PROGRAMUL MONDIAL ECO-SCHOOLS / ECO-ŞCOALA

 

ACCESEAZA LINKUL DE MAI JOS PENTRU A VEDEA PAGINA PROGRAMULUI:

https://sites.google.com/gmoisilnavodari.ro/eco-scoala-grigore-moisil/liderii-eco?authuser=0

https://sites.google.com/gmoisilnavodari.ro/eco-scoala-grigore-moisil/activit%C4%83%C8%9Bi/an-scolar-2023-2024?authuser=0

„Din resturi și gunoaie iscat-am noi frumuseți”

Plecând de la conceptul 3R – Redu ➡️Reciclează➡️Reutilizează, am realizat o activitate prin care rolul cel mai important l-au avut DEȘEURILE. Elevii au creat opere de artă din materiale reciclabile.
„Gunoaiele”, așa cum mulți le consideră, stau atârnate pe pereții școlii noastre și sunt admirate de toți cei care ne trec pragul.
Azi reciclăm cu folos, mâine trăim sănătos!
Coordonator Eco-Școala,
Prof. Popescu Luiza

 

Coordonatori ECO- Școala,
Prof.Popescu Luiza
Prof. Ion Angelica

ECO AMENAJĂRI LA ȘCOALA ” GRIGORE MOISIL ” NĂVODARI,26 APRILIE 2024

Pentru că e momentul când toți gospodarii își îngrijesc curțile, și elevii noștri au petrecut timp de calitate în natură, împreună cu profesorii. Au desfășurat activități de înfrumusețare și reamenajare a spațiului verde au curățat buruienile, au plantat copăcei și plante ornamentale.
La final, au privit cu admirație schimbarea pe care au produs-o cu mâinile lor și au avut la unison același sentiment:
” Ce frumoasă-i curtea școlii noastre!”
ÎMPREUNĂ SUNTEM PUTERNICI!
Coordonatori ECO- Școala,
Prof.Popescu Luiza
Prof. Ion Angelica
+14
Toate reacţiile:

Tu, Elena Mihalache, Angelica Ion şi alţi 62

„Parfum şi culoare-n școala noastră.”

Zis şi făcut! Ne-am adunat cu mic cu mare şi am plecat spre o mini seră din localitatea noastră de unde ne-am achiziţionat câteva floricele colorate şi parfumate. Ne-am reîntors la şcoală pentru a le planta. Le-am plantat şi le-am aşezat la loc de cinste pentru a putea fi admirate şi mirosite de toţi cei ce ne trec pragul.
Este minunat să poţi să ajuţi natura, nu să o distrugi!
Cordonator eco.
Prof.Popescu Luiza-Mirela

https://www.facebook.com/photo/?fbid=633918212110102&set=pcb.633918368776753

Programul Eco-Școala

Ecologizare Marea Neagră

                      Cât de fericiți sunt copiii când merg la plajă? Cei mai fericiți! Dar…atunci când găsesc un loc curat unde se pot distra și relaxa, este mult mai mare bucuria!
                     De aici am pornit în momentul în care am ales să desfășurăm o acțiune de ecologizare a plajelor din Tabăra Năvodari.
                     Aceasta va deveni, în scurt timp, destinația de vacanță a multor copii.
                      Îi asigurăm că îi aşteaptă în condiţii excelente: nisip curat, mare caldă şi soare puternic care să le încălzească sufletul.
                                                                                      Coordonator eco: Prof. Popescu Luiza-Mirela

Programul Eco-Școala

„Pentru o viaţa sănătoasă consumaţi doar fructe şi legume!”

Este educaţia pe care o facem zi de zi în şcoală. Ţinem foarte mult la sănătatea elevilor noştri şi încercam, pe cât posibil, să organizăm activităţi prin care aceştia îsi pot schimba stilul de viaţă.
Bineînţeles, este cu atât mai minunat cu cât ne bucurăm de sprijinul părinţilor.

Programul Eco-Școala

„Parada costumelor ecologice”

                   Şcoala noastră se bucură an de an de un spectacol realizat de elevii noştri. Costumaţi în eroi din poveşti sau desene animate, se întrec în a câştiga marele premiu oferit de către şcoală.
Materiale de bază în conceperea costumelor au fost banalele deşeuri refolosibile, PET-urile, cartoanele provenite din diferite ambalaje, ziare, cărti sau reviste vechi, mănuşi, CD-uri , DVD-uri uzate.
Părinţii şi-au testat limitele creativităţii şi au ieşi adevărate opere de artă.
Coordonator eco: Prof. Luiza-Mirela Popescu

GRIGORE MOISIL, ECO ȘCOALĂ PENTRU A ȘAPTEA OARĂ

Școala Gimnazială “Grigore Moisil” Năvodari e onorată să anunțe că i-a fost acordat, pentru a șaptea oară consecutiv,  statutul de ECO-ȘCOALĂ  și simbolul mondial STEAGUL VERDE, pentru încă doi ani (1.09.2020-1.09.2022).

Confirmarea stautului nostru s-a făcut pe baza chestionarelor și documentelor transmise către  Biroul Național Eco- Școală pentru evaluare indirectă al  Centrului Carpato – Danubian  de Geoecologie (CCDG) și, la nivel mondial,  către Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE), organizatorii programului .

Documentele ne-au fost transmise astazi, 9. 07. 2020,  de președintele Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie București, dna Cornelia  Dincă.

Coordonatorii, la nivel de școală, ai Proiectului Eco-Școala sunt prof. înv. primar Vasilica Mitu și prof. Angelica Ion.

De ani de zile, acțiunile școlii noastre în sfera eco sunt multiple și variate, și au continuat să ramână așa chiar și acum, în această perioadă dificilă a pandemiei de coronavirus:

Prof. Vasilica Mitu, coordonatorul Proiectului Eco-Scoala: „Multumesc, dragi colegi! Este meritul nostru, al tuturor!  Și în cadrul proiectului „Azi pentru maine”, in care s-au implicat elevii si diriginții de la clasele V-VIII și toate clasele primare, unde am colectat maculatura, pet-uri, doze de aluminiu, etc. am obtinut un premiu de 6000 de lei. Deja au inceput să sosească la școală microscoape, truse pentru laboratoarele de fizica și chimie, în contul premiului obtinut. Suma e mica dar răsplatește un efort susținut din partea noastră. Astazi, 9.07.2020, a avut loc un atelier on- line cu voluntarii organizației „Mare Nostrum” si elevi de la școala noastră.

Statutul obținut, dar și interesul sporit al elevilor și profesorilor noștri pentru păstrarea unui mediu curat,  ne obligă să fim în continuare ECO-ȘCOALĂ! Cu sprijinul elevilor, profesorilor, părinților și partenerilor noștri, demostrăm în fiecare zi că:

                                     TREBUIE! VREM! PUTEM!

                                     ÎMPREUNĂ SALVĂM NATURA!

                                     TRĂIM VERDE, GÂNDIM VERDE!

