📖„Un copil care citește devine un adult care gândește”.

https://www.facebook.com/CasaDeCulturaNavodari.PontusEuxinus

https://www.facebook.com/profile.php?id=100049266320664&__cft__[0]=AZVY68WcFgt4e1WHj2ekUB_mxsc0MR8rTCSA2wDRC0pM1Yd_B4KhgO_QRDng0cfjn_BcyiD-AFzDSSRSpSUACghbDR60CQEe9Q6TQwz9O1yc1f4kbLn0_quJ_U1tuOzURcVlVD-50PsfaUvEr2J5PrLApexChIU4gHM7n9g4dUmg1_BbjANrQ3K00wshSEReteAE__q068c_quXuGmD8eDg9&__tn__=-UC%2CP-R

Proiectul „Biblioteca vine în școala ta” și îți aduce „Book-uria lecturii”, inițiat de Biblioteca Orașului Năvodari, Compartimentul de Activități Culturale, Primăria Orașului Năvodari, a avut loc la Școala Grigore Moisil, clasa Pregatitoare E, invatator Popescu Luiza.
📌 Povestea citită, azi, a fost ,,Mânzdrăvan”, scrisa de autoarea Zully Mustafa. Copiii au ascultat, cu sufletul la gură, minunatele aventuri ale neastâmpăratului căluț negru și cu coama albastră, pe nume Mânzdrăvan.
Ca o nota originală, spre bucuria celor mici, am introdus păpușile de mână, in cadrul orei de poveste, pentru incurajarea copiilor de a imita personaje, de a dialoga spontan, de a susține un monolog.
La final, cei mici au jucat jocuri de rol și au redat fragmente din poveste cu ajutorul marionetelor de mână, fiindu-le astfel stârnite imaginația și creativitatea.
📌 Activitatea a fost o reușită, pentru că voia bună a fost la ea acasă, copiii au fost încantați să asculte povești, să afle lucruri noi, să întrebe, să descopere. La toate întalnirile cu cei mici, intrăm parcă, într-un tărîm magic, unde imaginația nu are limite, prietenia și socializarea sunt permanente, iar veselia și zambetul larg sunt obligatorii.
📌 Se știe că cititul cu voce tare are beneficii nebănuite pentru copii: le dezvoltă acestora abilitățile de ascultare și comunicare, îmbogățește vocabularul, dezvoltă capacitatea de atenție și concentrarea, stimulează creativitatea, oferă lecții de viață, stimulează dezvoltarea socială și emoțională .
📌Petrecând timp citindu-i copilului, îi transmitem acestuia că cititul și cărțile sunt importante. Și dacă reușim să îmbinăm jocul cu cititul, transmitem bucurie și emoție copiilor, crescand șansele ca ei să devină la randul lor prieteni ai cărților.
📌 Ieri, azi și mereu, poveștile frumoase ne aduc împreună și sperăm că reușim să sădim în sufletele copiilor „book-uria lecturii”.

Ca în fiecare an, Școala Gimnazială “Grigore Moisil” a participat la Festivalul  județean de colinde „nașterea lui hristos vestim” , organizat la Palatul Copiilor din Constanța!

https://www.facebook.com/photo/?fbid=942966190688916&set=pcb.942966527355549

https://www.facebook.com/photo/?fbid=942966374022231&set=pcb.942966527355549

https://www.facebook.com/photo/?fbid=942966464022222&set=pcb.942966527355549

https://www.facebook.com/100049266320664/videos/pcb.942969787355223/1331068204194956

 

   „O FAPTA BUNA CU UN FRUCT ȘI O LEGUMĂ!”

O FAPTĂ BUNĂ CU UN FRUCT ȘI O LEGUMĂ🍏🍐🫒🍇🍅🥕🧅🍆🫑
EDIȚIA A XI-A, 2023
Marți, 5 decembrie 2023 Școala Gimanzială “Grigore Moisil” Năvodari a organizat cea de-a unsprezecea ediție a evenimentului „O faptă bună cu un fruct și o legumă”, acțiune în sprijinul persoanelor nevoiașe.
Școala noastră a aderat la programele comunitare promovate prin Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (SNAC), proiecte desfășurate sub egida Ministerului Educaţiei. Campania constă în colectarea de legume şi fructe de către elevii voluntari implicaţi în programul SNAC şi donarea lor familiilor aflate în dificultate sau unor instituţii sociale.
Ca beneficiari, anul acesta am avut 55 familii fără posibilități ale elevilor din școala noastră, Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului, Mănăstirea Sf. Ilie din Histria, Mănăstirea Colilia și „Centrul pentru persoane vârstnice” din Năvodari.
Prin implicarea elevilor, părinților și profesorilor s-a reușit colectarea unei cantități de 2996,078kg de fructe și legume.
În anii trecuți, Școala Gimanzială “Grigore Moisil” Năvodari a ocupat LOCUL I pe județ la canitatea de fructe și legume colectate. Ne dorim ca și anul acesta, în prag de iarnă, să susținem cât mai multe persoane defavorizate și instituții sociale.
Activitatea a fost coordonată de dir. prof. Mangri Ligia, dir. adj. prof. Ion Angelica, coordonator SNAC prof. Drăgulin Bianca, prof. Iepure Bianca, prof. Dumitrache Madalina, prof. Stoiu Cătălina, prof. Bratu Mihaela, prof. Popescu Luiza, prof. Buruiana Cătălin, prof. Chelaru Raluca, prof. Artin Nicoleta.
MULȚUMIM TUTUROR PENTRU IMPLICARE!

„Book-uria lecturii”

,, Un copil care citește devine un adult care gândește”.
Proiectul „Biblioteca vine în școala ta” și îți aduce „Book-uria lecturii”, inițiat de Biblioteca Pontus Euxinus Năvodari, Casa de Cultură, avut loc azi, la Școala Grigore Moisil Năvodari, clasa Pregătitoare E, inv. Luiza Popescu. Și ca bucuria celor mici sa fie deplină, am început ,,Atelierele lui Moș Crăciun”. Copiii au aflat de ce brăduțul este veșnic verde, din povestea citită de noi, ,,Povestea bradului”, o minunată pilda de bunătate, generozitate, prietenie .
Activitatea a fost o reușită, pentru că voia bună a fost la ea acasă, copiii au fost încântați să asculte povești, să afle lucruri noi, să întrebe, să descopere. La toate întâlnirile cu cei mici, intrăm parcă, într-un târâm magic, unde imaginația nu are limite, prietenia și socializarea sunt permanente, iar veselia și zâmbetul larg sunt obligatorii.
Se știe că cititul cu voce tare are beneficii nebănuite pentru copii: le dezvoltă acestora abilitățile de ascultare și comunicare, îmbogățește vocabularul, dezvoltă capacitatea de atenție și concentrarea, stimulează creativitatea, oferă lecții de viață, stimulează dezvoltarea socială și emoțională .
Petrecând timp citindu-i copilului, îi transmitem acestuia că cititul și cărțile sunt importante. Și dacă reușim să îmbinăm jocul cu cititul, transmitem bucurie și emoție copiilor, crescând șansele ca ei să devină la rândul lor prieteni ai cărților.
Ieri, azi și mereu, poveștile frumoase ne aduc împreună și sperăm că reușim să sădim în sufletele copiilor „book-uria lecturii”.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=836233455168444&set=pcb.836237871834669

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 „O FAPTA BUNA CU UN FRUCT ȘI O LEGUMĂ!”

Miercuri,  19 octombrie 2022 Școala Gimanzială “Grigore Moisil” Năvodari a organizat cea de-a zecea ediție a evenimentului „O faptă bună cu un fruct și o legumă”, acțiune în sprijinul persoanelor nevoiașe.

Școala noastră a aderat la programele comunitare promovate prin Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (SNAC), proiecte desfășurate sub egida Ministerului Educaţiei. Campania constă în colectarea de legume şi fructe de către elevii voluntari implicaţi în programul SNAC şi donarea lor  familiilor aflate în dificultate sau unor instituţii sociale.

Anul acesta au beneficiat de donații Căminul pe bătrâni Mamaia Sat, Mănastirea Sfântul Ilie Histria și 42 de familii fără posibilități materiale ale elevilor din școala noastră. Prin implicarea elevilor, părinților și profesorilor  s-a reușit colectarea unei cantități de 1604,65 kg legume și 1191,25 kg fructe. Total: 2795,90 kg.

