Mass Media – Școala Gimnazială "Grigore Moisil" – Năvodari

https://www.facebook.com/tvlitoral/videos/301205204739602

https://www.cugetliber.ro/mobile/stiri-cultura-educatie-ziua-animalelor-de-companie-la-scoala-grigore-moisil-din-navodari-425934?fbclid=IwAR2ocNnxnVNyh4fqawEt7tQ9rP3wkqOhp_Nn7aeT5qajHLUvYKDNhBl4xCU


COMUNICAT DE PRESĂ

ZIUA G – THE PUPPY DAY. BUCUROȘI CĂ AM PUTUT AJUTA!

ZIUA ANIMALELOR DE COMPANIE LA ȘCOALA ,,GRIGORE MOISIL,, NĂVODARI

Elevii din ciclul primar al Școlii Gimnaziale ,,Grigore Moisil,, Năvodari au sărbătorit în data de 23 martie 2021 o zi specială, THE PUPPY DAY. Au celebrat magia, loialitatea și iubirea necondiționată pe care le aduc câinii în viețile noastre. Copiii au învățat despre responsabilitatea față de prietenii necuvântători, cărora trebuie să le oferim iubirea și grija noastră.

Activitatea s-a desfășurat în colaborare cu CENTRUL DE ECARISAJ NĂVODARI. Copiii au aflat poveștile triste ale cățeilor abandonați, care sunt acum găzduiți de Biobază. Unele animale au fost tratate și vindecate de boli grave, altele au fost adoptate de stăpâni care le-au schimbat destinul. Elevii au învățat despre necesitatea sterilizării animalelor de companie de la care proprietarii nu doresc pui, au primit sfaturi despre cum să se comporte cu prietenii necuvântători, cum să îi îngrijească și au fost invitați să devină voluntari pentru protecția animalelor, provocare pe care au acceptat-o cu bucurie.

Cei mai mulți dintre elevii noștri, impresionați de poveștile cățeilor abandonați, au inițiat o sesiune de donații pentru perioada 23 martie-1 aprilie 2021. Fiecare clasă s-a implicat prin donarea de mâncare pentru animale, recompense, jucării și chiar medicamente veterinare uzuale (pentru deparazitare).

Acțiunea noastră s-a încheiat joi, 1 aprilie 2021, ora 10.00, atunci când voluntarii Centrului de Ecarisaju Năvodari au fost prezenți la școala noastră ca să preia donațiile elevilor.

De ce e nevoie de aceste activități?

Conform statisticilor:

# În pandemie, abandonul de animale a luat amploare.

# Numărul animalelor abandonate a crescut și în decursul anului 2021.

# Abandonul animalelor se agravează după trecere sărbătorilor (Crăciun, Paște). Jumătate din animalele abandonate într-un an sunt lăsate pe străzi după sărbători.

# Intenția de adopție a crescut cu 3-5%, dar rata abandonului a crescut cu 10, chiar 15 % în anumite zone, în funcție de situația economică din zona respectivă.

# Deși sterilizarea este obligatorie prin lege în România încă din anul 2013, autoritățile nu aplică sancțiuni în cazurile în care proprietarii nu își sterilizează animalul.

# Este nevoie de mai multe programe de educare și conștientizare a populației în privința abandonului animalelor de companie.

Mulțumim tuturor celor care, împreună cu noi, transmit către generația tânără mesaje de responsabilitate și respect!

Director,

prof. Ligia Elena Mangri  
 

Elevii Şcolii „Grigore Moisil” din Năvodari au sărbătorit virtual Ziua Dobrogei

Elevii de gimnaziu de la Şcoala „Grigore Moisil” din Năvodari au desfăşurat, la sfârşitul acestei săptămâni, activităţi dedicate Zilei Dobrogei. Aceştia au organizat expoziţii virtuale de lucrări plastice, concursuri de preparate gastronomice specifice Dobrogei, un concurs de purtare a costumului popular, o sesiune de lecturi istorice şi un concurs de editare video de mini-documentare pe teme istorice.

Pentru ca elevii să nu fie afectaţi de restricţiile momentului, coordonatorii activităţilor, prof. Sabina Păun şi prof. Carmen Secară, au găsit variante inedite de a marca online cei 142 de ani de la revenirea Dobrogei la patria-mamă.

