROGEI, 1 DECEMBRIE, 1-8 MARTIE, ZIUA PORȚILOR DESCHISE).
CALIFICATIVUL EXCELENT PENTRU ECO-ELEVII ȘI PROFESORII ȘCOLII „GRIGORE MOISIL” NĂVODARI
Școala Gimnazială “Grigore Moisil” Năvodari a obținut calificativul EXCELENT la evaluarea în programul mondial ECO-ȘCOALA, coordonat la nivel national de Centrul Carpato – Danubian de Geoecologie (CCDG) și la nivel mondial de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE). Premiul pentru implementarea programului în școală este Obţinerea Steagului Verde, care asigură titlul de Eco-Şcoală, distincție pe care am câștigat-o de șase ori consecutiv, începând din anul școlar 2005-2006.
# PROMOVAREA ACTIVITĂȚILOR ȘCOLARE ȘI EXTRAȘCOLARE ALE ELEVILOR ȘI PROFESORILOR ÎN REVISTA ȘCOLII- „SCLIPIRI”
# PROMOVAREA ACTIVITĂȚII ȘTIINȚIFICE A CADRELOR DIDCATICE ÎN REVISTA “MAGISTER”
ȘCOALĂ DE VARĂ ÎN LIMBA ENGLEZĂ CU VOLUNTARI INTERNAȚIONALI;
# PRIMA ȘCOALĂ DIN JUDEȚ DOTATĂ CU PANOURI FOTOVOLTAICE- proiect de finanțare național, câștigat prin concurs;
ALIMENTAREA ȘCOLII CU APĂ DIN SURSĂ PROPRIE


Utilizarea tablei interactive (SMART board) în procesul didactic

Dacă în zilele noastre folosirea Laptopurilor, Gadget-urilor în Școli nu este în general recomandată, în curând ele ar putea înlocui broșurile, cărțile sau chiar profesorul. Una din principalele direcții de dezvoltare a educației este integrarea tehnologiilor electronice.
Tabla digitală este unul din dispozitivele electronice folosite în educație. Sistemul folosește un calculator, un proiector, o tablă și un dispozitiv manual, care face întregul sistem interactiv. De fapt, el lucrează ca un proiector, de vreme ce ecranul computerului apare pe tablă prin intermediul proiectorului.
Folosind acest dispozitiv interactiv suprafața tablei devine o unitate imensă de control și detectare, iar calculatorul poate fi controlat folosind tabla așa cum se folosește un mouse pentru a controla un calculator. Un avantaj important al tablei digitale este faptul că copiii pot învăța într-un mod amuzant, ceea ce le îmbunătățește rezultatele.

Iată câteva imagini din timpul orelor de matematica, ore in care este utilizata aceasta tabla digitala.(prof. Șerban Adriana).

 

Leave a Comment