Dir. prof. Mangri Ligia, coordonator activitate: “ În anii trecuți, Școala Gimanzială “Grigore Moisil” Năvodari  a ocupat LOCUL I  pe județ la canitatea de fructe și legume colectate. Ne dorim ca și anul acesta, în prag de iarnă, să susținem cât mai multe persoane defavorizate și instituții sociale.”

Activitatea a fost coordonată de dir. prof. Mangri Ligia, dir. adj. prof. Ion Angelica, coord. SNAC prof. Drăgulin Bianca, coord. echipa de voluntari prof. Păun Sabina, prof. Curpăn Daniela, prof. Ivanescu Simona, prof. Bodeanu Elena, prof. Mihaela Bratu, prof. Tomuelasa Diana, prof.Iepure Bianca, prof. Popescu Luiza, prof. Craiu Corina, prof. Muscalu Mihaela, prof. David Cornelia, prof. Buruiană Cătălin, adminstrator Mâșu Loredana.

https://www.facebook.com/photo?fbid=643587850626753&set=pcb.643591333959738

Mulțumim tuturor părinților, elevilor, cadrelor didactice care s-au implicat cu toată dăruirea                   în activitate și au fost voluntari pentru o zi!

Director,                                                                   Consilier imagine,

Prof. Ligia Mangri                                                     Prof. Elena Calcan

ZIUA NAȚIONALĂ A LECTURII
? Începând din acest an, România are o Zi Națională a Lecturii! Într-o țară în care sub 10% dintre cetățeni cumpără o carte pe an, rolul școlii devine esențial în a cultiva lectura, ca preocupare menită să ne salveze dintr-un univers superficial, un univers în care dăm click fără a decide.
?Lectura construiește legături profunde și statornice în mințile tuturor, fie copii sau adulți.
?Lectura trebuie să facă parte din viețile noastre, deoarece cărțile reprezintă valoare morală și spirituală. „Să citim cărți bune este ca și cum am purta o conversație cu cei mai de seamă oameni ai lumii”, spunea Descartes.
Cărțile sunt calme și răbdătoare, nu trebuie decât să ne facem timp pentru ele! ❤

______________________________________________________________


PROIECTUL EDUCAȚIONAL ,,RECICLĂM CREATIV!”

EDIŢIA a V-a, 2020-2021

CONCURS JUDEȚEAN

CONCURSUL JUDEȚEAN „RECICLĂM CREATIV!,
cuprins în
OFERTA ACTIVITĂȚILOR EDUCATIVE LA NIVELUL JUDEȚULUI CONSTANȚA, nr. 6497A/21.11.2020, domeniul Ecologie și protecția mediului, poziția 39, Nr. 4763A/60/12.10.2020
– ediţia a V-a-
Organizator:
ŞCOALA GIMNAZIALĂ „GRIGORE MOISIL” NĂVODARI
Coordonatori de proiect:
Prof. Mangri Ligia Elena – director
Prof. înv. primar Muscoi Georgeta
Prof. înv. primar Mitu Vasilica
Persoane de contact:
 Prof. înv. primar Muscoi Georgeta
Tel. 0724 580 462
E-mail: georgeta_muscoi@yahoo.com
 Prof. înv. primar Mitu Vasilica
Tel. 0724 202 995
E-mail: vasilicamitu@ymail.com
Parteneri:
 Casa de Cultură „Pontus Euxinus” – Năvodari
 Asociaţia de părinţi a Şcolii Gimnaziale „Grigore Moisil” – Năvodari
 Primăria oraşului Năvodari
 Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie România (CCDG)
 Postul de televiziune local – Litoral TV
 C.J.R.A.E. Constanța
 Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul”
Categoria în care se încadrează proiectul: Domeniul ecologie şi protecţia mediului
Descrierea proiectului prin obiective:
Scopul proiectului este stimularea interesului elevilor pentru participarea la activități de conștientizare a importanței celor Trei R (Reducerea, Refolosirea și Reciclarea deșeurilor), contribuind astfel la formarea unei conduite eco-civice.
Implementarea celei de-a cincea ediții a proiectului „Reciclăm creativ!” va constitui încă un pas pe drumul salvării planetei. Pe termen lung, întreaga comunitate va beneficia de un mediu înconjurător mai curat și mai prietenos, condiții de viață la standarde ridicate, însușirea unor deprinderi de colectare și valorificare a deșeurilor.
Durata proiectului: noiembrie 2020 – iunie 2021
Grupul țintă: elevii claselor P-IV din şcolile participante la proiect, cu vârsta cuprinsă între 6 şi 11 ani, inclusiv elevii cu CES integrați în învățământul de masă și cei din învățământul special, primar; cadrele didactice care organizează activitățile din cadrul proiectului
Regulamentul de participare:
1. Calendarul activităţilor
 Încheierea unui acord de parteneriat între organizator (Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Năvodari) și instituțiile partenere: 11 ianuarie – 28 februarie 2021 (Acordul de parteneriat se va trimite pe adresa de e-mail: georgeta_muscoi@yahoo.com)
 Înscrierea la secțiunile concursului și încărcarea lucrărilor – on-line – pe Platforma Școlii Gimnaziale „Grigore Moisil” Năvodari (Web adress: www.gmoisilnavodari.ro), în perioada 1 martie – 21 aprilie 2021 (Fiecare cadru didactic poate înscrie maximum 3 elevi la fiecare secțiune.)
 Concursul on-line – secțiunea III: 22 aprilie 2021
 Jurizarea lucrărilor (secțiunile I și II): 10 mai – 21 mai 2021
 Trimiterea diplomelor/adeverințelor: 24 mai – 6 iunie 2021
2. Probele concursului
A. Secţiunea I: ECO-ARTĂ – Concurs de colaje realizate din materiale reciclate – adresat elevilor din clasele P-IV (participare indirectă)
B. Secțiunea II: „ȘI EU POT SĂ FIU ECO!” – Concurs de desene pe teme ecologice, adresat copiilor cu CES din învățământul special sau integrați în învățământul de masă, clasele P-IV (participare indirectă)
C. Secţiunea III: ECO – ŞTIINŢĂ ȘI CULTURĂ – Concurs pe teme ecologice – adresat elevilor din clasele II-IV (participare on-line)
3. Descrierea secțiunilor
A. Secţiunea I: ECO-ARTĂ – Concurs de colaje realizate din materiale reciclate – adresat elevilor din clasele P-IV (participare indirectă)
 Colaj cu tema „Copiii salvează planeta” care să ilustreze refolosirea creativă a hârtiei și cartonului
 Criterii de jurizare: utilizarea materialelor reciclabile indicate, originalitatea, aspectul estetic
 Încărcarea lucrărilor scanate/fotografiate pe site-ul concursului
B. Secțiunea II: „ȘI EU POT SĂ FIU ECO!” – Concurs de desene pe teme ecologice, adresat copiilor cu CES din învățământul special sau integrați în învățământul de masă, clasele P-IV (participare indirectă)
 Desen cu tema „Copiii salvează planeta” (se acceptă orice tehnică de realizare)
 Criterii de jurizare: respectarea temei, originalitatea, aspectul estetic
 Încărcarea lucrărilor scanate/fotografiate pe site-ul concursului
C. Secţiunea III: ECO – ŞTIINŢĂ ȘI CULTURĂ – Concurs pe teme ecologice – adresat elevilor din clasele II-IV (participare on-line)
 Data concursului: 22 aprilie 2021
 Programa de concurs (va fi postată pe platforma concursului)
 Testul pe teme ecologice, elaborat pe baza formularelor Google, va avea o durată determinată și se va putea susține o singură dată, în intervalul stabilit. Punctajul obținut se va afișa automat după terminarea testului.
 Cadrele didactice îndrumătoare vor primi link-ul testului în dimineața susținerii concursului.
Premierea concursurilor (pe secţiuni):
 Secțiunile I și II – diplome (premii/mențiuni/participare) pe secţiuni şi categorii de vârstă
 Secțiunea III – Premiul I: 95 – 100 puncte
– Premiul al II-lea: 90 – 94 puncte
– Premiul al III-lea: 85 – 89 puncte
– Menţiune: 80 – 84 puncte
 Se acordă cadrelor didactice:
o diplomă de participare la activitățile din proiect
o diplomă coordonator/îndrumător elevi
o adeverință de voluntariat în cadrul proiectelor din domeniul educației ecologice
o adeverință de utilizare a platformelor digitale

Fisa de prezentare – Reciclăm creativ 2020-2021

Fișe de înscriere Reciclăm creativ 2021

Parteneriat Reciclăm 2021

Precizări Reciclăm creativ 2021

protocol scoli -Reciclam creativ!