De asemenea, elevii din clasele primare, au participat la activitatea „Dobrogea, văzută prin ochi de copil!”. Şcolarii au urmărit filme istorice şi materiale video cu cetăţile antice dobrogene, au desenat, au realizat colaje, au făcut poze în costum popular.

ps://www.cugetliber.ro/stiri-cultura-educatie-elevii-scolii-grigore-moisil-din-navodari-au-sarbatorit-virtual-ziua-dobrogei-416261?fbclid=IwAR3XoNQnw2F2F0GLhZjzE7FB0ULe8l2sMKH9sLDZ5ZCrBugMxVpZsV7wwHk#.X7JZ2Epzyrs.facebook

 

 


https://www.facebook.com/www.edu.ro/photos/gm.810240586495554/3448119695302306


COMUNICAT DE PRESĂ EU #CodeWeek 2020

SĂPTĂMÂNA EUROPENENĂ A PROGRAMĂRII LA ȘCOALA GRIGORE MOISIL” NĂVODARI – EUROPE #CODE WEEK 2020

 

Evenimentul #CodeWeek este o inițiativă europeană care își propune să aducă programarea și alfabetizarea digitală la îndemâna oricărui elev, într-un mod captivant și amuzant.
În acest an evenimentul, care se desfășoară la nivelul țărilor din Uniunea Europeană, a avut loc în perioada 
10-25 octombrie 2020.

Elevii din ciclul gimnazial al Școlii „Grigore Moisil” Năvodari, coordonați de prof. de informatică Emil Bârnat, și-au testat creativitatea alături de colegii lor din Europa prin rezolvarea de probleme, colaborarea prin programare și alte demersuri tehnologice!

Activitățile desfășurate de elevii școlii noastre sunt:

Ozobot. Ne jucăm și programăm. Programarea offline a roboților ozobot. Activitatea presupune programarea roboților folosind coduri de culoare. https://codeweek.eu/view/332046/ozobotne-jucam-si-programam

Hour of code. Programare vizuală pe code.org Activitatea presupune programarea unui joc folosind platforma code.org. Elevii claselor a VI-a au învățat să folosească elementele platformei pentru a crea un joc de baschet minimalist, descoperind astfel metode de combinare a blocurilor de cod în funcție de imaginația fiecaruia. https://codeweek.eu/view/332065/sa-dansamsa-programam

Să dansăm, să programăm! Activitatea presupune programarea unui dans pe platforma code.org. Elevii de clasa a VII-a s-au folosit de blocurile de cod pentru a programa un dans care implică unul sau mai mulți dansatori. Astfel, ei au aprofundat cunoștințele despre programare și au evidențiat importanța gândirii algoritmice. https://codeweek.eu/view/332065/sa-dansamsa-programam

Săptămâna Uniunii Europene a Programării (Europe Code Week) promovează şi încurajează organizarea de evenimente care susţin importanța apropierii de domeniul programării și tehnologiei în general. La nivel european au avut loc zeci de mii de evenimente EUROPE #CODE WEEK, 1.646 dintre ele desfășurându-se în România.


 

 

Dezbateri pe marginea proiectului

„EDUCAȚIA NE UNEȘTE”

 

Dezbateri pe marginea proiectului „EDUCAȚIA NE UNEȘTE” in cadrul Consiliului Profesoral de azi. Ministerul Educației Naționale a lansat de curând viziunea sistemică ”Educația ne unește”, document care propune structurarea rolului educației, implicit rolul sistemului național de învățământ pe cinci valori fundamentale: încredere, echitate, solidaritate, eficacitate și autonomie. Sunt modificări majore pe care sistemul de învățământ le va suporta in perioada imediat următoare.
Informații suplimentare:
https://www.edu.ro/ministerul-educa%C8%9Biei-na%C8%9Bionale-lansat-viziunea-sistemic%C4%y-%E2%80%9Eeduca%C8%9Bia-ne-une%C8%99te%E2%80%9D

COMUNICAT DE PRESĂ

                   LECȚII MODERNE ȘI INOVATIVE ALĂTURI DE ITALIA, BELGIA, MACEDONIA ȘCOALA „GRIGORE MOISiL” NĂVODARI,  GAZDĂ PENTRU PROFESORI ȘI ELEVI DIN ITALIA, BELGIA ȘI MACEDONIA

În săptămâna 6-10 aprilie 2019,  cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale “Grigore Moisil” Năvodari au avut bucuria de a fi gazde pentru 9 colegi din Belgia și Italia în cadrul PROIECTUL ERASMUS +, „Key for Innovative Teaching”, ACȚIUNEA KA2- parteneriate strategice pentru educație școlară. Oaspeții au fost însoțiți de 16 elevi din școlile Stedelijke Humaniora, din Dilsen-Stokkem, Belgia și Istituto Statale Istruzione Secondaria Superiore „M. Del Giudice”, din Rodi Garganico, Italia. În paralel, în aceeași săptămână,  s-a desfășurat și schimbul de experiență al școlii noastre cu 5 profesori și 10 elevi din Macedonia.