                                                                               ECO-ELEVII ȘI PROFESORII ȘCOLII

                                                                                        „GRIGORE MOISIL” NĂVODARI

  • Eco-Schools este un program pentru managementul mediului şi certificarea şcolilor care-l implementează, coordonat la nivel internaţional de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE).  Pe plan mondial, Programul este susţinut de Uniunea Europeană, UNESCO şi UNEP (Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu. Un număr de peste 14 000 000 de copii şi tineri, peste 1 180 000 de cadre didactice şi 13 221 de autorităţi locale dezvoltă acest program în lumea întreagă.
  • Școala noastră este înscrisă în Programul Mondial Eco-Şcoala, din anul școlar 2005-2006. Evaluările au loc la fiecare doi ani.
  • Premiul pentru implementarea programului în școală este Obţinerea Steagului Verde, care asigură titlul de Eco-Şcoală.
  • Am obținut acest titlu în anii 2008, 2010, 2012, 2014, 2016, 2018. În 2020 a avut loc o nouă evaluare a școlii noastre, în urma căreia am obținut calificativul EXCELENT și, implicit, Steagul Verde.
  • În anul 2016, când s-au împlini 10 ani de când suntem înscriși în program, am fost  reevaluați pentru a cincea oară și am obținut PLACHETA ANIVERSARĂ.
  • În anul 2017 Școala noastră a obținut  premiul al doilea pe țară la Concursul Național „VALORIFICÂND DEȘEURILE, SALVĂM MEDIUL ȘI SĂNĂTATEA NOASTRĂ”, Ediția a XVII-a. Am colectat 2585 kg de maculatura și pet-uri, care nu au ajuns la groapa de gunoi ci la centrul de colectare.

 

Mulțumim pentru implicare părinților, autorităților locale și tuturor partenerilor!

 

 

Director,                                             Coordonatori proiect:

Prof. Ligia Mangri                              Prof. Vasilica Mitu

Prof. Ion Angelica

 

 

PARADA ECO 2023, LA ȘCOALA „GRIGORE MOISIL” NĂVODARI

A șaptesprezecea ediție a Paradei Costumelor Eco, organizată de Școala „Grigore Moisil” Năvodari, s-a bucurat azi de participarea aproape 300 de elevi. Activitatea face parte din proiectul ECO-ȘCOALA.
Materiale de bază în conceperea costumelor au fost banalele deșeuri refolosibile, PET-urile, cartoane provenite din diferite ambalaje, șervețele de hârtie, ziare, cărți, sau reviste vechi, mănuși, CD-uri, DVD-uri uzate.
FELICITĂRI PENTRU CREATIVITATE TUTUROR PARTICIPANȚILOR! MULȚUMIRI PĂRINȚILOR PENTRU IMPLICARE!
TRĂIM VERDE, GÂNDIM VERDE!
Coordonatorii proiectului: prof. Elena Calcan, prof. Ligia Elena Mangri.

PARADA ECO, 29 MARTIE 2019

Creativitate, bucurie și emoție. O dată pe an, elevii Școlii Gimanziale „Grigore Moisil”, își exprimă într-un mod cât se poate de inedit mesajul ECO: Iubim planeta, ne dorim să o păstrăm curată și vrem cât mai puține deșeuri care poluează!!! Mulțumim părinților care au lucrat cu migală la costumele pe care micuții le-au purtat azi și tuturor celor care s-au implicat în organizarea și desfășurarea evenimentului!

Pentru vizionare imagini,click pe linkul de mai jos:

https://www.facebook.com/Scoala-Grigore-Moisil-Navodari-286200281429203/

 


https://www.facebook.com/ccdgromania/posts/1813396235440085?__xts__[0]=68.ARDv6lFicY7Rsy9I-xlIT5gsz2aT8_9496y9FidchU6qT16Ta8S_paAKsH-SQHLGTU39lME8P3AyZlSkcEo68rGlW-Fq8ADJcpu6x7PAD2PSps_IB0x4LNrcMq106-v812Jq46e1VeMYnrtohDRkhPOn5GqgIFlED2iW6_iI99A3IVoolFb2oA&__tn__=C-R

https://www.facebook.com/ccdgromania/posts/1813396235440085?__xts__[0]=68.ARDv6lFicY7Rsy9I-xlIT5gsz2aT8_9496y9FidchU6qT16Ta8S_paAKsH-SQHLGTU39lME8P3AyZlSkcEo68rGlW-Fq8ADJcpu6x7PAD2PSps_IB0x4LNrcMq106-v812Jq46e1VeMYnrtohDRkhPOn5GqgIFlED2iW6_iI99A3IVoolFb2oA&__tn__=C-R

14680977_1071655089617907_7436970454730264778_o

 

PROGRAMUL MONDIAL ECO-SCHOOLS / ECO-ŞCOALA

http://www.ccdg.ro/programe/eco-scoala


MESAJUL LIDERILOR CENTRULUI

CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE

ÎN URMA EVALUARII ȘCOLII GRIGORE MOISIL NĂVODARI

Stimată Doamnă Director,
Stimată Doamnă Director adjunct,
Stimată Doamna profesor coordonator Eco-Scoala,

În urma vizitei de reevaluare, vă transmitem aprecierea noastră pentru implicarea în Programul Eco-Schools si pentru tot ceea ce ați realizat și faceți in continuare în acest sens împreuna cu elevii unității școlare. Sunteți originali și buni în tot ceea ce faceți!
Consideram ca activitatea de reevaluare ne-a relevat preocupările dvs. și ale întregului corp profesoral din unitatea de învățământ în domeniul educației pentru mediu. Ne bucuram pentru experiența pe care am avut-o în unitatea dvs. și credem ca pașii pe care-i faceți sunt deosebiți de importanți pentru copii, dar și pentru comunitatea din care faceți parte.

Felicitări pentru efortul și dăruirea depuse în derularea programului!

Speram ca rămânerea unității dvs. școlare în rândul școlilor ECO sa conducă la un real progres în educația primita de copii. Continuarea programului va putea antrena comunitatea școlară în alte acțiuni benefice pentru schimbarea atitudinii fata de mediul înconjurător, care este afectat de multe probleme.

Va așteptăm la Seminarul național CCDG din aceasta toamna (29 sept. 2018), pentru a împărtăși împreună cu toți participanții valorile programelor de educație pentru mediu și pentru a ridica Trofeul programului dedicat unității dvs.

Va dorim numai bine și mult succes în continuare!
Multumim pentru prietenia cu care ne-ati primit!
Cu toata consideratia,
C. & P. Dinca

Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie /
Carpathian-Danubian Centre for Geoecology
Address: 8 Barbu Lautaru Street, bl. 23, ap. 56, sector 1, Bucharest, Romania
Tel / Fax: +4. 031.410.35.24
Mobile: +4. 0731. 713. 714.
E-mail: ccdgro@gmail.com
Web: www.ccdg.ro
Facebook CCDG: https://www.facebook. com/ccdgromania
Facebook MR: https://www.facebook.com/ manancaresponsabil/

 


CALIFICATIVUL EXCELENT

PENTRU ECO-ELEVII ȘI PROFESORII ȘCOLII „GRIGORE MOISIL” NĂVODARI

Școala Gimnazială “Grigore Moisil” Năvodari e onorată să anunțe obținerea calificativului EXCELENT la evaluarea în programul mondial ECO-ȘCOALA, coordonat la nivel national de Centrul Carpato – Danubian de Geoecologie (CCDG) și la nivel mondial de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE).
Premiul pentru implementarea programului în școală este Obţinerea Steagului Verde, care asigură titlul de Eco-Şcoală, distincție pe care am obținut-o de șase ori consecutiv, începând din anul școlar 2005-2006.
Calificativul EXCELENT obținut astăzi în urma evaluării ne obligă să fim în continuare ECO-ȘCOALĂ!
Astazi, 30 mai 2018, am avut onoarea să avem în mijlocul nostru, musafiri importanți pentru noi, d-na Cornelia Dincă, Președintele Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie din București și d-l Petru Dincă, voluntar. Ne-am bucurat să o avem alături de noi pe d-ra Șuțu Carmen, inspector la Departamentul pentru mediu din cadrul Primăriei Năvodari.
Ne-am bucurat să revedem oameni dragi, care pun inima lor toată în Programul Mondial ECO-ȘCOALA pe care îl coordonează de mulți ani.
Copiii noștri, lideri eco la clasele lor, au transmis astăzi dorința de a ne păstra Premiul STEAGUL VERDE, pe care, cu mândrie, îl arborăm ca dovadă a faptului că la Școala „Grigore Moisil” se face educație ecologică.
Cu sprijinul elevilor, profesorilor, părinților și partenerilor noștri, am demostrat că:
TREBUIE! VREM! PUTEM!
ÎMPREUNĂ SALVĂM NATURA!
TRĂIM VERDE, GÂNDIM VERDE!