Proiectul  DISCOVER

Ediția de vară

Iulie, 2019

Școala Gimnazială „Grigore Moisil”, în colaborare cu AIESEC Constanța, a dat startul la proiectul DISCOVER, ediția de vară. Copiii claselor P-VIII vor petrece 4 săptămâni  alături de voluntarii internaționali veniți din țări precum Turcia, China, Thailanda și Palestina. De-a lungul proiectului, elevii școlii vor dezvolta anumite abilități precum lucrul în echipa, cunoașterea de sine, orientarea către soluții cu ajutorul voluntarilor internaționali ce își desfășoară cursurile în limba engleza. Bariera lingvistica nu reprezintă o problemă majoră deoarece copii sunt extrem de receptivi și deschiși în a cunoaște lucruri noi. Voluntarii internaționali sunt cazați la familii din Năvodari, care îi ajută să se integreze și să înțeleagă mai bine cultura noastră. Pe aceasta cale, le mulțumim tuturor părinților și profesorilor care au ajutat la organizarea proiectului, fără dânșii nimic nu ar fi fost posibil!

Pentru mai multe informații despre acest proiect, studiați documentul: Mapa DISCOVER

Director,                                                                   Director adjunct,

Prof. Ligia Mangri                                                     Prof.  Ion Angelica


„O FAPTA BUNA CU UN FRUCT ȘI O LEGUMĂ!”

 

Miercuri,  21 noiembrie 2018 Școala Gimanzială “Grigore Moisil” Năvodari a organizat cea de-a noua ediție a evenimentului „O faptă bună cu un fruct și o legumă”, acțiune în sprijinul persoanelor nevoiașe.

Prof. Mangri Ligia, directorul  Școlii Gimnaziale “Grigore Moisil” Năvodari: Anul acesta am reușit să strângem, din donațiile elevilor și profesorilor, 2675,6 kg de fructe și legume. Le mulțumesc pentru susținere tuturor părinților, elevilor și profesorilor.”

Loredana Lazăr, mama unui elev din clasa a VI-a A: “O mare parte din legumele și fructele aduse  au ajuns azi la Centrul de Copii din orașul nostru. Personal m-am implicat in gestionarea lor pentru copiii nevoiași, dar și pentru oamenii fără posibilități. Toti le-au primit cu bucurie mare! Multe mulțumiri și binecuvântări celor implicați!”

Școala noastră a aderat la programele comunitare promovate prin Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (SNAC), proiecte desfășurate sub egida Ministerului Educaţiei. Campania constă în colectarea de legume şi fructe de către elevii voluntari implicaţi în programul SNAC şi donarea lor  familiilor aflate în dificultate sau unor instituţii sociale.

Anul trecut  Școala Gimanzială “Grigore Moisil” Năvodari  a ocupat LOCUL I  pe județ la canitatea de fructe și legume colectate. Ne dorim ca și anul acesta, în prag de iarnă, să susținem cât mai multe persoane defavorizate și instituții sociale.

Activitatea a fost coordonată de dir. prof. Mangri Ligia, dir. adj. prof. Ion Angelica, coord. SNAC prof. Mitu Vasilica, coord. echipa de voluntari prof. Bodeanu Elena.

 

Mulțumim tuturor părinților, elevilor, cadrelor didactice care s-au implicat cu toată dăruirea  în activitate și au făcut voluntariat!

Director,                                                                   Director adjunct,

Prof. Ligia Mangri                                                     Prof.  Ion Angelica


Festivalul de folclor

„MLĂDIȚE DOBROGENE”,

ediția a IX-a, 2018

 

Elevii Școlii Gimnaziale „Grigore Moisil” au obținut următoarele premii:

Premiul I – Grupul vocal „FETELE DIN NĂVODARI”

Premiul I – ROȘCA BEATRICE- GEORGIANA- clasa a IV-a C

Premiul al II-lea – elevele ROȘCA RUXANDRA – cls. a III-a B și BACî RUBIE- clasa a IV-a E

https://www.facebook.com/pg/Scoala-Grigore-Moisil-Navodari-286200281429203/photos/?tab=album&album_id=1618718178177400


Festivalul Național „DIVERSITAS”, 2018

           Participarea elevilor Școlii Gimnaziale „Grigore Moisil”, Năvodari la festival (coordonatori prof. Vasilica Mitu și Popescu Luiza Elevii Școlii Gimnaziale „Grigore Moisil” au obținut următoarele premii:

Premiul I – Grupul vocal „FETELE DIN NĂVODARI”-gimnaziu

Premiul I– LEPĂDATU DENISA-cls. a VIII-a C

Premiul I -ROȘCA RUXANDRA – cls. a III-a B.

Premiul al II-lea – Grupul vocal „FETELE DIN NĂVODARI”-primar ROȘCA BEATRICE- GEORGIANA- clasa a IV-a C, Mențiune -Hora- dans- Clasa a IV-a C, dans „Asta-i hora din Moldova”-clasa a IV-a E.

https://www.facebook.com/pg/Scoala-Grigore-Moisil-Navodari-286200281429203/photos/?tab=album&album_id=1616946998354518


PROIECTUL JUDEȚEAN „RECICLĂM CREATIV!”,

EDIȚIA a III-a, 2018

În cadrul PROIECTULUI JUDEȚEAN „RECICLĂM CREATIV!”,EDIȚIA a III-a, 2018, DOMENIUL ECOLOGIE ȘI PROTECȚIA MEDIULUI, în școala noastră s-a desfășurat activitatea corespunzătoare Secţiunii a II-a: ECOVESTIMENTAȚIE – Concurs de costume ecologice -adresat elevilor din clasele P-IV, etapa pe școală.

Prin implementarea proiectului „Reciclăm creativ!” ne dorim să stimulăm interesul elevilor pentru participarea la activități de conștientizare a importanței celor Trei R (Reducerea, Refolosirea și Reciclarea deșeurilor), contribuind astfel la formarea unei conduite eco-civice.
Reciclare creativă înseamnă oameni pasionaţi de a transforma obiecte, materiale, lucruşoare, bucăţi şi bucăţele în lucruri interesante şi utile sau pur şi simplu de a încerca artă pură şi îndrăzneață ca un manifest al propriei creativităţi.

S-au inscris în concurs 150 de elevi care au prezentat in cadrul paradei costumele confectionate din materiale reciclate, refolosite, recuperate. Pe timpul jurizarii si stabilirii premiilor, elevii scolii au prezentat un program artistic alcatuit din cantece si dansuri.
Parada s-a desfășurat pe 29 martie 2019, conform programului.
Mulțumim părinților pentru implicarea în realizarea unor costume foarte frumoase!

https://www.facebook.com/286200281429203/photos/pcb.1596079820441236/1596069907108894/?type=3&theater

https://www.facebook.com/100004499613595/videos/960581547435157/?fref=mentions

O nouă etapă a proiectului școlar-educațional „România în Sărbătoare” s-a desfășurat azi la Școala Gimnazială „Grigore Moisil” din Năvodari. Evenimentul a fost organizat de Departamentul Cultural Educațional al Arhiepiscopiei Tomisului cu ocazia Centenarului Marii Uniri din 1918, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Constanța și Asociația „Casa Mării Negre / Black Sea House” Constanța.

https://www.facebook.com/ionut.druche/posts/1465274496916402

 

ȘCOALA GRIGORE MOISIL, ACTIVITATE DEDICATĂ SFÂTULUI GHEORGHE

Pe 23 aprilie 2018, Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil” Năvodari a fost gazda activității „Sfântul Gheorghe – credințe și practici rituale” din cadrul parteneriatului cu Centrul Cultural Județean ,, Teodor T. Burada”( reprezentat prin d-na Ana Laura Parfinov) și elevii claselor a VI-a. Tema abordată a îmbogățit cunoștințele elevilor cu privire la credințe, legende și practici rituale legate de sărbătoarea Sf. Gheorghe la români. Sub coordonarea prof. Cati Stoian, elevii au pregătit referate şi imagini referitoare la această sărbătoare. Copii au aflat informații noi prezentate cu măiestrie de invitata noastră, prof. Laura Parfilov. Din partea şcolii noastre au mai luat parte la activitate prof. Iulia Heroiu şi bibliotecar, prof. Gabriela Pătrănoiu.

