preloadergmoisil

RECUNOȘTINȚĂ ȘI AJUTOR RECIPROC,

PROIECT DEDICAT ZILEI MONDIALE A ASISTENȚEI SOCIALE

În perioada 9-14 martie 2022, elevii Școlii Gimnaziale „Grigore Moisil” Năvodari își împărtășesc sentimentele legate de ceea ce simt atunci când primesc sau oferă ajutor.
Empatia și generozitatea unesc comunitatea!
Proiectul este derulat alături de Primăria Năvodari prin Direcția de Asistență Socială Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă.

preloadergmoisil

AJUTĂ ȘI TU UN COPIL SĂ MEARGĂ LA ȘCOALĂ”

        CRUCEA ROȘIE

 
Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Grigore Moisil” Năvodari, în parteneriat cu Crucea Rosie Română, Subfiliala Năvodari au derulat în perioada 15-28 februarie 2019, campania AJUTĂ ȘI TU UN COPIL SĂ MEARGĂ LA ȘCOALĂ”.
Scopul acestei acțiuni  de strângere și donare de rechizite, este să oferim copiilor ce provin  din familii defavorizate din mediul rural,  cu situații financiare dificile, șansa unei educații mai bune.
Suntem bucuroși că și anul acesta reușim să aducem bucurie pe chipul unor mici școlari silitori  cu care dorim să păstrăm o relația specială pe termen lung. Rechizitele vor fi donate Școalii Gimnaziale „A. Ghencea” Săcele, jud. Constanța.

 


  ÎNGERI  PENTRU  ÎNGERI – DĂRUIM ARIPI

 

Școala Gimnazială “Grigore Moisil” Năvodari a răspuns cu entuziasm apelului organizației caritabile “Dăruiește Aripi”, care desfășoară în această perioadă acțiunea “Împodobim  secțiile pediatrice din spitalele constănțene de sărbători”.

Zilele premergătoare sărbătorilor  de iarnă au fost marcate de bucuria  cu  care  elevii noștri s-au transformat în zâne și spiriduși generoși. A fost nevoie de doar câteva zile de mobilizare  și magia s-a produs: globuri, beteală, jucării și decorațiuni,  care au adunat in ele zambetele si gândurile noastre bune, au ajuns astăzi 13, decembrie 2018, la Centrul FOCUS al Spitalului Județean de Urgență Constanța.

Prin această donație, am dorit să împărtășim bucuria Nașterii Domnului cu micuții mai puțin norocoși, care în această perioadă sunt spitalizați și luptă pentru viața lor. Privind  curajul și puterea de care ei dau dovadă, ne-am gândit  să le facem zilele de tratament și spitalizare mai frumoase și mai colorate.

Centrul Medical de zi FOCUS-compartimentul de onco-hematologie al Spitalului  Județean de Urgență Constanța,  este singurul de acest gen din ţară. E locul  unde copiii cu afecțiuni oncologice și hematologice pot să vină să îşi facă tratamentele de care au nevoie, să fie supravegheaţi de medici şi, mai ales, să  creeze legături între ei, să se susţină reciproc în lupta grea cu boala.

Le mulțumim tuturor celor care au contribuit alături de noi la gestul generos și le dorim sărbători fericite și binecuvântate!

 

Director,                                                                  Director adjunct,

Prof. Ligia Mangri                                                    Prof. Ion Angelica

 

 


preloadergmoisil

                   “DARURI DE MOȘ NICOLAE”

                                           CRUCEA ROȘIE

Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale “Grigore Moisil” Năvodari, în parteneriat cu Crucea Rosie Româna, Subfiliala Năvodari au derulat astăzi, 27 noiembrie 2018, campania DARURI DE MOȘ NICOLAE.

Acțiunea are ca scop strângerea și donarea de alimente neperisabile destinate persoanelor vârstnice, aflate în îngrijirea “Centrului de Asisitență Poarta Albă”.

Suntem bucuroși că și anul acesta, în prag de sărbători, vom reuși să aducem bucurie pe chipul bunicilor de la Poarta Albă, cu care ne dorim să păstrăm relația specială pe care am creat-o în ultimii ani. Am strâns 2135 de kg de alimente, care, sperăm, să le facă sărbătoarea Nașterii Domnului mai frumoasă și mai îmbelșugată.