ECO-ELEVII ȘI PROFESORII ȘCOLII
„GRIGORE MOISIL” NĂVODARI
• Eco-Schools este un program pentru managementul mediului şi certificarea şcolilor care-l implementează, coordonat la nivel internaţional de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE). Pe plan mondial, Programul este susţinut de Uniunea Europeană, UNESCO şi UNEP (Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu. Un număr de peste 14 000 000 de copii şi tineri, peste 1 180 000 de cadre didactice şi 13 221 de autorităţi locale dezvoltă acest program în lumea întreagă.
• Școala noastră este înscrisă în Programul Mondial Eco-Şcoala, din anul școlar 2005-2006. Evaluările au loc la fiecare doi ani.
• Premiul pentru implementarea programului în școală este Obţinerea Steagului Verde, care asigură titlul de Eco-Şcoală.
• Am obținut acest titlu în anii 2008, 2010, 2012, 2014, 2016. Azi, 30 mai 2018 a avut loc o nouă evaluare a școlii noastre, în urma căreia am obținut calificativul EXCELENT și, implicit, Steagul Verde.
• În anul 2016 s-au împlini 10 ani de când suntem înscriși în program, am fost reevaluați pentru a cincea oară și am obținut PLACHETA ANIVERSARĂ.
• În anul 2017 Școala noastră a obținut premiul al doilea pe țară la Concursul Național „VALORIFICÂND DEȘEURILE, SALVĂM MEDIUL ȘI SĂNĂTATEA NOASTRĂ”, Ediția a XVII-a. Am colectat 2585 kg de maculatura și pet-uri, care nu au ajuns la groapa de gunoi ci la centrul de colectare.

Mulțumim pentru implicare autorităților locale și tuturor partenerilor!

Director, Coordonatori proiect:
Prof. Ligia Mangri Prof. Vasilica Mitu
Prof. Ion Angelica

https://www.facebook.com/pg/Scoala-Grigore-Moisil-Navodari-286200281429203/photos/?tab=album&album_id=1640631595986058

http://www.tvlitoral.ro/eco-scoala-gimnaziala-grigore-moisil-navodari/

https://www.ziar.com/news=11590832

 

 



12 ANI DE ECO-ȘCOALA

Călăuziţi de dragostea şi grija pentru mediul înconjurător, în luna decembrie 2006, ne-am înscris în PROGRAMUL MONDIAL ECO-ŞCOALA. Am găsit în scopurile acestui program ceea ce ne doream şi noi, dar şi o locomotivă la care să ataşăm vagonul idealurilor noastre ecologiste.

Cu paşi mici, dar încrezători în puterea pe care ţi-o dă grupul din care faci parte, ne-am angajat, tenace, pe drumul anevoios al schimbării mentalităţii proprii şi a semenilor noştri.

Motto-ul care ne-a călăuzit în toţi aceşti ani şi prin care am dorit să exprimăm cât mai bine voinţa noastră este:

 

„Nu te îndoi niciodată că un grup mic de oameni care gândesc şi sunt dedicaţi pot schimba lumea. Adevărul este că e singurul lucru ce a salvat lumea până acum.”   Margaret Mead (Antropolog)

          Au trecut de atunci 12 ani şi încă suntem pe baricade. Nu renunţăm să credem că natura este cel mai onest învăţător al omenirii. Încercăm să o controlăm, însă nu reuşim, iar ea continuă să ne înveţe lecţii cu adevărat importante. E. O. Wilson, cercetător biolog american, obişnuia să spună: „Natura deţine cheia satisfacţiei noastre estetice, intelectuale, cognitive şi chiar spirituale.” Dacă este adevărat, implicându-ne în salvarea naturii de problemele în care omenirea a împins-o ne vom găsi fericirea, pe care cu toţii o căutăm, dar nu ştim cât de aproape ne este.

Am obţinut Steagul Verde de cinci ori, în anii: 2008, 2010, 2012, 2014, 2016. Anul acesta urmează să arborăm pentru a şasea oară steagul pe frontispiciul şcolii noastre.

Activităţile desfăşurate în ultimii doi ani şcolari 2016/2017 şi 2017/2018 au fost dedicate îndeplinirii scopului nostru, acela de a desfăşura activităţi de colectare şi valorificare a deşeurilor în scopul educării populaţiei şcolare în spiritul reciclării, recondiţionării şi refolosirii resurselor şi de conştientizare a importanţei unei alimentaţii sănătoase pentru a avea o viaţă sănătoasă.

Participarea la program presupune implementarea celor şapte elemente esenţiale ale acestuia, paşi bătătoriţi an de an:

  1. COMITETUL ECO-ŞCOALA
  2. ANALIZA PROBLEMELOR DE MEDIU
  3. PLANUL DE ACŢIUNE
  4. MONITORIZAREA ŞI EVALUAREA
  5. CURRICULUM
  6. INFORMAREA ŞI IMPLICAREA COMUNITĂŢII LOCALE
  7. ECO-CODUL

Pentru mai multe informații, deschideți link-ul de mai jos:

brosura eco 2018

 


ZILE VERZI LA ȘCOALA “GRIGORE MOISIL” NĂVODARI

 

ZILE VERZI LA ȘCOALA “GRIGORE MOISIL” NĂVODARI Școala Gimnazială “Grigore Moisil” Năvodari a desfășuarat în 14, 15 și 16 mai 2018, ZILELE VERZI, o amplă activitate de ecologizare în care au fost antrenați mai bine de 1000 de voluntari, cu toții elevi și profesori ai școlii. Elevii, împărți în grupe de câte 100 de personae, au igienizat diferite zone de la marginea orașului Năvodari. În activitate au fost implicați de la cei mai mici școlari, cei de la clasele pregătitoare, până la elevii de clasa a VIII-a. Activitatea, care face parte din programul mondial ECO-ȘCOALA coordonat la nivel national de Centrul Carpato- Danubian de Geoecologie(CCDG) și la nivel mondial de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE), își propune să contribuie la buna educație pentru un mediu curat și sănătos pe care dorim să o transmitem generațiilor viitoare . Mulțumim tuturor partenerilor care ni s-au alăturat, de la părinți și până al societatea de salubrizare locală! Luptăm împreună, pentru un mediu curat!

Coordonatori proiect:

Director,  Prof. Ligia Mangri, Prof. Vasilica Mitu, Prof. Ion Angelica

https://www.facebook.com/pg/Scoala-Grigore-Moisil-Navodari-286200281429203/photos/?tab=album&album_id=1626783350704216

https://www.cugetliber.ro/stiri-cultura-educatie-zile-verzi-la-coala-grigore-moisil-din-navodari-348873

https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/invatamant/ampla-activitate-de-ecologizare-demarata-de-elevii-si-profesorii-de-la-scoala-gimnaziala-grigore-moisil-din-navodari-658839.html#.Wvho2bLWRlw.facebook

 


ZI VERDE LA ȘCOALA GRIGORE MOISIL” NĂVODARI

 

 

Școala Gimnazială “Grigore Moisil” Năvodari declară ziua de 14 mai 2018,  ZI VERDE. Anunțăm o amplă activitate de ecologizare în care antrenăm mai bine de 1000 de voluntari, cu toții elevi și profesori ai școlii. Luni, încă de dimineață ne vom împărți în grupe de câte 100 de persoane arondate pe diferite zone ale orașului Năvodari și vom ecologiza fiecare colț verde.

