https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fobservatorconstanta.ro%2F2024%2F06%2F01%2Feducatie-rutiera-in-scolile-din-navodari%2F%3Ffbclid%3DIwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3QkyNVf-6aWQJ188PYPXRmvrv5x5KS1FkMAhPx_tZArtTke3sb_Wh2H0A_aem_AbOK9VpD_eB5STAR9IStv5da3qRvCoA-85T7E5KHVdjHof-oqs3nR9RGApou5eiFypPtdQVmx4BG8ht5CAWNzP1j&h=AT0Wf5qJeddvXl-YsfGJGTpDG_UzvQ4NNuoBeu4FNwfGnSAOjjwlhuVHA-UfNvMrlRe5PsGWbCBU_afG0DMrZJeWbqqYNcb_cieBQLopg3vE52fSm3qhPJVIffrup8U1eg&__tn__=-UK-R&c[0]=AT0zidZhmlb2Ddr0Cr7hkQ7bgE4VLcdzoWCALus22SSY4qhdbTpcKyMtQkgYwZTKtqDE_3_vzCqlfvlJu5vDrFBGioqB9hwN4yiBKiHNZIXQrfaXi0R2DjVWC3yUZQpxvQY9G2BZRA6afT98zpM5E-ZkhGa7iluHXs7gPD8t8_nLsN3UXWYgKLMQOkOBQvqEZr7F9KhhDIFuQIHsVl8PImdg1noolsrvz5OgAg
COMUNICAT DE PRESĂ
ELEVII ȘI PROFESORII DE LA ȘCOALA ”GRIGORE MOISIL” NĂVODARI ȘI-AU ÎNSUȘIT CEE MAI MODERNE TEHNICI DE PREDARE/ÎNVĂȚARE ÎN CADRUL PROGRAMULUI ERASMUS +, MOBILITATE ÎN ITALIA- MESSINA
ABIA AȘTEPTĂM SĂ LE ÎMPLEMENTĂM ACASĂ!!!
Istituto Istruzione Superiore “Verona Trento” a fost gazda care le-a prezentat elevilor noştri elemente noi în domeniul graficii digitale şi programării pe calculator dezvoltându-le orizontul copiilor prin dobândirea de noi competențe și experiențe inedite. Gazdele italiene au planificat diferite activități recreative în Messina, la Taormina, în Parcul Horcynus Orca și la Muzeul Regional, unde elevii au fost implicațiîn activităţi de învăţare outdoor: excursii, vizite la muzeu, învăţarea în natură.
Implementarea proiectelor Erasmus+ în școala noastră se dorește a fi un imbold în viața elevilor spre atingerea unor competențe noi și diverse, dezvoltate prin implicarea directă în experimente inedite la care iau parte.
Această experiență a încununat munca cadrelor didactice coordonate de managerul de proiect, prof. Ivănescu Simona, care au participat activ la activitățile premergătoare acestui program.
”Programul Erasmus+ aduce plus valoare fiecărui elev al școlii noastre, atât prin dobândirea de competențe lingvistice și sociale, noi și inedite, cât și prin completarea experiențelor de viață care îi formează ca viitori membri de bază ai societății. În ideea globalizării tot mai accentuate ce are loc în zilele noastre, programul Erasmus+ este calea spre dezvoltarea personală, socială și profesională a elevilor școlii noastre.” a declarat prof. Ligia Elena Mangri, director a Școlii Gimnaziale ”Grigore Moisil” din Năvodari.
„Am fost foarte mulțumită de primirea noastră la Messina – a explicat Simona Ivanescu, coordonator de proiecte Erasmus și profesor la Școala Gimnazială ” Grigore Moisil ”din Năvodari. Eram curioși să aflăm istoria, cultura și chiar să gustăm delicioasele voastre prăjituri siciliene. În iunie, elevii și studenții de la Verona Trento vor veni la noi în România și vor fi primiți în cel mai bun mod posibil, cu respect și prietenie. Vor intra în contact cu tradițiile noastre și cu metodele educaționale. Scopul acestor schimburi pentru studenți este de a face noi prietenii, de a crea conexiuni inovatoare și de a afla mai multe despre sistemele școlare și culturale respective. Aș vrea să mulțumesc în numele meu si al colegilor mei, conducerii institutului Verona Trento, domnului prof. Massimo Amara și tuturor profesorilor implicați „.