Cele trei echipe au lucrat împreună pe parcursul întregii săptămâni și și-au împărtășit din exeperiențele lor multiculturale. Elevii români și străini au participat în echipe mixte la cursuri non-formale de matematică-fizică- chimie, limba română-limba engleză, arte plastice și au luat parte la acțiuni sportive și activități fizice, care s-au dovedit a fi  bune instrumente de comunicare interumană. Elevii au participat la lecții non-formale(iSTEAM) în situl orașului antic Histria.  iSTEAM reprezintă un cadru de predare bazat pe modalități naturale de învățare, cadru care poate fi personalizat pentru toate tipurile de elevi. Este interactiv, experiențial, practic și distractiv. Structura iSTEAM (inovație, știință, tehnologie, artă și matematică) explică modul în care diviziunile educației și vieții colaborează într-un mod interdisciplinar. Tot în cadrul proiectului ERASMUS+, elevii au experimentat și viața ca angajat al uneia dintre cele mai moderne rafinării din sud-estul Europei,   Petromidia, într-o acțiune de  jobshadowing. Au fost, pentru o zi, parte a echipei rafinăriei, parcurgând traseul unui angajat de la intrare și până la Centrul de comandă,  familiarizându-se cu provocările muncii în domeniul petrolier.

„Comunicare” a fost cuvântul de ordine în aceste zile. Elevii străini au fost găzduiți de familii din Năvodari, având astfel posibiliatea de a experimenta traiul în România și de a intra în contact cu preocupările și stilul de viață al colegilor români. S-au legat prietenii trainice și s-au exersat abilități de comunicare într-o limbă străină, de management al relațiilor interpersonale,  de gândire critică și  de rezolvare de probleme de natură socială. O parte dintre aceste experiențe au fost introduse pe platforma  eTwinning, în Twinspace, prin postări în spațiul virtual de impresii și exemple de bună-practică.

Activitățile dedicate mobilității ERASMUS+ în România s-au încheiat vineri, 10 aprilie 2019, cu o sesiune de comunicări elevi-profesori în cadrul căreia s-au adresat întrebări, s-a testat feedback-ul programelor desfășurate în comun, s-a evaluat raportul dintre așteptări și realizări, s-au stabilit pașii următori ai proiectului, a avut loc evaluarea finală strategică.

Le mulțumim tuturor profesorilor, elevilor, părinților și instituțiilor care au colaborat pentru buna desfășurare a acestei etape din proiect!

 

Coordonator proiect,

Prof. Adriana David, Școala Gimnazială “Grigore Moisil”, Năvodari

Director,                                      Director adjunct,

Prof. Ligia Mangri                        prof. Angelica Ion

http://www.radioconstanta.ro/2019/05/14/navodari-scoala-grigore-moisil-gazda-pentru-profesori-si-elevi-din-italia-belgia-si-macedonia-foto/?fbclid=IwAR2RHSGAN-yvlrDCTCDKv5Nx47iyEuwR8BxkHQlsepFQRP7BTmNorV5YtqQ

 

                           COMUNICAT DE PRESĂ

                  Școala „Grigore Moisil“ Năvodari a dat  startul

                               „Târgului de Mărţişoare”

Doriți să începeți primăvara cu un mărţişor și o felicitare unicat, lucrate din tot sufletul?

Elevii, părinții și profesorii  Şcolii Gimnaziale „Grigore Moisil” Năvodari vă așteaptă miercuri 27 februarie și joi, 28 februarie 2019 la Târgul de Mărţişoare din Parcul Central din Năvodari. De aici, puteți cumpăra “gingăşii de primăvară”, toate lucrate manual de elevi, cadre didactice și părinți.

Târgul a devenit deja o tradiţie a școlii noastre. Anul acesta suntem deja la a zecea ediție. Preţurile sunt modice, iar lucrările, hand-made. Banii vor intra în contul “Asociației de Părinți Grigore Moisil” și vor fi folosiți pentru a face spațiul școlar mai modern, mai confortabil și mai sigur pentru elevii noștri.

Vă așteptăm cu drag la standurile noastre! Este o ocazie unică să începeți primavara alături de noi și să oferiți celor dragi felicitări și mărțișoare confecționate cu multă dragoste de copii!

Director,                                                                                Director adjunct,

prof. Ligia Elena Mangri                                                      prof. Angelica Ion

 

 

 

                             COMUNICAT ZIUA G- GRIGORE MOISIL

 

Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale “Grigore Moisil” Năvodari au bucuria să anunțe derularea cu succes a unui nou proiect educațional, unic în peisajul școlar constănțean, ZIUA G – GRIGORE MOISIL.

În fiecare marți dimineață, elevii din cilul primar sunt întampinați cu “activități educative-surpriză” la care sunt invitați să ia parte. Activitățile sunt gândite în așa fel încât să genereze un mediu școlar cât mai atractiv, sigur și prietenos, să conducă la creșterea performanțelor școlare și reducerea conflictelor din mediul școlar/ comunitate ( Ziua salutului politicos, Ziua prieteniei, Ziua bucuriei colindelor).