Am simțit nevoia să organizăm această acțiune, la care îi invităm pe toți năvodărenii să ni se alăture, în urma mini-vacanței de 1 Mai. Am monitorizat zonele ver

 

zi după această sărbătoare și am constatat că în urma petrecăreților au rămas mormane de gunoaie și resturi menajere. În acestă activitate vor fi implicați de la cei mai mici elevi ai noștri, cei de la clasele pregătitoare, până la cei de clasa a VIII-a.

Vom ecologiza iar apoi vom împărți selectiv deșeurile: cele recilabile vor fi repartizate  pe categorii (hârtie, pet-uri, doze de aluminiu) și predate centrelor de colectare iar gunoiul menajer va fi colectat de  societatea de salubrizare  locală care îl va transporta la groapa de gunoi de la Ovidiu.

Activitatea face parte din programul mondial ECO-ȘCOALA coordonat la nivel national de Centrul Carpato- Danubian  de Geoecologie(CCDG) și la nivel mondial de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE).

Mulțumim tuturor celor care ni se alătură!

Director,                                             Coordonatori proiect:

Prof. Ligia Mangri                              Prof. Vasilica Mitu

Prof. Ion Angelica

https://gmoisilnavodari.ro/4039-2/

https://www.facebook.com/Scoala-Grigore-Moisil-Navodari-286200281429203/

http://www.antenasatelor.ro/viata-la-tara/viata-la-tara/mediu/723-m%C3%A2ine-este-zi-verde-pentru-elevii-%C8%99i-profesorii-din-n%C4%83vodari.html

https://www.constanta.press/news/peste-1-000-de-voluntari-vor-ecologiza-ora%C8%99ul-navodari?uid=169076

 


Campanie de colectare DEE (aparatura defecta, becuri, baterii), ambalaje carton, hartie, plastic, aluminiu, sticla- aprilie, mai 2018

https://www.facebook.com/pg/Scoala-Grigore-Moisil-Navodari-286200281429203/photos/?tab=album&album_id=1616962095019675


„Dragilor, vă amintiţi campania „Adoptă un delfin”? Am auzit că prietenii mei au nume noi și că cineva de pe uscat îi iubește și le poartă de grijă. După cum ştiţi, delfinii sunt consideraţi cele mai inteligente animale (se situează pe locul 2, imediat după om, în privința inteligenței, deci dacă ne întâlnim la o scrumbie, avem ce discuta!). În plus, știm că vă suntem simpatici și că giumbuşlucurile noastre nu vă rămân indiferente (hei, cred că după discuția aia ne putem și distra împreună!). Din dorința de a proteja simpaticele mamifere (adică noi, delfinii, da!), ONG Mare Nostrum, a creat campania „Adoptă un delfin!”, ce a luat naştere în vara anului 2012 şi an de an a fost susținută datorită vouă, care ne-aţi arătat în mod constant că vă pasă!”

Numele delfinilor adoptati de elevii și profesorii Școlii „GRIGORE MOISIL” sunt, pe clase:

Preg.- DELFI, I- ALBASTREL, II- LOLA, III- OSCAR, IV- LEO ,V- RICKI, VI- SNOOPY ,VII- FIN (ARIPIOARA) ,VIII- FREDERICK ,DELFINUL PROFESORILOR- GRIG MOISIL

https://www.facebook.com/pg/Scoala-Grigore-Moisil-Navodari-286200281429203/photos/?tab=album&album_id=1618419114873973

Ong Mare Nostrum

Astăzi am avut cel mai ascultător public: 90 de copii și 9 profesori din cadrul Școlii Gimnaziale ”Grigore Moisil” din Năvodari au ascultat cu mare interes prezentarea noastră despre delfini din cadrul programului ”Monitorizarea și Conservarea Cetaceelor din Marea Neagră”.
Trebuie să vă mărturisim că pe noi ne leagă o relație spec

ială, mai ales că atât copiii, cât și cadrele didactice de aici au devenit ”părinți de delfini”.Din 2016, în fiecare an, ei își reînnoiesc certificatul de adopție și ne ajută pe noi să continuăm eforturile de salvare și monitorizare delfini . Le mulțumim frumos și facem tot posibilul să le facem o surpriză, cât de curând.

 

 

 

 


PROIECTUL JUDEȚEAN „RECICLĂM CREATIV!”,

EDIȚIA a III-a, 2018

În cadrul PROIECTULUI JUDEȚEAN „RECICLĂM CREATIV!”,EDIȚIA a III-a, 2018, DOMENIUL ECOLOGIE ȘI PROTECȚIA MEDIULUI, în școala noastră s-a desfășurat activitatea corespunzătoare

Secţiunii a II-a:

ECOVESTIMENTAȚIE – Concurs de costume ecologice -adresat elevilor din clasele P-IV, etapa pe școală.

Prin implementarea proiectului „Reciclăm creativ!” ne dorim să stimulăm interesul elevilor pentru participarea la activități de conștientizare a importanței celor Trei R (Reducerea, Refolosirea și Reciclarea deșeurilor), contribuind astfel la formarea unei conduite eco-civice.
Reciclare creativă înseamnă oameni pasionaţi de a transforma obiecte, materiale, lucruşoare, bucăţi şi bucăţele în lucruri interesante şi utile sau pur şi simplu de a încerca artă pură şi îndrăzneață ca un manifest al propriei creativităţi.

S-au inscris în concurs 150 de elevi care au prezentat in cadrul paradei costumele confectionate din materiale reciclate, refolosite, recuperate. Pe timpul jurizarii si stabilirii premiilor, elevii scolii au prezentat un program artistic alcatuit din cantece si dansuri.
Parada s-a desfășurat pe 29 martie 2019, conform programului.
Mulțumim părinților pentru implicarea în realizarea unor costume foarte frumoase!

https://www.facebook.com/100004499613595/videos/960581547435157/?fref=mentions

 


REGULAMENT DE ORGANIZARE  ŞI DESFĂŞURARE A CONCURSURILOR

DIN CADRUL PROIECTULUI JUDEȚEAN

RECICLĂM CREATIV

 

MOTTO:

,,Din bube, mucegaiuri și noroi

Iscat-am frumuseți și prețuri noi…”

 

             (Tudor Arghezi – ,,Testament”)

 

                     Ediţia a III-a, 2017-2018

DOMENIUL ECOLOGIE ȘI PROTECȚIA MEDIULUI

 

ORGANIZATOR:

ŞCOALA GIMNAZIALĂ „GRIGORE MOISIL” NĂVODARI

Coordonatori de proiect:

Prof. MANGRI LIGIA ELENA

Prof. înv. primar MUSCOI GEORGETA

  1. DATE GENERALE DESPRE PROIECT
  2. Organizator: ŞCOALA GIMNAZIALĂ ,,GRIGORE MOISIL” – NĂVODARI
  3. Coordonatori proiect: MANGRI ELENA LIGIA