”Pentru mine, la fel ca și pentru toți ceilalți elevi și profesori, experiența în Italia de anul acesta a fost una memorabilă. Prin intermediul proiectului ERASMUS+, eu, alături de alți nouă colegi din școală, am fost fericiții participanți ai mobilității din 2024 în Messina.- declară Moise Alexandra , elevă în clasa a VIII-a, alături de cei 9 colegi participanți în această mobilitate.Când am ajunsîn Messina, am văzut câte am fi ratat dacă nu ne-am fi înscris în proiect. Peisajul pitoresc, soarele zâmbitor, atmosfera îmbietoare, care îți inspira numai voie bună, te introduceau într-o lume cu totul diferită de cea din România. Sunt multe de spus și de povestit, dar, concluzionând, a fost o experiență de neuitat, care ne obligă, la rândul nostru, să fim pregătiți pentru noii noștri prieteni din Sicilia.”
Ṣcoala Gimnazială ,,Grigore Moisil’’ Năvodari a format un grup ţintă de elevi pentru mobilitatea de scurtă durată în Italia- Sicilia în perioada 10-16 martie 2024. Cei 10 elevi, selecţionaţi, conform procedurii după apelul de selecţie Nr. 3367/ 9.10.2023 în cadrul programului Erasmus+, Acțiunea-cheie 1, Educație școlară – Mobilitatea persoanelor în scopul învățării – Nr. contract 2023-1-RO01-KA121-SCH-000122927, au fost însoţiţi de 2 profesori: Bârnat Emil şi Ivănescu Simona.
In perioada 27 mai -3 iunie 2024 instituţia noastră va primi cu braţele deschise un grup de elevi din Italia, însoţiţi de 3 profesori, pentru a participa împreună la o săptămână de activităţi outdoor desfăşurate în parteneriat cu Organizaţia Naţională ,,Cercetaşii României’’,Câmpul regional ,,Argonauţii Tomisului’’.
https://www.impactlocal.ro/elevii-si-profesorii-de-la-scoala-grigore-moisil-navodari-si-au-insusit-cele-mai-moderne-tehnici-de-predare-invatare-in-cadrul-programului-erasmus-mobilita/?fbclid=IwAR0_8ery3pyMxROsSmUhhk20Lr4Ig8wgbUKnFhweCkn9NekRemrtEinLWdA_aem_AWUmwt_62OGsKsVN5iSz1AvB_tbFexP3K9JewziyevwcisIqVzgM7vKuN7HSl1Vw81g6OnnzbOjo_QvXKV6mhyU2
https://focuspress.ro/rezultate-de-exceptie-pentru-elevii-scolii-grigore-moisil-din-navodari/?fbclid=IwAR1CXJlyH4RDqLyQDD2_Gbm2d_pufAvSAzUcfaKaXtqBirkQCwTLetVrgNA
http://www.radioconstanta.ro/2023/03/18/sute-de-copii-au-evoluat-la-memorialul-petrica-lungu-de-la-navodari/ __________________________________________________
COMUNICAT DE PRESĂ
ELEVII ȘCOLII „GRIGORE MOISIL” NĂVODARI,
PREMIAȚI LA UN CONCURS INTERNATIONAL PE TEME RELIGIOASE
În data de 5 martie 2023, elevii Școlii Gimnaziale “Grigore Moisil” din Năvodari, care au participat la Concursul Național cu participare internațională “Biserica, locaș de închinare”, cu tema “Împreună cu Hristos în lume, în mileniul III- Rugăciunea, aripă spre cer”, ediția a VII-a au fost premiați în cadrul Bisericii Sfântul Nicolae din Năvodari.