https://www.facebook.com/Scoala-Grigore-Moisil-Navodari-286200281429203/

ȘCOALA GRIGORE MOISIL, DIN NOU PE PODIUM
PREMIILE II ȘI III LA CONCURSUL

,,LECTURA FACE COOLTURA”

Școala Gimnazială “Grigore Moisil ” Năvodari este onorată să adreseze felicitari pentru performanțele deosebite obținute de elevii participanți la PROIECTUL EDUCAŢIONAL ,,LECTURA FACE COOLTURA”. Au concurat în această competiție 10 școli constănțene iar elevii noștri, coordonați de prof. LEFTER VIOLETA, prof. IVᾸNESCU SIMONA și prof. STANCIU DIANA, au câștigat premiile II și III. Activitatea s-a desfӑṣurat în data de 17.03.2018.
Elevii cu care ne mândrim sunt:
ANTONEAC DAIANA
BACIU RYANA
BACIU ADRIAN FLORIN
LUPU FLAVIUS
MOCANU MINODORA
MOISE RAUL
TODOLOS ANDRADA
COZMA IOANA ALEXANDRA
LAZᾸR AMALIA GEORGIANA

În numele colectivului de profesori ai Școlii Gimnaziale “Grigore Moisil ” Năvodari,

Director,
prof. Ligia Mangri

Detalii despre proiect:
PROIECTUL
EDUCAŢIONAL REGIONAL
,,LECTURA FACE COOLTURA”
ȋnscris ȋn CAER
Ediţia I, 2017/2018
SECŢIUNEA “CULTURĂ ȘI CIVILIZAȚIE ANGLO-FRANCEZĂ”
SUBSECȚIUNEA “English is fantastic… Let’s learn more”

Activitatea s-a desfӑṣurat în data de 17.03.2018 la Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca„ Constanṭa. S-au ȋnscris la concurs elevi din clasele V–VI.

TABEL CU ELEVII PARTICIPANŢI:

Nr.
crt. Numele ṣi prenumele
elevului Secţiunea Clasa Numele ṣi prenumele cadrelor didactice coordonatoareː

1. ANTONEAC DAIANA Poezie A VI-a C LEFTER VIOLETA
2. BACIU RYANA Poezie A VI-a C LEFTER VIOLETA
3. BACIU ADRIAN FLORIN Poezie A VI-a C LEFTER VIOLETA
4. LUPU FLAVIUS Poezie A V-a B IVᾸNESCU SIMONA
5. MOCANU MINODORA Poezie A V-a B IVᾸNESCU SIMONA
6. MOISE RAUL Poezie A VI-a B IVᾸNESCU SIMONA
7. TODOLOS ANDRADA Poezie A –V-a A STANCIU DIANA
8. COZMA IOANA ALEXANDRA Poezie A –V-a A STANCIU DIANA
9. LAZᾸR AMALIA GEORGIANA Poezie A –V-a A STANCIU DIANA

A fost un concurs de dansuri, câtece ṣi poezii în limba englezӑ, cu participare directă, având ca temӑ trei sӑrbӑtori specifice culturii engleze ṣi americane: Halloween, Thanksgiving Day (Ziua Recunoṣtinṭei), Saint Valentine’s Day. Recitarea ṣi interpretarea presupune ṣi alegerea unei costumaṭii specifice sӑrbӑtorii alese.
Fiecare cadru didactic coordonator a participat la concurs cu un echipaj de 3 elevi pe nivel din ciclul gimnazial.
Evaluarea:
Juriul a fost alcătuit din profesori de limba englezӑ ṣi limba românӑ. Criteriile de jurizare au cuprins aspectele următoare:
– respectarea tematicii;
– dicṭie;
– corectitudinea pronunṭiei în limba englezӑ;
– originalitatea ṣi prezentarea efectelor dramatice (costume specifice ṣi accesorii);
Scoala noastrǎ a obținut premiile II şi III.
Diplomele de participare s-au acordat pe loc, iar premiile II, III, vor fi ridicate de la Coordonatorul de Proiecte ṣi Programe Educative, profesor Mirela Halici, pe baza unui program afiṣat pe forum după ce aceste diplome vor fi semnate de Inspectoratul Şcolar Judeṭean Constanṭa.


CUM SĂ CREȘTEM SĂNĂTOȘI

    ȘCOALA GRIGORE MOISIL NĂVODARI, PARTENERĂ ÎN PROIECTUL IMPLEMENTAT DE AGENŢIA NAŢIONALĂ ANTIDROG ȘI  ISJ CONSTANȚA

Școala Gimnazială Grigore Moisil” Năvodari este parteneră în proiectul implementat de Agenţia Naţională Antidrog și  ISJ Constanța. Cadrele didactice de la clasele pregătitoare au participat la cele două sesiuni de instruire și se află în prima etapă de implementare a proiectului.

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Constanța, implementează în anul școlar 2017-2018, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Constanța, un proiect de prevenire destinat preșcolarilor de grupă mare și elevilor din clasele pregătitore, clasa I și a II-a.

”Cum să creștem sănătoși” presupune formarea de deprinderi de viaţă sănătoasă în rândul copiilor de vârstă preşcolară şi şcolară mică (clasa pregătitoare), punând accent pe importanţa adoptării unui stil de viaţă sănătos (alimentaţie, igienă, mişcare), a comportamentelor sănătoase (fără fum de ţigară, alcool şi medicamente fără prescripţie medicală) şi a modalităţilor adecvate de rezolvare a conflictelor fără violenţă şi de luare a deciziilor.

Proiectul are un număr de 7 activităţi:

 • Activităţile 1-3 vizează adoptarea unui stil de viaţă sănătos („Să facem cunoştinţă”, „Cum să ne păstrăm sănătatea”, „Alimente sănătoase”);
 • Activităţile 4-6 abordează consecinţele pentru sănătate ale utilizării substanţelor periculoase („Substanţe periculoase”, „Să ne ferim de fumul de ţigară”, „Alcoolul şi medicamentele”);
 • Activitatea 7 urmăreşte dezvoltarea încrederii în sine şi prevenirea comportamentelor de risc („Rezolvarea conflictelor, fără violenţă”).

Activităţile sunt concepute în concordanţă cu nivelul de dezvoltare socio-emoţională al copiilor de vârstă preşcolară şi şcolară mică, astfel încât să fie atractive şi uşor de înţeles. Copii vor învăţa prin joc şi activităţi practice (desenat, decupat, scenete, etc.) care sunt comportamentele care îi ajută să se dezvolte sănătos şi cum să se ferească de comportamentele periculoase.

Director,                                                                                                                                         Coordonatori proiect,

Prof. Ligia Mangri                                                                                                                                Prof. Diana Adam

 Prof. Elena Șandru

Prof. Elena Calcan

Prof. Mariana Mita

 

http://www.tvlitoral.ro/comisarii-antidrog-profesorii-oameni-de-bine-pentru-copiii-nostri/

 


REGULAMENT DE ORGANIZARE  ŞI DESFĂŞURARE A CONCURSURILOR

DIN CADRUL PROIECTULUI JUDEȚEAN

RECICLĂM CREATIV

 

MOTTO:

,,Din bube, mucegaiuri și noroi

Iscat-am frumuseți și prețuri noi…”

 

             (Tudor Arghezi – ,,Testament”)

 

                     Ediţia a III-a, 2017-2018

DOMENIUL ECOLOGIE ȘI PROTECȚIA MEDIULUI

 

ORGANIZATOR:

ŞCOALA GIMNAZIALĂ „GRIGORE MOISIL” NĂVODARI

Coordonatori de proiect:

Prof. MANGRI LIGIA ELENA

Prof. înv. primar MUSCOI GEORGETA

 1. DATE GENERALE DESPRE PROIECT
 2. Organizator: ŞCOALA GIMNAZIALĂ ,,GRIGORE MOISIL” – NĂVODARI
 3. Coordonatori proiect: MANGRI ELENA LIGIA