                                      prof. înv. primar MUSCOI GEORGETA

  1. Echipa de proiect:

prof. înv. primar MITU VASILICA

prof. înv. primar MOCANU VIORICA

prof. înv. primar HEROIU IULIA

prof. înv. primar POPA TUDORIȚA

prof. înv. primar ŞANDRU ELENA

prof. înv. primar POPESCU LUIZA

prof. înv. primar CALCAN ELENA

prof. înv. primar PREȘA GEORGIANA

prof. înv. primar PĂTRĂNOIU XENIEA GABRIELA

prof. înv. primar BRÎNDUȘ MARGARETA

prof. înv. primar TĂNASE ELENA

prof. înv. primar BUTE VASILICA

prof. înv. primar MITA MARIANA

prof. înv. primar RISTACHE ANTONELA

prof. BRETEA MIHAELA

prof. PĂTRAȘCU ADRIANA

prof. BÂRNAT LAVINIA

prof. STOIAN CATI

prof. ICHIM MĂDĂLINA

prof. IVĂNESCU SIMONA

prof. LEFTER VIOLETA

  1. Domeniul în care se încadrează proiectul: ecologie și protecția mediului

 

  1. Parteneri:
  • Casa de CulturăPontus Euxinus” – Năvodari
  • Asociaţia de părinţi a Şcolii Gimnaziale „Grigore Moisil” – Năvodari
  • Primăria oraşului Năvodari
  • Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie România (CCDG)
  • Şcoala Nikola Karev – Kruşevo Macedonia
  • Postul de televiziune local – Litoral TV
  • Liceul Tehnologic „Costache Conachi”, Pechea, jud. Galați
  • Școala Gimnazială Nr. 1 Rediu, jud. Galați
  • Școala Gimnazială Nr. 1, com. Suhurlui, jud. Galați
  • Școala Gimnazială „Matei  Basarab” Pitești, jud. Argeș
  • Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Slatina, județul Olt

           

  1. Persoane de contact:
  • Prof. înv. primar Muscoi Georgeta

Tel. 0724 580 462

E-mail: georgeta_muscoi@yahoo.com

 

  • Prof. înv. primar Șandru Elena

Tel. 0731 661 116

E-mail: sandruelena@yahoo.com

  • Prof. înv. primar Heroiu Iulia

Tel.0751 089 019

E-mail: iuliaheroiu@gmail.com

  • Prof. înv. primar Preșa Georgiana

Tel. 0726 777 132

E-mail: georgi.preșa@yahoo.ro

  • Prof. înv. primar Brînduș Mirela Margareta

Tel. 0763 643 831

E-mail: margareta_brindus@yahoo.com

 

  1. Scopul proiectului:
  • Stimularea interesului elevilor pentru participarea la activități de conștientizare a importanței celor Trei R (Reducerea, Refolosirea și Reciclarea deșeurilor), contribuind astfel la formarea unei conduite eco-civice.
  1. Descrierea proiectului prin obiective:

Obiectivele specifice ale proiectului: 

OS1 Realizarea proiectului de către membrii echipei, în primele două luni ale anului școlar 2017-2018;

OS2 Popularizarea/mediatizarea activităților din cadrul proiectului și înscrierea școlilor interesate, în termen de 10 zile de la trimiterea formularului de înscriere;

OS3 Dezvoltarea și consolidarea spiritului eco-civic prin realizarea unor creații, la un număr de 500 de elevi, într-o perioadă de 8 luni;

OS4 Evaluarea și diseminarea proiectului în școlile participante, într-un interval de 2 luni de la premierea rezultatelor.

  1. Perioada de desfăşurare: noiembrie 2017 – iunie 2018
  2. Grupul ţintă căruia i se adresează proiectul:
  • elevii claselor P-IV din şcolile participante la proiect, cu vârsta cuprinsă între 6 şi 11 ani; cadrele didactice care organizează activitățile din cadrul proiectului.
  1. ASPECTE ORGANIZATORICE
  • Prezentul regulament descrie programul şi modul de desfăşurare a activităţilor cuprinse în calendarul Proiectului Județean ,,Reciclăm creativ!”, Ediţia a III-a, 2017-2018,  şi va fi distribuit în timp util tuturor participanţilor.
  • Concursul se adresează tuturor elevilor din clasele P-IV din Şcoala Gimnazială ,,Grigore Moisil” – Năvodari şi din şcolile interesate din judeţul Constanţa.
  • Cadrele didactice implicate în organizare şi evaluare vor primi adeverinţe/diplome de participare eliberate de şcoala inițiatoare, în concordanță cu activitatea desfăşurată (coordonator, îndrumător, supraveghetor, evaluator).
  • Regulamentul elaborat precizează condiţiile de organizare şi desfăşurare a activităţilor din cadrul proiectului.
  • Nu este obligatorie participarea la toate secțiunile.
  1. ÎNSCRIEREA ŞCOLILOR INTERESATE: 12 februarie 2018 – 9 martie 2018
  2. PROBELE CONCURSULUI:
  • ETAPA PE ŞCOALĂ: 12-16 martie 2018
  1. a) Secţiunea I: ECO-TABLOU – Concurs de tablouri din materiale reciclate – adresat elevilor din clasele P-IV
  2. b) Secţiunea II: ECOVESTIMENTAȚIE – Concurs de costume ecologice fotografiate – adresat elevilor din clasele P-IV
  3. c) Secțiunea III: ECO-TABLOU – Concurs de tablouri din materiale reciclate adresat cadrelor didactice (lucrări personale)
  4. d) Secţiunea IV: ECO – ŞTIINŢĂ, CULTURĂ ȘI ARTĂ – Concurs pe teme ecologice – adresat elevilor din clasele II-IV
  • ETAPA JUDEȚEANĂ – 21 aprilie 2018
  1. a) Secţiunea I: ECO-TABLOU – Concurs de tablouri din materiale reciclate – adresat elevilor din clasele P-IV (participare indirectă)
  2. b) Secţiunea II: ECOVESTIMENTAȚIE – Concurs de costume ecologice fotografiate – adresat elevilor din clasele P-IV (participare indirectă)
  3. c) Secțiunea III: ECO-TABLOU – Concurs de tablouri din materiale reciclate adresat cadrelor didactice (lucrări personale) – participare indirectă
  4. d) Secţiunea IV: ECO – ŞTIINŢĂ, CULTURĂ ȘI ARTĂ – Concurs pe teme ecologice – adresat elevilor din clasele II-IV (participare directă)
  5. DESCRIEREA ACTIVITĂŢILOR PRINCIPALE
  6. Înscrierea şcolilor participante se face de către coordonatorul pe școală, prin completarea şi expedierea formularului de înscriere, în varianta electronică (Anexa 1), la adresa de e-mail georgeta_muscoi@yahoo.com .
  • Data limită de înscriere: 03.2018
NU SE PERCEPE TAXĂ DE ÎNSCRIERE.

 

  1. Organizarea etapei pe şcoală în fiecare unitate participantă la proiect
  • Fiecare şcoală înscrisă în concurs organizează etapa pe şcoală, pe secţiuni, după cum urmează:
  1. a) Secţiunea I: ECO-TABLOU – Concurs de tablouri din materiale reciclate – adresat elevilor din clasele P-IV – etapa pe școală
  • Concursul se va desfăşura în perioada 12-16 martie 2018.
  • Fiecare cadru didactic stabilește data precisă a concursului, în perioada menționată.
  • Elevii vor realiza tablouri din materiale reciclabile, refolosibile. Tablourile vor fi confecţionate integral de către elevi, prin folosirea strictă a tipurilor de materiale menţionate mai sus.
  • Tabloul nu trebuie să depășească dimensiunile unei coli A4 (30 cm/21 cm).
  • Vor fi descalificate lucrările care nu se încadrează în temă.
  • Fiecare cadru didactic interesat organizează concursul la clasă și selectează cel mult 3 tablouri, ținând cont de criteriile menționate mai jos.

CRITERII DE EVALUARE PENTRU ECO-TABLOU:

Se acordă puncte de la 1 la 10 pentru fiecare criteriu de evaluare. În ordinea punctajului final se întocmeşte clasamentul.