Prof. de Religie, Corina Craiu:” Concursul a fost organizat de Episcopia Ortodoxă Română a Italiei și Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, Inspectoratul Școlar Judetean Cluj, Inspectoratul Școlar Județean Buzău și Colegiul Național Pedagogic “ Gheorghe Lazăr” Cluj-Napoca.”
Din totalul celor peste 12.000 de elevi participanți din diverse țări ale lumii: România, Italia, Moldova, Noua Zeelandă, Marea Britanie, Germania, Japonia, SUA, Spania, Serbia, Portugalia, Norvegia, Belgia, Austria, Irlanda, Canada, Australia, Danemarca, Ungaria, Rusia, Kenia, de la Școala Gimnazială “Grigore Moisil” s-au remarcat 15 elevi, atât de la clasele primare cât și de la gimnaziu.
Elevii, coordonati de Prof. Craiu Corina Laura, au obținut premii importante:
Hurjei Eduard Alexandru- premiul I ( III B)
Bretea Daria Victoria- Mențiune ( V A)
Bretea Ilaria Amedeea- Mențiune (III B)
Craiu Sophia- Mențiune ( III B)
Marin Sara Ioana- Mențiune ( IV B)
Sandu Anastasia- Mențiune ( IV E)
Drugău Luca Ștefan- Premiul special (V A)
Gradinaru Ianis Ștefan- Premiul special( V A)
Donici Flavia Anamaria- Premiul special ( V A)
Iliescu Daria Mihaela- Premiul special ( IV B)
Dumitrache Ștefan- Premiul special( IV B)
Viziteu Alexandru Georgian- Premiul special ( IV B)
Jelescu Cristina Elena- Premiul special ( VII E)
Cristea Teodora Alina- Premiul special( VII E)
Pricop Alberto Octavian- Premiul special ( VII E)
Prof. de Religie, Corina Craiu: “Preoții Bisericii Sfântul Nicolae din Năvodari, Pr. Pătrașcu Adrian și Pr. Bretea Mihai, s-au bucurat de prezența copiilor la Sfânta Liturghie și au permis acestora, să-și rostească rugăciunile cu care au participat la concurs.”
Detalii și foto, https://www.facebook.com/profile.php?id=100049266320664
PARADA COLINDELOR LA ȘCOALA GRIGORE MOISIL NĂVODARI
____________________________________________________________________
COMUNICAT DE PRESĂ
BRĂDUȚUL MAGIC ESTE …ECO
Școala Gimnazială ,,Grigore Moisil” Năvodari este onorată să fie desemnată câștigătoarea concursului ,,BRĂDUȚUL MAGIC”, organizat de Primăria Năvodari, în perioada 9-15 decembrie 2022.
Suntem fericiți și recunoscători pentru fiecare dintre cele 4053 de voturi care apreciază efortul elevilor și ideea noastră de a decora un brad cu podoabe eco.
Prof. Ligia Mangri, director Școala Gimnazială ,,Grigore Moisil” Năvodari: “Am muncit mult, ne-am străduit să fim originali și creativi, să reciclăm becuri, carton, PET-uri, capace de plastic/plută cărora să le oferim o nouă viață și strălucire. In loc să poluăm planeta, am ales să transformăm deșeurile în globuri, coronițe și podoabe de Crăciun.”
Prof. Luiza Popescu, coordonator program Eco-school: ,,Ne mândrim că facem parte, de 16 ani, din programul internațional ECO-SCHOOL și deținem de 8 ori distincția „STEAGUL VERDE”, acordată de “Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie”, în urma unor evaluaări severe.”
Prof. Ligia Mangri, director Școala Gimnazială ,,Grigore Moisil” Năvodari: Ne bucură enorm că, la nivelul comunității, efortul elevilor și al cadrelor didcatice este încă o dată apreciat.
Mulțumirile noastre speciale se îndreaptă către elevii noștri harnici, talentați și deosebit de creativi, către familiile lor și către toți cei care ne-au votat și ne-au susținut în acest demers!”