                                      prof. înv. primar MUSCOI GEORGETA

 1. Echipa de proiect:

prof. înv. primar MITU VASILICA

prof. înv. primar MOCANU VIORICA

prof. înv. primar HEROIU IULIA

prof. înv. primar POPA TUDORIȚA

prof. înv. primar ŞANDRU ELENA

prof. înv. primar POPESCU LUIZA

prof. înv. primar CALCAN ELENA

prof. înv. primar PREȘA GEORGIANA

prof. înv. primar PĂTRĂNOIU XENIEA GABRIELA

prof. înv. primar BRÎNDUȘ MARGARETA

prof. înv. primar TĂNASE ELENA

prof. înv. primar BUTE VASILICA

prof. înv. primar MITA MARIANA

prof. înv. primar RISTACHE ANTONELA

prof. BRETEA MIHAELA

prof. PĂTRAȘCU ADRIANA

prof. BÂRNAT LAVINIA

prof. STOIAN CATI

prof. ICHIM MĂDĂLINA

prof. IVĂNESCU SIMONA

prof. LEFTER VIOLETA

 1. Domeniul în care se încadrează proiectul: ecologie și protecția mediului

 

 1. Parteneri:
 • Casa de CulturăPontus Euxinus” – Năvodari
 • Asociaţia de părinţi a Şcolii Gimnaziale „Grigore Moisil” – Năvodari
 • Primăria oraşului Năvodari
 • Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie România (CCDG)
 • Şcoala Nikola Karev – Kruşevo Macedonia
 • Postul de televiziune local – Litoral TV
 • Liceul Tehnologic „Costache Conachi”, Pechea, jud. Galați
 • Școala Gimnazială Nr. 1 Rediu, jud. Galați
 • Școala Gimnazială Nr. 1, com. Suhurlui, jud. Galați
 • Școala Gimnazială „Matei  Basarab” Pitești, jud. Argeș
 • Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Slatina, județul Olt

           

 1. Persoane de contact:
 • Prof. înv. primar Muscoi Georgeta

Tel. 0724 580 462

E-mail: georgeta_muscoi@yahoo.com

 

 • Prof. înv. primar Șandru Elena

Tel. 0731 661 116

E-mail: sandruelena@yahoo.com

 • Prof. înv. primar Heroiu Iulia

Tel.0751 089 019

E-mail: iuliaheroiu@gmail.com

 • Prof. înv. primar Preșa Georgiana

Tel. 0726 777 132

E-mail: georgi.preșa@yahoo.ro

 • Prof. înv. primar Brînduș Mirela Margareta

Tel. 0763 643 831

E-mail: margareta_brindus@yahoo.com

 

 1. Scopul proiectului:
 • Stimularea interesului elevilor pentru participarea la activități de conștientizare a importanței celor Trei R (Reducerea, Refolosirea și Reciclarea deșeurilor), contribuind astfel la formarea unei conduite eco-civice.

 

 1. Descrierea proiectului prin obiective:

 

Obiectivele specifice ale proiectului:

 

OS1 Realizarea proiectului de către membrii echipei, în primele două luni ale anului școlar 2017-2018;

OS2 Popularizarea/mediatizarea activităților din cadrul proiectului și înscrierea școlilor interesate, în termen de 10 zile de la trimiterea formularului de înscriere;

OS3 Dezvoltarea și consolidarea spiritului eco-civic prin realizarea unor creații, la un număr de 500 de elevi, într-o perioadă de 8 luni;

OS4 Evaluarea și diseminarea proiectului în școlile participante, într-un interval de 2 luni de la premierea rezultatelor.

 1. Perioada de desfăşurare: noiembrie 2017 – iunie 2018
 2. Grupul ţintă căruia i se adresează proiectul:
 • elevii claselor P-IV din şcolile participante la proiect, cu vârsta cuprinsă între 6 şi 11 ani; cadrele didactice care organizează activitățile din cadrul proiectului.
 1. ASPECTE ORGANIZATORICE
 • Prezentul regulament descrie programul şi modul de desfăşurare a activităţilor cuprinse în calendarul Proiectului Județean ,,Reciclăm creativ!”, Ediţia a III-a, 2017-2018,  şi va fi distribuit în timp util tuturor participanţilor.
 • Concursul se adresează tuturor elevilor din clasele P-IV din Şcoala Gimnazială ,,Grigore Moisil” – Năvodari şi din şcolile interesate din judeţul Constanţa.
 • Cadrele didactice implicate în organizare şi evaluare vor primi adeverinţe/diplome de participare eliberate de şcoala inițiatoare, în concordanță cu activitatea desfăşurată (coordonator, îndrumător, supraveghetor, evaluator).
 • Regulamentul elaborat precizează condiţiile de organizare şi desfăşurare a activităţilor din cadrul proiectului.
 • Nu este obligatorie participarea la toate secțiunile.
 1. ÎNSCRIEREA ŞCOLILOR INTERESATE: 12 februarie 2018 – 9 martie 2018
 2. PROBELE CONCURSULUI:
 • ETAPA PE ŞCOALĂ: 12-16 martie 2018
 1. a) Secţiunea I: ECO-TABLOU – Concurs de tablouri din materiale reciclate – adresat elevilor din clasele P-IV
 2. b) Secţiunea II: ECOVESTIMENTAȚIE – Concurs de costume ecologice fotografiate – adresat elevilor din clasele P-IV
 3. c) Secțiunea III: ECO-TABLOU – Concurs de tablouri din materiale reciclate adresat cadrelor didactice (lucrări personale)
 4. d) Secţiunea IV: ECO – ŞTIINŢĂ, CULTURĂ ȘI ARTĂ – Concurs pe teme ecologice – adresat elevilor din clasele II-IV
 • ETAPA JUDEȚEANĂ – 21 aprilie 2018
 1. a) Secţiunea I: ECO-TABLOU – Concurs de tablouri din materiale reciclate – adresat elevilor din clasele P-IV (participare indirectă)
 2. b) Secţiunea II: ECOVESTIMENTAȚIE – Concurs de costume ecologice fotografiate – adresat elevilor din clasele P-IV (participare indirectă)
 3. c) Secțiunea III: ECO-TABLOU – Concurs de tablouri din materiale reciclate adresat cadrelor didactice (lucrări personale) – participare indirectă
 4. d) Secţiunea IV: ECO – ŞTIINŢĂ, CULTURĂ ȘI ARTĂ – Concurs pe teme ecologice – adresat elevilor din clasele II-IV (participare directă)
 5. DESCRIEREA ACTIVITĂŢILOR PRINCIPALE
 6. Înscrierea şcolilor participante se face de către coordonatorul pe școală, prin completarea şi expedierea formularului de înscriere, în varianta electronică (Anexa 1), la adresa de e-mail georgeta_muscoi@yahoo.com .
 • Data limită de înscriere: 03.2018

 

NU SE PERCEPE TAXĂ DE ÎNSCRIERE.

 

 1. Organizarea etapei pe şcoală în fiecare unitate participantă la proiect
 • Fiecare şcoală înscrisă în concurs organizează etapa pe şcoală, pe secţiuni, după cum urmează:
 1. a) Secţiunea I: ECO-TABLOU – Concurs de tablouri din materiale reciclate – adresat elevilor din clasele P-IV – etapa pe școală
 • Concursul se va desfăşura în perioada 12-16 martie 2018.
 • Fiecare cadru didactic stabilește data precisă a concursului, în perioada menționată.
 • Elevii vor realiza tablouri din materiale reciclabile, refolosibile. Tablourile vor fi confecţionate integral de către elevi, prin folosirea strictă a tipurilor de materiale menţionate mai sus.
 • Tabloul nu trebuie să depășească dimensiunile unei coli A4 (30 cm/21 cm).
 • Vor fi descalificate lucrările care nu se încadrează în temă.
 • Fiecare cadru didactic interesat organizează concursul la clasă și selectează cel mult 3 tablouri, ținând cont de criteriile menționate mai jos.

CRITERII DE EVALUARE PENTRU ECO-TABLOU:

Se acordă puncte de la 1 la 10 pentru fiecare criteriu de evaluare. În ordinea punctajului final se întocmeşte clasamentul.