Mulțumim tuturor celor care ne-au fost parteneri în fapte bune, părinți, profesori, voluntari și elevi, care au fost sensibili la demersul nostru.

 

Activitatea a fost coordonată de dir. prof. Mangri Ligia, dir. adj. prof. Ion Angelica, coord. echipa Crucea Roșie- prof. Luiza Popescu, coord.  echipa voluntari- prof. Mitu Vasilica.

 

Director,                                                      Director adjunct,

Prof. Ligia Mangri                                      Prof. Ion Angelica

 

 


preloadergmoisil

O.N.G. MARE NOSTRUM, ADOPTA UN DELFIN

„Dragilor, vă amintiţi campania „Adoptă un delfin”? Am auzit că prietenii mei au nume noi și că cineva de pe uscat îi iubește și le poartă de grijă.
După cum ştiţi, delfinii sunt consideraţi cele mai inteligente animale (se situează pe locul 2, imediat după om, în privința inteligenței, deci dacă ne întâlnim la o scrumbie, avem ce discuta!). În plus, știm că vă suntem simpatici și că giumbuşlucurile noastre nu vă rămân indiferente (hei, cred că după discuția aia ne putem și distra împreună!). Din dorința de a proteja simpaticele mamifere (adică noi, delfinii, da!), ONG Mare Nostrum, a creat campania „Adoptă un delfin!”, ce a luat naştere în vara anului 2012 şi an de an a fost susținută datorită vouă, care ne-aţi arătat în mod constant că vă pasă!”
Numele delfinilor adoptati de elevii și profesorii Școlii „GRIGORE MOISIL” sunt, pe clase:
Preg.- DELFI
I- ALBASTREL
II- LOLA
III- OSCAR
IV- LEO
V- RICKI
VI- SNOOPY
VII- FIN (ARIPIOARA)
VIII- FREDERICK
DELFINUL PROFESORILOR- GRIG MOISIL

 

 


preloadergmoisil

http://www.navodarionline.ro/ziua-internationala-marii-negre-fost-sarbatorita-si-la-navodari/

https://www.youtube.com/watch?v=Os-k54ZLIbY

Ziua Internațională  a  Mării Negre  a fost sărbătorită  și la Năvodari . Casa de Cultură  „Pontus Euxinus” ,  în parteneriat cu școala  “Grigore Moisil ” și  Clubul Elevilor din sectorul 4  București , a organizat o expoziție de pictură cu tema   Marea Neagră.   Vernisajul a  avut loc la Casa de cultură  de la malul Mării.

Acest vernisaj face parte dintr-un proiect Educțional  Național , ce cuprinde mai multe activități și teme, proiect prin care se dorește punctarea  principalelor evenimente ale anului. La sfărșitul a  acestui proiect   va fi  organizată o expoziție dedicată  zilei copilului.

Câte persoane atâtea stiluri  .  Fiecare pictură  este unică,  talentații  elevii ai  școli  “Grigore Moisil”  cât și cei de la Clubul elevilor din București  au avut viziuni diferite în ceea ce privește marea.  Unii au scos în evidență comorile din adâncuri, alții au vorbit  prin picturile lor despre poluarea din Marea Neagră  dar și viziuni mai abstracte.

Picturile din cadrul expoziției  desfășurate în cadrul Proiectului Educațional “Lumina din ochii copiilor” vor fi donate  Școlii generale  “Grigor Moisil” cât și clubului elevilor sector 4 București.

preloadergmoisilAm reușit ! Suntem părinți adoptivi pentru 10 delfini din Marea Neagră pentru a doua oară. Astăzi am primit vizita reprezentanților de la organizația Mare Nostrum care ne-au înmânat ceferticatele de adopție pentru cei 10 delfini. Ei sunt: Fin, Frederick, Delfi, Albăstrel, Lola, Oscar, Leo, Ricki, Snoopy, delfinii elevilor. Delfinul profesorilor este Grig Moisil. Sa ne trăiască!