_________________________________________________________
COMUNICAT DE PRESĂ
14 NOIEMBRIE 1878- 14 NOIEMBRIE 2022
144 DE ANI DE LA REVENIREA DOBROGEI LA PATRIA MAMĂ
Școala Gimnaziala ,, Grigore Moisil” Năvodari sărbătorește pe 14 noiembrie 2022, Ziua Dobrogei- împlinirea a 144 ani de când Dobrogea s-a unit cu patria-mamă.
Pentru că ne dorim ca mesajul nostru la 144 de ani de la instaurarea administrației românești în Dobrogea să fie unul de suflet, organizăm activități prin intermediul cărora elevii, părinții și cadrele didactice vor scoate în evidență tot ce are mai frumos ținutul dobrogean, acest mozaic de culturi, tradiții și obiceiuri.
Programul nostru:
-Activități diverse prin care elevii marchează la clasă Ziua Dobrogei.
Începând cu ora 11.30, în curtea școlii:
– Târg de plăcinte și mâncăruri tradiționale dobrogene preparate de elevii și părinții Școlii Gimnaziale ,,Grigore Moisil” (a opta ediție, evenimentul a devenit o tradiție cu care ne mândrim);
– Expoziție de obiecte și costume tradiționale” Colțul dobrogean”;
Vă mulțumim tuturor celor care ne sunteți alături!
_________________________________________________________
https://www.facebook.com/tvlitoral/videos/301205204739602
COMUNICAT DE PRESĂ
ZIUA G – THE PUPPY DAY. BUCUROȘI CĂ AM PUTUT AJUTA!
ZIUA ANIMALELOR DE COMPANIE LA ȘCOALA ,,GRIGORE MOISIL,, NĂVODARI
Elevii din ciclul primar al Școlii Gimnaziale ,,Grigore Moisil,, Năvodari au sărbătorit în data de 23 martie 2021 o zi specială, THE PUPPY DAY. Au celebrat magia, loialitatea și iubirea necondiționată pe care le aduc câinii în viețile noastre. Copiii au învățat despre responsabilitatea față de prietenii necuvântători, cărora trebuie să le oferim iubirea și grija noastră.
Activitatea s-a desfășurat în colaborare cu CENTRUL DE ECARISAJ NĂVODARI. Copiii au aflat poveștile triste ale cățeilor abandonați, care sunt acum găzduiți de Biobază. Unele animale au fost tratate și vindecate de boli grave, altele au fost adoptate de stăpâni care le-au schimbat destinul. Elevii au învățat despre necesitatea sterilizării animalelor de companie de la care proprietarii nu doresc pui, au primit sfaturi despre cum să se comporte cu prietenii necuvântători, cum să îi îngrijească și au fost invitați să devină voluntari pentru protecția animalelor, provocare pe care au acceptat-o cu bucurie.
Cei mai mulți dintre elevii noștri, impresionați de poveștile cățeilor abandonați, au inițiat o sesiune de donații pentru perioada 23 martie-1 aprilie 2021. Fiecare clasă s-a implicat prin donarea de mâncare pentru animale, recompense, jucării și chiar medicamente veterinare uzuale (pentru deparazitare).
Acțiunea noastră s-a încheiat joi, 1 aprilie 2021, ora 10.00, atunci când voluntarii Centrului de Ecarisaju Năvodari au fost prezenți la școala noastră ca să preia donațiile elevilor.
De ce e nevoie de aceste activități?
Conform statisticilor:
# În pandemie, abandonul de animale a luat amploare.
# Numărul animalelor abandonate a crescut și în decursul anului 2021.
# Abandonul animalelor se agravează după trecere sărbătorilor (Crăciun, Paște). Jumătate din animalele abandonate într-un an sunt lăsate pe străzi după sărbători.
#Intenția de adopție a crescut cu 3-5%, dar rata abandonului a crescut cu 10, chiar 15 % în anumite zone, în funcție de situația economică din zona respectivă.