Numele şi prenumele elevului Criteriul de evaluare TOTAL
Utilizarea unor materiale reciclabile, refolosibile Originalitatea Aspectul estetic
 • Fișa de înscriere se trimite în format electronic la adresa de e-mail sandruelena@yahoo.com și ulterior, în plic, în format letric, împreună cu lucrările. Înscrierea se face în perioada 19 martie – 30 martie 2018.
 • Pe verso, în colţul din dreapta jos, fiecare tablou va avea lipită o etichetă cu numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala, cadrul didactic îndrumător. Se vor preciza materialele reciclate folosite.
Numele şi prenumele elevului:

Clasa:

Şcoala:

Cadrul didactic îndrumător:

Materialele reciclate folosite:

 

 1. b) Secţiunea II: ECOVESTIMENTAȚIE – Concurs de costume ecologice fotografiate – adresat elevilor din clasele P-IV – etapa pe școală
 • Concursul se va desfăşura în perioada 12-16 martie 2018.
 • Fiecare cadru didactic stabilește data precisă a concursului, în perioada menționată.
 • Costumele vor fi confecționate din materiale reciclabile, refolosibile și vor fi prezentate de elevii înscriși în concurs, în cadrul unei parade. Vor fi descalificate fotografiile în care costumele ecologice sunt confecționate din hârtie creponată sau alte materiale noi/nefolosite.
 • Profesorii interesați, din fiecare şcoală, vor organiza şi desfăşura activitatea de selecţie a costumelor ecologice, la nivelul clasei/școlii.
 • Se va constitui o comisie specială, formată din învățători/profesori/părinți/elevi, care va juriza prezentarea costumelor după criteriile de mai jos.

CRITERII DE EVALUARE PENTRU COSTUME:

Fiecare membru din juriu va acorda o notă, de la 1 la 10, ţinând cont de cele patru criterii precizate în tabel. Punctajele se vor totaliza. În ordinea punctajului final se întocmeşte clasamentul.

Numărul costumului ecologic Criteriul de evaluare Nota obţinută
Utilizarea de materiale reciclabile, refolosibile Modul de prezentare (atitudine) Originalitatea Aspectul estetic

 

 • Se vor fotografia cele mai reușite costume prezentate în cadrul paradei costumelor Cadrele didactice se vor asigura că au acordul părinților pentru ca elevii să fie fotografiați.
 • Fotografia trebuie să fie color, clară, pe hârtie fotografică, format A5, să reprezinte un singur copil costumat, nu un grup de copii.
 • Fiecare profesor/învățător poate înscrie cel mult 3 fotografii.
 • Fișa de înscriere se trimite în format electronic la adresa de e-mail iuliaheroiu@gmail.com și în plic. Înscrierea se face în perioada 19 martie – 30 martie 2018.
 • Pe verso, în colţul din dreapta jos, fiecare lucrare va avea lipită o etichetă cu numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala, cadrul didactic îndrumător.

 

Numele şi prenumele elevului:

Clasa:

Şcoala:

Cadrul didactic îndrumător:

 

 1. c) Secțiunea III: ECO-TABLOU – Concurs de tablouri din materiale reciclate adresat cadrelor didactice (lucrări personale) – participare indirectă
 • Fiecare cadru didactic poate participa cu o lucrare proprie.
 • Tabloul trebuie să respecte dimensiunile unei coli A4 (30cm/21cm) și să fie confecționat numai din materiale reciclate.
 • În evaluarea tablourilor se va ține seama de următoarele criterii: utilizarea unor materiale reciclabile, refolosibile; originalitatea, aspectul estetic.
 • Lucrările care nu respectă materialele indicate vor fi descalificate.
 • Fișa de înscriere se trimite în format electronic la adresa de e-mail  georgi.presa@yahoo.ro  și ulterior, în plic, în format letric, împreună cu lucrările. Înscrierea se face în perioada 19 martie – 30 martie 2018.

 

 • Pe spatele tabloului se va lipi o etichetă, în colțul din dreapta jos, cu următoarele informații:
Numele şi prenumele cadrului didactic:

Şcoala:

Materialele reciclate folosite:

 

PRECIZĂRI PENTRU SECȚIUNILE I, II, III:

 • Fiecare cadru didactic poate participa cu maximum trei lucrări, la secțiunile adresate elevilor (I și/sau II).
 • Fiecare cadru didactic poate participa cu o singură lucrare proprie (tablou-eco), la secțiunea III.
 • Nu se înscriu mai multe cadre didactice din școală pe aceeași fișă.
 • Lucrările nu se returnează. Se vor organiza expoziții la şcoala organizatoare şi instituţiile partenere din oraş.

 

 • Expedierea lucrărilor se face prin poştă, în perioada 19 martie – 30 martie 2018 pe adresa:

Școala Gimnazială ,,Grigore Moisil” – Năvodari

Str. Plopilor Nr. 14

Loc. Năvodari

Jud. Constanţa

Cod 905 700

 • Plicul va conţine (pentru fiecare cadru didactic):
 • cel mult 3 tablouri, însoțite de fișa de înscriere (Anexa 2);
 • cel mult 3 fotografii, însoțite de fișa de înscriere (Anexa 3);
 • o lucrare proprie, însoțită de fișa de înscriere (Anexa 4);
 • acordul de parteneriat semnat şi ştampilat (unul pe școală), în două exemplare (unul dintre cele două exemplare va fi returnat odată cu diplomele);
 • un plic A4 autoadresat și timbrat corespunzător.
 • În acelaşi plic pot fi puse lucrări ale mai multor cadre didactice, de la aceeaşi şcoală sau din aceeaşi localitate.
 • Plicul poate fi adus și la secretariatul școlii de către cei care locuiesc în orașul Năvodari sau în localitățile din apropiere.

 

*Notă: La secțiunea IV, înscrierile se fac la adresa de e-mail margareta_brindus@yahoo.com . Nu se trimit fișele de înscriere pentru secțiunea IV în plic.

 

 1. d) Secţiunea IV: ECO – ŞTIINŢĂ, CULTURĂ ȘI ARTĂ – Concurs pe teme ecologice – adresat elevilor din clasele II-IV – etapa pe școală

Concursul se va desfăşura în fiecare şcoală înscrisă în proiect, pe 15 sau 16 martie 2018, la clasele a II-a, a III-a şi a IV-a.

 • Se va constitui o comisie de organizare și evaluare a concursului în fiecare școală participantă.
 • Școala inițiatoare va elabora subiectele de concurs, ținând cont de conţinuturile din programele şcolare în vigoare (Explorarea mediului/Științe ale naturii), dar vor fi abordate și cunoștințe de cultură generală/ecologică, specifice vârstei.
 • Proba de concurs va fi structurată pe trei părţi: partea Isubiecte tip-grilă; partea a II-acompletarea unor enunţuri lacunare; partea a III-arealizarea unor desene/afișe cu mesaje ecologice.
 • Echipa de proiect va elabora 2 variante cu subiecte de concurs.
 • În dimineaţa concursului se va extrage o variantă cu subiecte şi se va trimite responsabilului de proiect pe şcoală.
 • Timpul de lucru este de 60 de minute de la distribuirea probei de concurs.
 • Punctajul maxim este de 100 de puncte (conform baremului de notare). Se acordă 10 puncte din oficiu.
 • Comisia de evaluare va corecta lucrările și  va întocmi clasamentele, pe fiecare nivel.
 • Fiecare profesor/învățător poate înscrie cel mult 3 elevi, în perioada de înscriere, care vor participa la etapa următoare, faza județeană.
 • Fișele de înscriere pentru etapa județeană (Anexa 5) a concursului ECO – ŞTIINŢĂ, CULTURĂ ȘI ARTĂ vor fi trimise, în format electronic, la adresa de e-mail margareta_brindus@yahoo.com, în perioada 19 martie – 30 martie 2018.
 • Confirmarea de participare directă pentru secțiunea III se va face până la data de             13 aprilie 2018, specificând şi numărul de persoane participante (telefonic: 0763 643 831, prof. Brînduș Mirela Margareta sau prin mail: margareta_brindus@yahoo.com,).
 • Costurile deplasării pentru participarea directă vor fi suportate de către participanţi.

Vă rugăm să respectaţi data de confirmare!