Numele şi prenumele elevului Criteriul de evaluare TOTAL
Utilizarea unor materiale reciclabile, refolosibile Originalitatea Aspectul estetic
  • Fișa de înscriere se trimite în format electronic la adresa de e-mail sandruelena@yahoo.com și ulterior, în plic, în format letric, împreună cu lucrările. Înscrierea se face în perioada 19 martie – 30 martie 2018.
  • Pe verso, în colţul din dreapta jos, fiecare tablou va avea lipită o etichetă cu numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala, cadrul didactic îndrumător. Se vor preciza materialele reciclate folosite.
Numele şi prenumele elevului:

Clasa:

Şcoala:

Cadrul didactic îndrumător:

Materialele reciclate folosite:

 

  1. b) Secţiunea II: ECOVESTIMENTAȚIE – Concurs de costume ecologice fotografiate – adresat elevilor din clasele P-IV – etapa pe școală
  • Concursul se va desfăşura în perioada 12-16 martie 2018.
  • Fiecare cadru didactic stabilește data precisă a concursului, în perioada menționată.
  • Costumele vor fi confecționate din materiale reciclabile, refolosibile și vor fi prezentate de elevii înscriși în concurs, în cadrul unei parade. Vor fi descalificate fotografiile în care costumele ecologice sunt confecționate din hârtie creponată sau alte materiale noi/nefolosite.
  • Profesorii interesați, din fiecare şcoală, vor organiza şi desfăşura activitatea de selecţie a costumelor ecologice, la nivelul clasei/școlii.
  • Se va constitui o comisie specială, formată din învățători/profesori/părinți/elevi, care va juriza prezentarea costumelor după criteriile de mai jos.

CRITERII DE EVALUARE PENTRU COSTUME:

Fiecare membru din juriu va acorda o notă, de la 1 la 10, ţinând cont de cele patru criterii precizate în tabel. Punctajele se vor totaliza. În ordinea punctajului final se întocmeşte clasamentul.

Numărul costumului ecologic Criteriul de evaluare Nota obţinută
Utilizarea de materiale reciclabile, refolosibile Modul de prezentare (atitudine) Originalitatea Aspectul estetic

 

  • Se vor fotografia cele mai reușite costume prezentate în cadrul paradei costumelor Cadrele didactice se vor asigura că au acordul părinților pentru ca elevii să fie fotografiați.
  • Fotografia trebuie să fie color, clară, pe hârtie fotografică, format A5, să reprezinte un singur copil costumat, nu un grup de copii.
  • Fiecare profesor/învățător poate înscrie cel mult 3 fotografii.
  • Fișa de înscriere se trimite în format electronic la adresa de e-mail iuliaheroiu@gmail.com și în plic. Înscrierea se face în perioada 19 martie – 30 martie 2018.
  • Pe verso, în colţul din dreapta jos, fiecare lucrare va avea lipită o etichetă cu numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala, cadrul didactic îndrumător.

 

Numele şi prenumele elevului:

Clasa:

Şcoala:

Cadrul didactic îndrumător:

 

  1. c) Secțiunea III: ECO-TABLOU – Concurs de tablouri din materiale reciclate adresat cadrelor didactice (lucrări personale) – participare indirectă
  • Fiecare cadru didactic poate participa cu o lucrare proprie.
  • Tabloul trebuie să respecte dimensiunile unei coli A4 (30cm/21cm) și să fie confecționat numai din materiale reciclate.
  • În evaluarea tablourilor se va ține seama de următoarele criterii: utilizarea unor materiale reciclabile, refolosibile; originalitatea, aspectul estetic.
  • Lucrările care nu respectă materialele indicate vor fi descalificate.
  • Fișa de înscriere se trimite în format electronic la adresa de e-mail  georgi.presa@yahoo.ro  și ulterior, în plic, în format letric, împreună cu lucrările. Înscrierea se face în perioada 19 martie – 30 martie 2018.

 

  • Pe spatele tabloului se va lipi o etichetă, în colțul din dreapta jos, cu următoarele informații:
Numele şi prenumele cadrului didactic:

Şcoala:

Materialele reciclate folosite:

 

PRECIZĂRI PENTRU SECȚIUNILE I, II, III:

  • Fiecare cadru didactic poate participa cu maximum trei lucrări, la secțiunile adresate elevilor (I și/sau II).
  • Fiecare cadru didactic poate participa cu o singură lucrare proprie (tablou-eco), la secțiunea III.
  • Nu se înscriu mai multe cadre didactice din școală pe aceeași fișă.
  • Lucrările nu se returnează. Se vor organiza expoziții la şcoala organizatoare şi instituţiile partenere din oraş.

 

  • Expedierea lucrărilor se face prin poştă, în perioada 19 martie – 30 martie 2018 pe adresa:

Școala Gimnazială ,,Grigore Moisil” – Năvodari

Str. Plopilor Nr. 14

Loc. Năvodari

Jud. Constanţa

Cod 905 700

  • Plicul va conţine (pentru fiecare cadru didactic):
  • cel mult 3 tablouri, însoțite de fișa de înscriere (Anexa 2);
  • cel mult 3 fotografii, însoțite de fișa de înscriere (Anexa 3);
  • o lucrare proprie, însoțită de fișa de înscriere (Anexa 4);
  • acordul de parteneriat semnat şi ştampilat (unul pe școală), în două exemplare (unul dintre cele două exemplare va fi returnat odată cu diplomele);
  • un plic A4 autoadresat și timbrat corespunzător.
  • În acelaşi plic pot fi puse lucrări ale mai multor cadre didactice, de la aceeaşi şcoală sau din aceeaşi localitate.
  • Plicul poate fi adus și la secretariatul școlii de către cei care locuiesc în orașul Năvodari sau în localitățile din apropiere.

 

*Notă: La secțiunea IV, înscrierile se fac la adresa de e-mail margareta_brindus@yahoo.com . Nu se trimit fișele de înscriere pentru secțiunea IV în plic.

 

  1. d) Secţiunea IV: ECO – ŞTIINŢĂ, CULTURĂ ȘI ARTĂ – Concurs pe teme ecologice – adresat elevilor din clasele II-IV – etapa pe școală

Concursul se va desfăşura în fiecare şcoală înscrisă în proiect, pe 15 sau 16 martie 2018, la clasele a II-a, a III-a şi a IV-a.

  • Se va constitui o comisie de organizare și evaluare a concursului în fiecare școală participantă.
  • Școala inițiatoare va elabora subiectele de concurs, ținând cont de conţinuturile din programele şcolare în vigoare (Explorarea mediului/Științe ale naturii), dar vor fi abordate și cunoștințe de cultură generală/ecologică, specifice vârstei.
  • Proba de concurs va fi structurată pe trei părţi: partea Isubiecte tip-grilă; partea a II-acompletarea unor enunţuri lacunare; partea a III-arealizarea unor desene/afișe cu mesaje ecologice.
  • Echipa de proiect va elabora 2 variante cu subiecte de concurs.
  • În dimineaţa concursului se va extrage o variantă cu subiecte şi se va trimite responsabilului de proiect pe şcoală.
  • Timpul de lucru este de 60 de minute de la distribuirea probei de concurs.
  • Punctajul maxim este de 100 de puncte (conform baremului de notare). Se acordă 10 puncte din oficiu.
  • Comisia de evaluare va corecta lucrările și  va întocmi clasamentele, pe fiecare nivel.
  • Fiecare profesor/învățător poate înscrie cel mult 3 elevi, în perioada de înscriere, care vor participa la etapa următoare, faza județeană.
  • Fișele de înscriere pentru etapa județeană (Anexa 5) a concursului ECO – ŞTIINŢĂ, CULTURĂ ȘI ARTĂ vor fi trimise, în format electronic, la adresa de e-mail margareta_brindus@yahoo.com, în perioada 19 martie – 30 martie 2018.
  • Confirmarea de participare directă pentru secțiunea III se va face până la data de             13 aprilie 2018, specificând şi numărul de persoane participante (telefonic: 0763 643 831, prof. Brînduș Mirela Margareta sau prin mail: margareta_brindus@yahoo.com,).
  • Costurile deplasării pentru participarea directă vor fi suportate de către participanţi.