# Deși sterilizarea este obligatorie prin lege în România încă din anul 2013, autoritățile nu aplică sancțiuni în cazurile în care proprietarii nu își sterilizează animalul.
# Este nevoie de mai multe programe de educare și conștientizare a populației în privința abandonului animalelor de companie.
Mulțumim tuturor celor care, împreună cu noi, transmit către generația tânără mesaje de responsabilitate și respect!
Director,
Detalii,
30 IANUARIE – ZIUA INTERNAȚIONALĂ A NON-VIOLENȚEI ÎN ȘCOLI
SPUNE „NU” VIOLENȚEI!
Elevii Şcolii „Grigore Moisil” din Năvodari au sărbătorit virtual Ziua Dobrogei
Elevii de gimnaziu de la Şcoala „Grigore Moisil” din Năvodari au desfăşurat, la sfârşitul acestei săptămâni, activităţi dedicate Zilei Dobrogei. Aceştia au organizat expoziţii virtuale de lucrări plastice, concursuri de preparate gastronomice specifice Dobrogei, un concurs de purtare a costumului popular, o sesiune de lecturi istorice şi un concurs de editare video de mini-documentare pe teme istorice.
Pentru ca elevii să nu fie afectaţi de restricţiile momentului, coordonatorii activităţilor, prof. Sabina Păun şi prof. Carmen Secară, au găsit variante inedite de a marca online cei 142 de ani de la revenirea Dobrogei la patria-mamă.
De asemenea, elevii din clasele primare, au participat la activitatea „Dobrogea, văzută prin ochi de copil!”. Şcolarii au urmărit filme istorice şi materiale video cu cetăţile antice dobrogene, au desenat, au realizat colaje, au făcut poze în costum popular.
https://www.facebook.com/www.edu.ro/photos/gm.810240586495554/3448119695302306
COMUNICAT DE PRESĂ– EU #CodeWeek 2020
SĂPTĂMÂNA EUROPENENĂ A PROGRAMĂRII LA ȘCOALA “GRIGORE MOISIL” NĂVODARI – EUROPE #CODE WEEK 2020
Evenimentul #CodeWeek este o inițiativă europeană care își propune să aducă programarea și alfabetizarea digitală la îndemâna oricărui elev, într-un mod captivant și amuzant.
În acest an evenimentul, care se desfășoară la nivelul țărilor din Uniunea Europeană, a avut loc în perioada 10-25 octombrie 2020.
Elevii din ciclul gimnazial al Școlii „Grigore Moisil” Năvodari, coordonați de prof. de informatică Emil Bârnat, și-au testat creativitatea alături de colegii lor din Europa prin rezolvarea de probleme, colaborarea prin programare și alte demersuri tehnologice!
Activitățile desfășurate de elevii școlii noastre sunt:
–Ozobot. Ne jucăm și programăm. Programarea offline a roboților ozobot. Activitatea presupune programarea roboților folosind coduri de culoare. https://codeweek.eu/view/332046/ozobotne-jucam-si-programam
–Hour of code. Programare vizuală pe code.org Activitatea presupune programarea unui joc folosind platforma code.org. Elevii claselor a VI-a au învățat să folosească elementele platformei pentru a crea un joc de baschet minimalist, descoperind astfel metode de combinare a blocurilor de cod în funcție de imaginația fiecaruia. https://codeweek.eu/view/332065/sa-dansamsa-programam
–Să dansăm, să programăm! Activitatea presupune programarea unui dans pe platforma code.org. Elevii de clasa a VII-a s-au folosit de blocurile de cod pentru a programa un dans care implică unul sau mai mulți dansatori. Astfel, ei au aprofundat cunoștințele despre programare și au evidențiat importanța gândirii algoritmice. https://codeweek.eu/view/332065/sa-dansamsa-programam
Săptămâna Uniunii Europene a Programării (Europe Code Week) promovează şi încurajează organizarea de evenimente care susţin importanța apropierii de domeniul programării și tehnologiei în general. La nivel european au avut loc zeci de mii de evenimente EUROPE #CODE WEEK, 1.646 dintre ele desfășurându-se în România.