 1. 3. Organizarea etapei județene în unitatea inițiatoare de proiect
 • Şcoala iniţiatoare organizează etapa județeană, în colaborare cu partenerii și școlile înscrise în concurs, în data de 21 aprilie 2018.
 1. a) Secţiunea I: ECO-TABLOU – Concurs de tablouri din materiale reciclate – adresat elevilor din clasele P-IV (participare indirectă) – etapa județeană
 • Se realizează o expoziţie cu produsele elevilor înscrise în concurs, în şcoala iniţiatoare, în perioada 11 aprilie – 21 aprilie 2018. Comisia specială de evaluare, formată din 7 membri (5 profesori, un elev şi un părinte), va juriza lucrările după criteriile stabilite în fişa de evaluare (aceleaşi criterii precizate pentru faza pe şcoală).
 • Fiecare lucrare va fi evaluată de către membrii juriului şi în funcţie de punctajul final se va stabili clasamentul pe clase (P, I, II, III, IV). Numărul de premii acordate nu poate depăși 30% din numărul participanților.
 • Diplomele vor fi expediate de către organizator pe parcursul lunii mai 2018.
 • Lucrările nu se înapoiază participanţilor la concurs.
 1. b) Secţiunea II: ECOVESTIMENTAȚIE – Concurs de costume ecologice fotografiate – clasele P-IV (participare indirectă) etapa județeană
 • Se realizează o expoziţie cu fotografiile costumelor ecologice înscrise în concurs, în şcoala iniţiatoare, în perioada 11 aprilie – 21 aprilie 2018.
 • Comisia specială de evaluare, formată din 7 membri (5 profesori, un elev şi un părinte), va juriza lucrările după criteriile stabilite în fişa de evaluare (aceleaşi criterii precizate pentru faza pe şcoală).
 • Fiecare lucrare va fi evaluată de către membrii juriului şi în funcţie de punctajul final se va stabili clasamentul pe clase (P, I, II, III, IV). Numărul de premii acordate nu poate depăși 30% din numărul participanților.
 • Diplomele vor fi expediate de către organizator pe parcursul lunii mai 2017.
 • Fotografiile nu se înapoiază participanţilor la concurs.
 1. c) Secțiunea III: ECO-TABLOU – Concurs de tablouri din materiale reciclate adresat cadrelor didactice (lucrări personale) – participare indirectă etapa județeană
 • Se realizează o expoziţie cu tablourile-eco înscrise în concurs, în şcoala iniţiatoare, în perioada 11 aprilie – 21 aprilie 2018.
 • Comisia specială de evaluare, formată din 7 membri (5 profesori, un elev şi un părinte), va juriza lucrările după criteriile stabilite în fişa de evaluare (aceleaşi criterii precizate pentru faza pe şcoală).
 • Fiecare lucrare va fi evaluată de către membrii juriului şi în funcţie de punctajul final se va stabili clasamentul și premiile. Numărul de premii acordate nu poate depăși 30% din numărul participanților.
 • Diplomele vor fi expediate de către organizator pe parcursul lunii mai 2017.
 1. d) Secţiunea IV: ECO-ŞTIINŢĂ, CULTURĂ ȘI ARTĂ – Concurs pe teme ecologice clasele II-IV (participare directă) – etapa județeană – 21 aprilie 2018
 • La această secţiune vor participa numai elevii care au fost înscriși în concurs, pe baza fișelor de înscriere (Anexa 4), de către profesorii/învățătorii îndrumători.
 • Școala inițiatoare va elabora două variante de subiecte, după structura precizată la etapa pe școală.
 • Comisia de organizare și desfășurare a concursului va fi stabilită în prealabil și va asigura materialele necesare. Profesorii/învățătorii care doresc să participe la organizarea concursului, în calitate de însoțitori/asistenți/evaluatori, își vor exprima intenția la adresa de e-mail margareta_brindus@yahoo.com, sau la numărul de telefon 0763 643 831.
 • Concurenţii vor fi primiţi şi repartizaţi în sălile de clasă din şcoală, conform programului.
 • Subiectele vor fi extrase cu o jumătate de oră înainte de concurs pentru a putea fi multiplicate. Acestea se vor distribui concurenților și se vor rezolva în timpul stabilit, sub supravegherea cadrelor didactice desemnate conform graficului de organizare şi desfăşurare a concursului.
 • Supraveghetorii au sarcina să verifice corectitudinea datelor de identificare ale concurenţilor şi să sigileze foile de concurs.
 • Timpul de lucru este de 60 de minute de la primirea fişei de concurs.
 • Punctajul maxim este de 100 de puncte (conform baremului de notare). Se acordă 10 puncte din oficiu.
 • Lucrările vor fi corectate de către membrii comisiei de evaluare, după baremul de notare stabilit.
 • Rezultatele vor fi afișate la ora stabilită în program. Nu se admit contestaţii.

Graficul de organizare şi desfăşurare

 a concursului ECO – ŞTIINŢĂ, CULTURĂ ȘI ARTĂ, 21 aprilie 2018:

Orele 830 – 900 – Primirea concurenţilor şi repartizarea în săli

Orele 900 – 1000 – Desfăşurarea concursului

Orele 1000 – 1030 – Pregătirea lucrărilor pentru corectare

Orele 1030 – 1230 – Corectarea lucrărilor

Orele 1230 – 1300 – Afişarea rezultatelor

Clasamentul general (pe clase):

Premiul I:  95 – 100 puncte

Premiul al II-lea:  90 – 94 puncte

Premiul al III-lea:  85 – 89 puncte

Menţiune: 80 – 84 puncte

Premierea concursurilor (pe secţiuni):

 • Diplome, premii și medalii pentru locurile I, II și III, diplome pentru mențiuni

*Pentru secțiunile I și II:

Se vor acorda premii/mențiuni pe secţiune şi categorie de vârstă. Numărul premiilor I, II, III şi menţiuni nu poate depăşi 30% din numărul de concurenţi pentru fiecare categorie de concurs.

*La secțiunea III:

Se vor acorda premii/mențiuni cadrelor didactice care au participat cu lucrare proprie.

*La secțiunea IV, premiile vor fi în funcție de clasamentul general stabilit.

 • Diplome de participare pentru ceilalți concurenţi
 • Diplome de participare pentru profesorii îndrumători
 • Diplomele personalizate vor fi expediate de către organizator pe parcursul lunii mai 2018, în cazul în care, din motive tehnice, nu se poate face premierea în aceeași zi a concursului.
 1. DISPOZIŢII FINALE

5.1. Prezentul regulament va fi respectat de către toţi participanţii la competiţie. În caz contrar, vor fi descalificaţi.

5.2. Cadrele didactice îndrumătoare/însoţitoare sunt direct răspunzătoare de respectarea Regulamentului competiţiei de către toţi concurenţii pe care îi coordonează.

ORGANIZATOR,

ŞCOALA GIMNAZIALĂ „GRIGORE MOISIL” – NĂVODARI

regulament Proiect Judetean RECICLAM CREATIV 2018

Director,                                            Coordonatori proiect,

prof. MANGRI ELENA LIGIA                    prof. Mangri Elena Ligia

prof. înv. primar Muscoi Georgeta

        Pentru a sărbători Anul Centenarului, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a lansat proiectul ”100 DE ANI DE SPIRIT ROMÂNESC” care va omagia pe cei ce au contribuit la realizarea României Mari. Elevii și cadrele didactice împreună cu instituţiile partenere în acest proiect, vor avea ocazia să desfășoare activități diverse, cu impact în rândul tinerei generații, dar și în comunitatea locală.
În cadrul proiectului se va desfășura Campania MESAJUL MEU PENTRU ROMÂNIA, prin care fiecare școală va realiza un flashmob, un mesaj cu toti elevii școlii care va fi filmat și fotografiat și va fi transmis  mass-mediei.  Această campanie va începe în săptămâna 27 noiembrie- 1 decembrie 2017, va continua pe parcursul anului școlar 2017- 2018 cu un concurs de bannere, simboluri naționale postate vizibil care să conțină un mesaj pentru România și se va încheia cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri la 1 decembrie 2018.

 

               Școala  Gimnazială ,, Grigore Moisil Năvodari  a deschis seria activităților dedicate Marii Uniri prin amplasarea simbolului reprezentând Romania Mare.

            Elevii școlii au simțit  și mai mult importanța evenimentului în timpul  pregătirii  unui  flash-mob,  derulat pe o melodie patriotică și, de asemeni prin realizarea unui puzzle tricolor uriaș, în cinstea celei mai importante sărbători a românilor. 

              Într-o atmosferă încărcată de emoție, Ziua  Națională a României a fost marcată de elevii noștri prin activități creative pe tot parcursul săptămânii: la clasă s-au desfășurat expoziții de port popular, ateliere de creație, în cadrul cărora s-au confecționat steaguri tricolore, conturul hărții României, insigne, cocarde,  desene și colaje. Vineri,  1 Decembrie 2017, începând cu ora 13.00,  Grupul Vocal al Școlii  Gimnaziale ,,Grigore Moisil, coordonat de prof. Vasilica Mitu, a susținut un recital în cadrul spectacolului organizat de Primăria Năvodari, la Troița din centrul orașului.

preloadergmoisil

              „O FAPTĂ BUNĂ CU UN FRUCT ȘI O LEGUMĂ!”