Vă rugăm să respectaţi data de confirmare!

  1. 3. Organizarea etapei județene în unitatea inițiatoare de proiect
  • Şcoala iniţiatoare organizează etapa județeană, în colaborare cu partenerii și școlile înscrise în concurs, în data de 21 aprilie 2018.
  1. a) Secţiunea I: ECO-TABLOU – Concurs de tablouri din materiale reciclate – adresat elevilor din clasele P-IV (participare indirectă) – etapa județeană
  • Se realizează o expoziţie cu produsele elevilor înscrise în concurs, în şcoala iniţiatoare, în perioada 11 aprilie – 21 aprilie 2018. Comisia specială de evaluare, formată din 7 membri (5 profesori, un elev şi un părinte), va juriza lucrările după criteriile stabilite în fişa de evaluare (aceleaşi criterii precizate pentru faza pe şcoală).
  • Fiecare lucrare va fi evaluată de către membrii juriului şi în funcţie de punctajul final se va stabili clasamentul pe clase (P, I, II, III, IV). Numărul de premii acordate nu poate depăși 30% din numărul participanților.
  • Diplomele vor fi expediate de către organizator pe parcursul lunii mai 2018.
  • Lucrările nu se înapoiază participanţilor la concurs.
  1. b) Secţiunea II: ECOVESTIMENTAȚIE – Concurs de costume ecologice fotografiate – clasele P-IV (participare indirectă) etapa județeană
  • Se realizează o expoziţie cu fotografiile costumelor ecologice înscrise în concurs, în şcoala iniţiatoare, în perioada 11 aprilie – 21 aprilie 2018.
  • Comisia specială de evaluare, formată din 7 membri (5 profesori, un elev şi un părinte), va juriza lucrările după criteriile stabilite în fişa de evaluare (aceleaşi criterii precizate pentru faza pe şcoală).
  • Fiecare lucrare va fi evaluată de către membrii juriului şi în funcţie de punctajul final se va stabili clasamentul pe clase (P, I, II, III, IV). Numărul de premii acordate nu poate depăși 30% din numărul participanților.
  • Diplomele vor fi expediate de către organizator pe parcursul lunii mai 2017.
  • Fotografiile nu se înapoiază participanţilor la concurs.
  1. c) Secțiunea III: ECO-TABLOU – Concurs de tablouri din materiale reciclate adresat cadrelor didactice (lucrări personale) – participare indirectă etapa județeană
  • Se realizează o expoziţie cu tablourile-eco înscrise în concurs, în şcoala iniţiatoare, în perioada 11 aprilie – 21 aprilie 2018.
  • Comisia specială de evaluare, formată din 7 membri (5 profesori, un elev şi un părinte), va juriza lucrările după criteriile stabilite în fişa de evaluare (aceleaşi criterii precizate pentru faza pe şcoală).
  • Fiecare lucrare va fi evaluată de către membrii juriului şi în funcţie de punctajul final se va stabili clasamentul și premiile. Numărul de premii acordate nu poate depăși 30% din numărul participanților.
  • Diplomele vor fi expediate de către organizator pe parcursul lunii mai 2017.
  1. d) Secţiunea IV: ECO-ŞTIINŢĂ, CULTURĂ ȘI ARTĂ – Concurs pe teme ecologice clasele II-IV (participare directă) – etapa județeană – 21 aprilie 2018
  • La această secţiune vor participa numai elevii care au fost înscriși în concurs, pe baza fișelor de înscriere (Anexa 4), de către profesorii/învățătorii îndrumători.
  • Școala inițiatoare va elabora două variante de subiecte, după structura precizată la etapa pe școală.
  • Comisia de organizare și desfășurare a concursului va fi stabilită în prealabil și va asigura materialele necesare. Profesorii/învățătorii care doresc să participe la organizarea concursului, în calitate de însoțitori/asistenți/evaluatori, își vor exprima intenția la adresa de e-mail margareta_brindus@yahoo.com, sau la numărul de telefon 0763 643 831.
  • Concurenţii vor fi primiţi şi repartizaţi în sălile de clasă din şcoală, conform programului.
  • Subiectele vor fi extrase cu o jumătate de oră înainte de concurs pentru a putea fi multiplicate. Acestea se vor distribui concurenților și se vor rezolva în timpul stabilit, sub supravegherea cadrelor didactice desemnate conform graficului de organizare şi desfăşurare a concursului.
  • Supraveghetorii au sarcina să verifice corectitudinea datelor de identificare ale concurenţilor şi să sigileze foile de concurs.
  • Timpul de lucru este de 60 de minute de la primirea fişei de concurs.
  • Punctajul maxim este de 100 de puncte (conform baremului de notare). Se acordă 10 puncte din oficiu.
  • Lucrările vor fi corectate de către membrii comisiei de evaluare, după baremul de notare stabilit.
  • Rezultatele vor fi afișate la ora stabilită în program. Nu se admit contestaţii.

Graficul de organizare şi desfăşurare

 a concursului ECO – ŞTIINŢĂ, CULTURĂ ȘI ARTĂ, 21 aprilie 2018:

Orele 830 – 900 – Primirea concurenţilor şi repartizarea în săli

Orele 900 – 1000 – Desfăşurarea concursului

Orele 1000 – 1030 – Pregătirea lucrărilor pentru corectare

Orele 1030 – 1230 – Corectarea lucrărilor

Orele 1230 – 1300 – Afişarea rezultatelor

Clasamentul general (pe clase):

Premiul I:  95 – 100 puncte

Premiul al II-lea:  90 – 94 puncte

Premiul al III-lea:  85 – 89 puncte

Menţiune: 80 – 84 puncte

Premierea concursurilor (pe secţiuni):

  • Diplome, premii și medalii pentru locurile I, II și III, diplome pentru mențiuni

*Pentru secțiunile I și II:

Se vor acorda premii/mențiuni pe secţiune şi categorie de vârstă. Numărul premiilor I, II, III şi menţiuni nu poate depăşi 30% din numărul de concurenţi pentru fiecare categorie de concurs.

*La secțiunea III:

Se vor acorda premii/mențiuni cadrelor didactice care au participat cu lucrare proprie.

*La secțiunea IV, premiile vor fi în funcție de clasamentul general stabilit.

  • Diplome de participare pentru ceilalți concurenţi
  • Diplome de participare pentru profesorii îndrumători
  • Diplomele personalizate vor fi expediate de către organizator pe parcursul lunii mai 2018, în cazul în care, din motive tehnice, nu se poate face premierea în aceeași zi a concursului.
  1. DISPOZIŢII FINALE

5.1. Prezentul regulament va fi respectat de către toţi participanţii la competiţie. În caz contrar, vor fi descalificaţi.

5.2. Cadrele didactice îndrumătoare/însoţitoare sunt direct răspunzătoare de respectarea Regulamentului competiţiei de către toţi concurenţii pe care îi coordonează.