Dezbateri pe marginea proiectului
„EDUCAȚIA NE UNEȘTE”
Dezbateri pe marginea proiectului „EDUCAȚIA NE UNEȘTE” in cadrul Consiliului Profesoral de azi. Ministerul Educației Naționale a lansat de curând viziunea sistemică ”Educația ne unește”, document care propune structurarea rolului educației, implicit rolul sistemului național de învățământ pe cinci valori fundamentale: încredere, echitate, solidaritate, eficacitate și autonomie. Sunt modificări majore pe care sistemul de învățământ le va suporta in perioada imediat următoare.
Informații suplimentare:
https://www.edu.ro/ministerul-educa%C8%9Biei-na%C8%9Bionale-lansat-viziunea-sistemic%C4%y-%E2%80%9Eeduca%C8%9Bia-ne-une%C8%99te%E2%80%9D
COMUNICAT DE PRESĂ
LECȚII MODERNE ȘI INOVATIVE ALĂTURI DE ITALIA, BELGIA, MACEDONIA ȘCOALA „GRIGORE MOISiL” NĂVODARI, GAZDĂ PENTRU PROFESORI ȘI ELEVI DIN ITALIA, BELGIA ȘI MACEDONIA
În săptămâna 6-10 aprilie 2019, cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale “Grigore Moisil” Năvodari au avut bucuria de a fi gazde pentru 9 colegi din Belgia și Italia în cadrul PROIECTUL ERASMUS +, „Key for Innovative Teaching”, ACȚIUNEA KA2- parteneriate strategice pentru educație școlară. Oaspeții au fost însoțiți de 16 elevi din școlile Stedelijke Humaniora, din Dilsen-Stokkem, Belgia și Istituto Statale Istruzione Secondaria Superiore „M. Del Giudice”, din Rodi Garganico, Italia. În paralel, în aceeași săptămână, s-a desfășurat și schimbul de experiență al școlii noastre cu 5 profesori și 10 elevi din Macedonia.
Cele trei echipe au lucrat împreună pe parcursul întregii săptămâni și și-au împărtășit din exeperiențele lor multiculturale. Elevii români și străini au participat în echipe mixte la cursuri non-formale de matematică-fizică- chimie, limba română-limba engleză, arte plastice și au luat parte la acțiuni sportive și activități fizice, care s-au dovedit a fi bune instrumente de comunicare interumană. Elevii au participat la lecții non-formale(iSTEAM) în situl orașului antic Histria. iSTEAM reprezintă un cadru de predare bazat pe modalități naturale de învățare, cadru care poate fi personalizat pentru toate tipurile de elevi. Este interactiv, experiențial, practic și distractiv. Structura iSTEAM (inovație, știință, tehnologie, artă și matematică) explică modul în care diviziunile educației și vieții colaborează într-un mod interdisciplinar. Tot în cadrul proiectului ERASMUS+, elevii au experimentat și viața ca angajat al uneia dintre cele mai moderne rafinării din sud-estul Europei, Petromidia, într-o acțiune de jobshadowing. Au fost, pentru o zi, parte a echipei rafinăriei, parcurgând traseul unui angajat de la intrare și până la Centrul de comandă, familiarizându-se cu provocările muncii în domeniul petrolier.
„Comunicare” a fost cuvântul de ordine în aceste zile. Elevii străini au fost găzduiți de familii din Năvodari, având astfel posibiliatea de a experimenta traiul în România și de a intra în contact cu preocupările și stilul de viață al colegilor români. S-au legat prietenii trainice și s-au exersat abilități de comunicare într-o limbă străină, de management al relațiilor interpersonale, de gândire critică și de rezolvare de probleme de natură socială. O parte dintre aceste experiențe au fost introduse pe platforma eTwinning, în Twinspace, prin postări în spațiul virtual de impresii și exemple de bună-practică.
