EXPERIENȚE FRUMOASE PENTRU ELEVII PARTICIPANȚI LA ULTIMA ACTIVITATE A „CERCULUI DE ORIENTARE TURISTICĂ” AL ȘCOLII „GRIGORE MOISIL” NĂVODARI, SEZONUL 2024
ELEVII ȘCOLII GIMNAZIALE
„GRIGORE MOISIL” NĂVODARI,
„CU BUSOLA PRIN MUNȚI”
PRIETENI PRIN SPORT
https://www.facebook.com/photo/?fbid=683999923252212&set=pcb.684000226585515
ZIUA NAŢIONALĂ FĂRĂ TUTUN – 17 NOIEMBRIE 2022
Ziua Naţională fără Tutun este marcată, în fiecare an, în a treia joi din luna noiembrie, în scopul sensibilizării populației României în ceea ce privește beneficiul renunțării la fumat.
Agenţia Naţională Antidrog (ANA) se alătură campaniei de marcare a acestei zile, prin activități derulate la nivel naţional și măsuri specifice menite să informeze și să tragă un semnal de alarmă cu privire la efectele nocive determinate de fumat în general.
În acest context, specialiștii antidrog din cadrul CPECA Constanța au desfășurat la Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Năvodari, activități de informare, educare și conștientizare cu privire la riscurile de sănătate asociate fumatului în rândul elevilor.
La aceste activități au participat și ofițeri din cadrul IPJ Constanţa – Biroul de Analiză și Prevenirea Criminalități.
La nivel naţional, potrivit rezultatelor ultimului studiu în populaţia generală (General Population Survey), realizat de Agenţia Naţională Antidrog, după alcool, fumatul ţigaretelor cu tutun înregistrează cel de-al doilea nivel al prevalenţei consumului de droguri în populaţia României.
Media vârstei de debut este de 18,6 ani. Analiza vârstei medii de debut în consumul produselor din tutun indică faptul că aproape trei sferturi (71,1%) dintre respondenți au declarat că au fumat pentru prima dată înainte de a împlini vârsta de 20 ani, pentru 12,4% apariţia acestui comportament întâmplându-se înainte de împlinirea vârstei de 14 ani (12,4%).
Diferenţierea pe gen reliefează deosebiri în ceea ce priveşte comportamentul faţă de consumul experimental de tutun: 67,2% prevalenţa consumului în rândul populaţiei masculine, faţă de 49,4% în rândul celei feminine.
Pentru a proba necesitatea unei intervenţii, cei care au fumat cel puţin o dată în viaţă au fost întrebaţi dacă au vorbit vreodată cu un cadru medical despre fumat şi despre consecinţele acestuia. Datele arată că 87,6% dintre aceştia au menţionat că nu au avut un astfel de dialog. Analiza răspunsurilor la această întrebare, în funcţie de mediul de rezidenţă al subiecţilor, arată o pondere mai mică pentru respondenţii din zona rurală (8,9% faţă 13,9%) de a solicita unui cadru medical informaţii referitoare la fumat și consecinţele asociate acestui comportament.
„CARNAVALUL PRIMĂVERII”
https://www.facebook.com/search/top?q=scoala%20grigore%20moisil%20navodari
„Vânătoare de ouă de ciocolată!”
https://www.facebook.com/search/top?q=scoala%20grigore%20moisil%20navodari
ZIUA G- GRIGORE MOISIL
Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale “Grigore Moisil” Năvodari au bucuria să anunțe derularea cu succes a unui nou proiect educațional, unic în peisajul școlar constănțean, ZIUA G – GRIGORE MOISIL.
În fiecare marți dimineață, elevii din cilul primar sunt întampinați cu “activități educative-surpriză” la care sunt invitați să ia parte. Activitățile sunt gândite în așa fel încât să genereze un mediu școlar cât mai atractiv, sigur și prietenos, să conducă la creșterea performanțelor școlare și reducerea conflictelor din mediul școlar/ comunitate ( Ziua salutului politicos, Ziua prieteniei, Ziua bucuriei colindelor).
Astăzi, 22 ianuarie 2019, elevii Școlii Gimnaziale “Grigore Moisil” Năvodari au marcat “Ziua gustărilor sănătoase”. Încă de la intrarea în școală au fost întâmpinați cu salată de fructe și aranjamente din fructe și legume pe care le-au primit în dar. Apoi, în fiecare clasă s-au amenajat mici expoziții și spații potrivite în care copiii au putut consuma gustări sănătoase și au putut afla informații valoroase despre calitățile nutritive ale fructelor și legumelor.
Suntem încântață că aceste activități au început să facă parte din rutina zilelor de marți și că elevii noștri le așteaptă cu interes în fiecare săptămână, vin cu idei și propuneri și le promovează în comunitate.
Activitățile sunt coordonate de dir. prof. Mangri Ligia, dir. adj. prof. Ion Angelica și psihilog Mioara Câlcic, inițiatorul proiectului. Le mulțumim pentru implicare tuturor cadrelor didactice și părinților.
Director, Director adjunct,
Prof. Ligia Mangri Prof. Ion Angelica
https://www.facebook.com/Scoala-Grigore-Moisil-Navodari-286200281429203/
Trăieşte o viaţă armonioasă!
În săptămâna 21-25 noiembrie 2016, Şcoala gimnazială „Grigore Moisil, Năvodari, a desfăşurat proiectul „ Trăieşte o viaţă armonioasă!”. Acesta s-a dorit a fi un îndemn la comportament civilizat, la prevenirea şi eliminarea actelor de violenţă, a faptelor de corupţie şi a discriminării în mediul şcolar, precum şi la promovarea interculturalită”ii.
Reprezentanţii Consiliului elevilor au împărţit flyere cu mesaje nonviolente ( „Vorbeşte frumos! „ // „Fii deştept, nu violent!” // „Respectă şi vei fi respectat!” ) pe care copiii le-au purtat în piept toată săptămâna.
De asemenea, în cadrul orelor de abilități practice, elevii de la ciclul primar au desfăşurat activităţi de tip atelier tematic, confecţionând diverse produse artistice. Elevii din ciclul gimnazial au abordat, în cadrul orelor de dirigenţie, subiecte care au respectat tema săptămânii. Aspecte care ţin de moralitate, conduită, modestie, respect reciproc și virtuţi le-au fost explicate copiilor de către profesorii de religie.
La finalul săptămânii, fiecare clasă şi-a desemnat trei reprezentanţi care au prezentat conţinutul posterelor realizate pentru acest proiect.