Astăzi, 22 ianuarie 2019,  elevii Școlii Gimnaziale “Grigore Moisil” Năvodari au marcat “Ziua gustărilor sănătoase”. Încă de la intrarea în școală au fost întâmpinați cu  salată de fructe și aranjamente din fructe și legume pe care le-au primit în dar. Apoi, în fiecare clasă s-au amenajat mici expoziții și spații potrivite în care copiii au putut consuma  gustări sănătoase și au putut afla informații valoroase despre calitățile nutritive ale fructelor și legumelor.

Suntem încântață că aceste activități au început să facă parte din rutina zilelor de marți și că elevii noștri le așteaptă cu interes în fiecare săptămână, vin cu idei și propuneri  și le promovează în comunitate.

Activitățile sunt coordonate de dir. prof. Mangri Ligia, dir. adj. prof. Ion Angelica și  psihilog Mioara Câlcic, inițiatorul proiectului. Le mulțumim pentru implicare tuturor cadrelor didactice și părinților.

Director,                                                      Director adjunct,

Prof. Ligia Mangri                                      Prof. Ion Angelica

https://www.facebook.com/Scoala-Grigore-Moisil-Navodari-286200281429203/

 


https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.radioconstanta.ro%2F2018%2F11%2F28%2Fscoala-grigore-moisil-navodari-donatie-de-peste-2-tone-de-alimente-pentru-batranii-din-centrul-de-la-poarta-alba%2F%3Ffbclid%3DIwAR3YQzYBIwfRUG2OQ4yG5bMrZOvK_XfDt0q0TWKmtFlkj9XBBB2INuHO2xc&h=AT3-dBPoGUPf8TcJZ8YNQwUXjzqmmu8mRlD5GlwMCuxt-kHp5OuaDh1quYTZUcNPVDPr5MxH8lWMPZvsCTJhJt7J6x56gp1OLLxvc4dc5yEKPU_sUC29E-NoCQmJ9G5luM_9UaEZJvFdXzATyORH_lL4e5JOdsXvBktzVzQr1zey2oHDUeJVNullQoTYqb22XDaUv5SSa6-52TxXyUXlF7wYrs_L3BcAoQkCPLjB9-N9JPWA7avU2bHNNO9GsYe55Wo8v_OQ0cTBFgBrJF7pYRkW0hgG92u0Ca1ET695YFoj6L07jeAITpCEibWh2rbDlxcpm7vv2DK4C4t6fV3wCycQsOqkJsG9t0TT7FxWZC0HiOkfu2o4Q-McvXCAjqFEV-1NClTPEDUmLPH2DtOJV3VoHBfo5UHVcNgtRh5j3YDPD8uosFZfelO17GTXXXiRffpNW3WyPqFwfM-mmgWK6onnrGDKUYozogaeAI3zFCYCE4j5g8lWLHSAXvhDPsXfOVEyb_ttw3DuWlR7oJcQOQU4jKRLlCdaU01QijYro0WFIHTgn2fVuQb2BZQr-3kNSfkJYXxf9_IVfp8ELjxz1k5KCqQ40QftEZt9593eGPgg_3HQKEGt-C3DiGnX3AU3EQ

https://www.agerpres.ro/comunicate/2018/11/14/comunicat-de-presa-scoala-gimnaziala-grigore-moisil-navodari–211072?fbclid=IwAR05I-YwyNAuJuN7qr8r5SmtX_FJD3Wb7uuQUMUQcOIwjb4pZYEn2283UrE

https://www.replicaonline.ro/scoala-gimnaziala-grigore-moisil-navodari-o-fapta-buna-cu-un-fruct-si-o-leguma-373598/

https://www.tvlitoral.ro/ai-carte-ai-parte/

https://www.ziare-pe-net.ro/stiri/elevii-scolii-grigore-moisil-navodari-judetul-constanta-donatie-pentru-biblioteca-colii-dorobantu-judetul-tulcea-galerie-foto-6037952.html

http://www.radioconstanta.ro/2018/10/16/constanta-elevii-unei-scoli-din-navodari-au-donat-carti-pentru-biblioteca-din-dorobantu/

https://www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/elevii-scolii-grigore-moisil-navodari-judetul-constanta-donatie-pentru-biblioteca-scolii-dorobantu-judetul-tulcea-galerie-foto-673730.html#.W8Ww5XnQjHw.facebook

Apreciați pagina de Facebook
Facebook Pagelike Widget
© Școala Gimnazială "Grigore Moisil" - Năvodari - 2019 - 2021. Toate drepturile rezervate. Creat de CCA
Temă de CPOThemes