 

Miercuri,  22 noiembrie 2017 Școala Gimanzială “Grigore Moisil” Năvodari a organizat cea de-a opta ediție a evenimentului „O faptă bună cu un fruct și o legumă”, acțiune în sprijinul persoanelor nevoiașe.

Școala noastră a aderat la programele comunitare promovate prin Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (SNAC), proiecte desfășurate sub egida Ministerului Educaţiei. Campania constă în colectarea de legume şi fructe de către elevii voluntari implicaţi în programul SNAC şi donarea lor  familiilor aflate în dificultate sau unor instituţii sociale.

Prin implicarea elevilor, părinților și profesorilor  s-a reușit colectarea unei cantități de 2209,95 kg legume și 926.1 kg fructe. Total: 3136,05 kg.

Anul trecut  Școala Gimanzială “Grigore Moisil” Năvodari  a ocupat LOCUL I  pe județ la canitatea de fructe și legume colectate. Ne dorim ca și anul acesta, în prag de iarnă, să susținem cât mai multe persoane defavorizate și instituții sociale.

Activitatea a fost coordonată de dir. prof.- Mangri Ligia, dir. adj. prof.- Ion Angelica, coord. SNAC- prof. Mitu Vasilica, coord. echipa de voluntari- prof.Corina Craiu.

Mulțumim tuturor părinților, elevilor, cadrelor didactice care s-au implicat cu toată dăruirea  în activitate și au fost voluntari pentru o zi!

Director,                                                                   Consilier imagine,

Prof. Ligia Mangri                                                     Prof. Elena Calcan

preloadergmoisil

„Și eu vreau să învăț”

În zilele de 13, 14, 15 noiembrie 2017, în Școala Gimnazială Grigore Moisil, din Năvodari s-a desfășurat Campania de strângere de rechizite „Și eu vreau să învăț!” organizată în parteneriat cu Filiala de Cruce Roșie Constanța și Subfiliala Năvodari. Voluntarii S.N.A.C, coordonați de prof. Mitu Vasilica și Popescu Luiza au pregătit un număr de 48 de ghiozdane echipate care vor ajuta tot atâția copii din familii fără posibilități să învețe. Director, Coordonator S.N.A.C, Mangri Elena- Ligia, Mitu Vasilica.

 

preloadergmoisil

“Ziua Îngerilor”

8 noiembrie: Sfinții Arhangheli Mihail și GavriilDupă tradiţia biblică, Arhanghelii fac parte din ceata îngerilor apropiaţi Sfintei Treimi. Arhanghelul Mihail este cunoscut atât în Vechiul, cât şi în Noul Testament drept căpetenie a „oştirilor cereşti”, fiind cel ce l-a pedepsit pe Lucifer, izgonindu-l din cer când s-a împotrivit Ziditorului. În limba ebraică, Mihail se traduce „cine este ca Dumnezeu”. Arhanghelul Gavriil este „vestitor al tainelor divine”, înger al bunelor-vestiri. Numele său se traduce prin „omul lui Dumnezeu” sau „Dumnezeu este tăria mea”.

De “Ziua Ingerilor”, ne-am adunat la sezatoare, cu mic cu mare, si am confectionat daruri: insigne, felicitari, ingerasi… Am trecut pe la Casa Tatalui nostru, ne-am regasit ca o familie in jurul parintelui Andrei, am fost recunoscatori pentru toate darurile, pe care le primim zilnic, am rostit impreuna o dulce si tainica rugaciune, apoi ne-am indreptat sa oferim imbratisari si aripi, celor care au nevoie de ele! ❤️ Imbratisam, in primul rand, elevii scolii “Grigore Moisil”, pentru toata daruirea si iubirea lor! Prof. Craiu Corina Craiu, Bretea Mihaela, Bute Vasilica, Mitu Vasilica,Popescu Luiza.

preloadergmoisil

5 octombrie- Ziua Educației

 • 5 octombrie, aniversând Ziua Educației, beneficiarii Centrului de Zi pentru Copii și elevii Școlii Generale „Grigore Moisil”, coordonați de d-nele profesoare Corina Craiu, Mihaela Bretea și Adriana Pătrașcu au oferit locuitorilor orașului, și mari și mici, în dar o carte „călătoare”, cu îndemnul ca odată descoperită informația, cartea să fie transmisă unei alte persoane pentru a fi, de ce nu, educată.”

preloadergmoisil

PROIECT JUDEȚEAN
„RECICLĂM CREATIV!”
 
Calendarul Județean al Activităţilor Educative 2017
DOMENIUL DE APLICAȚIE – ECOLOGIE ȘI PROTECȚIA MEDIULUI / Poziția 25  (Nr. înregistrare ISJ: 3996A/16, 28.10.2016)
Ediția a II-a, 2016-2017
APLICANT: ȘCOALA GIMNAZIALĂ „GRIGORE MOISIL” NĂVODARI
Coordonatori de proiect: Prof. Mangri Ligia Elena – director
                                            Prof. înv. primar Muscoi Georgeta
Parteneri:
·         Casa de CulturăPontus Euxinus” – Năvodari
·         Asociaţia de părinţi a Şcolii Gimnaziale „Grigore Moisil” – Năvodari
·         Primăria oraşului Năvodari
·         Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie România (CCDG)
·         Şcoala Nikola Karev – Kruşevo Macedonia
·         Postul de televiziune local – Litoral TV
 
Categoria în care se încadrează proiectul: Domeniul ecologie şi protecţia mediului
 
Descrierea proiectului:
Prin implementarea proiectului „Reciclăm creativ!” ne dorim să stimulăm interesul elevilor pentru participarea la activități de conștientizare a importanței celor Trei R (Reducerea, Refolosirea și Reciclarea deșeurilor), contribuind astfel la formarea unei conduite eco-civice.
Reciclare creativă înseamnă oameni pasionaţi de a transforma obiecte, materiale, lucruşoare, bucăţi şi bucăţele în lucruri interesante şi utile sau pur şi simplu de a încerca artă pură şi îndrăzneață ca un manifest al propriei creativităţi.
Pe termen lung, întreaga comunitate va beneficia de un mediu înconjurător mai curat și mai prietenos, condiții de viață la standarde ridicate, însușirea unor deprinderi de colectare și valorificare a deșeurilor.
 
Durata proiectului: noiembrie 2016 – iunie 2017
 
Grupul țintă: elevii claselor P-IV din şcolile participante la proiect, cu vârsta cuprinsă între 6 şi 11 ani; cadrele didactice care organizează activitățile din cadrul proiectului.

Regulament Reciclam creativ! 2017

anexe înscriere

preloadergmoisil

„O faptă bună cu un fruct și o legumă”

Joi, 17 noiembrie 2016, în Școala Gimnazială Grigore Moisil, din Năvodari s-a desfășurat activitatea , de mare amploare , „O faptă bună cu un fruct și o legumă”, organizată în cadrul campaniei sociale „Săptămâna fructelor și legumelor donate” organizată în cadrul  Strategiei naționale de acțiune comunitară. Aproximativ  900 de elevi ai școlii, îndrumați de 23 de  învățători și 25 diriginți și profesori, ajutați de părinți, au dăruit din plinătatea sufletului lor  fructe si legume pentru colegii lor care au mai puține posibilități. Împreună am reușit colectarea unei cantități de 1266,99 kg de legume și 658,03 kg de fructe.

Echipe de elevi voluntari  din școală au colectat și cântărit legumele și fructele, apoi au făcut pachete pentru colegii lor mai puțin norocoși. 50 de familii au putut să  zâmbească, cu  optimism, zilei de mâine.

Activitatea a fost coordonată de dir. prof. Mangri Ligia, dir. adj. prof. Ion Angelica, coord. SNAC prof. Mitu Vasilica, coord. echipa de voluntari prof. Dumitrescu Monica.

Mulțumim tuturor părinților, elevilor, cadrelor didactice care s-au implicat cu toată dăruirea în activitate și au fost voluntari pentru o zi.

 

preloadergmoisil

http://www.isjcta.ro/?p=8638

img-20151119-wa0000