Activitățile dedicate mobilității ERASMUS+ în România s-au încheiat vineri, 10 aprilie 2019, cu o sesiune de comunicări elevi-profesori în cadrul căreia s-au adresat întrebări, s-a testat feedback-ul programelor desfășurate în comun, s-a evaluat raportul dintre așteptări și realizări, s-au stabilit pașii următori ai proiectului, a avut loc evaluarea finală strategică.
Le mulțumim tuturor profesorilor, elevilor, părinților și instituțiilor care au colaborat pentru buna desfășurare a acestei etape din proiect!
Coordonator proiect,
Prof. Adriana David, Școala Gimnazială “Grigore Moisil”, Năvodari
Director, Director adjunct,
Prof. Ligia Mangri prof. Angelica Ion
COMUNICAT DE PRESĂ
Școala „Grigore Moisil“ Năvodari a dat startul
„Târgului de Mărţişoare”
Doriți să începeți primăvara cu un mărţişor și o felicitare unicat, lucrate din tot sufletul?
Elevii, părinții și profesorii Şcolii Gimnaziale „Grigore Moisil” Năvodari vă așteaptă miercuri 27 februarie și joi, 28 februarie 2019 la Târgul de Mărţişoare din Parcul Central din Năvodari. De aici, puteți cumpăra “gingăşii de primăvară”, toate lucrate manual de elevi, cadre didactice și părinți.
Târgul a devenit deja o tradiţie a școlii noastre. Anul acesta suntem deja la a zecea ediție. Preţurile sunt modice, iar lucrările, hand-made. Banii vor intra în contul “Asociației de Părinți Grigore Moisil” și vor fi folosiți pentru a face spațiul școlar mai modern, mai confortabil și mai sigur pentru elevii noștri.
Vă așteptăm cu drag la standurile noastre! Este o ocazie unică să începeți primavara alături de noi și să oferiți celor dragi felicitări și mărțișoare confecționate cu multă dragoste de copii!
Director, Director adjunct,
prof. Ligia Elena Mangri prof. Angelica Ion
COMUNICAT ZIUA G- GRIGORE MOISIL
Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale “Grigore Moisil” Năvodari au bucuria să anunțe derularea cu succes a unui nou proiect educațional, unic în peisajul școlar constănțean, ZIUA G – GRIGORE MOISIL.
În fiecare marți dimineață, elevii din cilul primar sunt întampinați cu “activități educative-surpriză” la care sunt invitați să ia parte. Activitățile sunt gândite în așa fel încât să genereze un mediu școlar cât mai atractiv, sigur și prietenos, să conducă la creșterea performanțelor școlare și reducerea conflictelor din mediul școlar/ comunitate ( Ziua salutului politicos, Ziua prieteniei, Ziua bucuriei colindelor).
Astăzi, 22 ianuarie 2019, elevii Școlii Gimnaziale “Grigore Moisil” Năvodari au marcat “Ziua gustărilor sănătoase”. Încă de la intrarea în școală au fost întâmpinați cu salată de fructe și aranjamente din fructe și legume pe care le-au primit în dar. Apoi, în fiecare clasă s-au amenajat mici expoziții și spații potrivite în care copiii au putut consuma gustări sănătoase și au putut afla informații valoroase despre calitățile nutritive ale fructelor și legumelor.
Suntem încântață că aceste activități au început să facă parte din rutina zilelor de marți și că elevii noștri le așteaptă cu interes în fiecare săptămână, vin cu idei și propuneri și le promovează în comunitate.
Activitățile sunt coordonate de dir. prof. Mangri Ligia, dir. adj. prof. Ion Angelica și psihilog Mioara Câlcic, inițiatorul proiectului. Le mulțumim pentru implicare tuturor cadrelor didactice și părinților.
Director, Director adjunct,
Prof. Ligia Mangri Prof. Ion Angelica
https://www.facebook.com/Scoala-Grigore-Moisil-Navodari-286200281429203/