ORGANIZATOR,

ŞCOALA GIMNAZIALĂ „GRIGORE MOISIL” – NĂVODARI

regulament Proiect Judetean RECICLAM CREATIV 2018

Director,                                                                                                               Coordonatori proiect,

prof. MANGRI ELENA LIGIA                                                                                 prof. Mangri Elena Ligia

prof. înv. primar Muscoi Georgeta

 

 

 


PROGRAMUL MONDIAL ECO-ȘCOALA

                   FELICITĂRI DE 8 MARTIE PENTRU DOAMNELE DIN NĂVODARI

 

,,DIN DEȘEURI ȘI GUNOI, ISCAT-AM FRUMUSEȚI ȘI LUCRURI NOI!”mesajul nostru pentru comunitate!

Pentru al 8-lea an consecutiv, elevii Școlii Gimnaziale Grigore Moisil Năvodari dăruiesc doamnelor din oraș felicitări confecționate din materiale reciclabile. Prin tradiție deja, ziua de 7 martie este dedicată acestei ample campanii în care elevii noștri se implică cu toată pasiunea. Felicitările sunt confecționate chiar de ei cu dragoste și migală, din materiale atent alese. În felul acesta ne dorim să arătăm că reducerea cantității de deșeuri prin refolosirea unor lucruri, poate aduce nu numai beneficii mediului înconjurător ci și bucurii persoanelor dragi.

De aceea, copiii, însoțiți de învățători și diriginți, au făcut ocolul instituițiilor din Năvodari din dorința de a face o bucurie doamnelor cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii. Au vizitat diverse instituții, magazine, sau pur și simplu au oferit zâmbete, urări și felicitări doamnelor întâlnite pe stradă. Mesajul din interiorul felicitărilor pe care am dorit să-l transmitem comunității a fost:

TREBUIE! VREM! PUTEM!

ÎMPREUNĂ SALVĂM NATURA!

O primăvară senină și un strop de lumină vă urăm tuturor!

ECO-ELEVII ȘCOLII

„GRIGORE MOISIL” NĂVODARI

-„ O școală pentru un viitor verde” –

Peste 500 de femei au primit mesajul copiilor. Cu speranța că vom schimba măcar puțin din mentalitatea comunității ne  bucurăm că am fost mesagerii primăverii și ai naturii întregi care se trezește la viață, puțin mai veselă că ne-a remarcat prezența.

TRĂIM VERDE, GÂNDIM VERDE!

 

Activitatea face parte din planul de acțiune al programului ECO ȘCOALA

  • Eco-Schoolseste un program pentru managementul mediului şi certificarea şcolilor care-l implementează, coordonat la nivel internaţional de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE).  Pe plan mondial, Programul este susţinut de Uniunea Europeană, UNESCO şi UNEP (Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu. Un număr de peste 14 000 000 de copii şi tineri, peste 1 180 000 de cadre didactice şi 13 221 de autorităţi locale dezvoltă acest program în lumea întreagă.
  • Școala noastră este înscrisă în Programul Mondial Eco-Şcoala, din anul școlar 2005-2006.
  • Premiul pentru implementarea programului în școală este Obţinerea Steagului Verde, care asigură titlul de Eco-Şcoală.
  • Am obținut acest titlu în anii 2008, 2010, 2012, 2014, 2016.
  • În anul 2016 s-au împlini 10 ani de când suntem înscriși în program, am fost  reevaluați pentru a cincea oară și am obținut PLACHETA ANIVERSARĂ.
  • În anul 2017 Școala noastră a obținut  premiul al doilea pe țară la Concursul Național „VALORIFICÂND DEȘEURILE, SALVĂM MEDIUL ȘI SĂNĂTATEA NOASTRĂ”, Ediția a XVII-a. Am colectat 2585 kg de maculatura și pet-uri, care nu au ajuns la groapa de gunoi ci la centrul de colectare.

Director, prof. LIGIA MANGRI

COORDONATORI  program : prof.înv.primar MITU VASILICA

                                                       prof. ION ANGELICA


Școala noastră a obținut  premiul al doilea pe țară la Concursul Național „VALORIFICÂND DEȘEURILE, SALVĂM MEDIUL ȘI SĂNĂTATEA NOASTRĂ”, Ediția a XVII-a- Un premiu important pentru școala noastră! Înseamnă ca o cantitate importanta, de 2585 kg de maculatura și pet-uri, nu a ajuns la groapa de gunoi ci la centrul de colectare. Felicitări celor care s-au implicat, iar anul acesta sa reciclam și mai mult!

23 SEPTEMBRIE 2017 – „ZIUA MONDIALĂ A CURĂȚENIEI”

„Vă invităm alături de noi să păstrați curățenia orașului!”

Cu ocazia zilei Internaționale a Curățeniei, elevii Școlii gimnaziale „Grigore Moisil” și liceenii de la Lazăr Edeleanu , însoțiți de profesori, s-au adunat pentru o acțiune de ecologizare a orașului cu scopul de a oferi un exemplu de educație civica și responsabilitate socială. Voluntarii au primit saci menajeri pentru colectarea gunoaielor, mănuși de unică folosință, tricouri și șepci  de la sponsori și parteneri: Primăria și Consiliul Local Năvodari,  „Polaris M Holding S.R.L”, Constanța”, Pizzeria „Șueta” Clubul Sportiv Năvodari.

Îndemnul participanților către cetățeni a fost: ”Păstrați curățenia!”

Campania de igienizare în orașul Năvodari a fost coordonată de prof.Mangri Ligia, prof.înv.primar Mitu Vasilica,  prof. Ion Angelica, prof. Craiu Corina- Laura, prof. Curpăn Daniela.

Au participat 27 voluntari elevi de la Șoala Gimnazială „Grigore Moisil”și 25 elevi voluntari de la Liceul „Lazăr Edeleanu”

Parteneri implicați: Primăria și Consiliul Local Năvodari, Liceul „Lazăr Edeleanu”, Pizzeria „Șueta”, „Polaris M Holding S.R.L”, Constanța.

Lista voluntari 23.09.2017

Cadre didactice care au însoțit elevii: prof. Mitu Vasilica, Craiu Corina-Laura, Curpăn Daniela

Nr. crt. Nume elev Clasa Diriginte  
Popa Octavian VII A Curpăn
Sandu Cristina VII A
Roșoiu Antonia VII A
Mandea Ionela VII A
Bãncescu Raluca VII C Stanciu
Băenariu Ioana VII C
Trăilescu Bianca VII C
Aliman Alexandra VII C
Pătrașcu Claudia VII C
Durcă Dalia VII C
Coman Andreea VII C
Moșteanu Ioana VII C
Meilã Izabela VII D Craiu
Roşu Bianca VII D
Zosin Denisa VII D
Căruț Jeni-Lăcrămioara VII D
Țăroiu Valentina VII D
Vasiliu  Emilia VIII A Ivănescu
Ali Erika VIII A
Leon Ștefania-Izabela VIII A
Hulub Andrei VIII A
Gîscan George VIII A
 Mezei Robert VIII A
Gîțu Elena VIII A
Dinu Carmen VIII D Bârnat
Dobre Cristi VIII D
Tuca Malvina VIII D

 

Sâmbătă, 15 octombrie 2016, Școlii Gimnaziale Grigore Moisil, Năvodari i-a fost decernată PLACHETA ANIVERSARĂ la împlinirea a 10 ani de participare în PROGRAMUL MONDIAL ECO-ȘCOALA,  în cadrul festiv al SEMINARULUI NAȚIONAL “Parteneriat în educaţia pentru mediul înconjurător”, organizat în Bucureşti de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie, ediţia a XVIII-a.

Distincția a fost  acordată  în  urma  reevaluării(o dată la 2 ani) din data de 10 iunie 2016, în urma căreia CCDG a acordat Premiul STEAGUL VERDE școlii noastre pentru a V-a oară, certificând astfel  titlul de ECO-ȘCOALĂ cu care ne mândrim.

https://www.facebook.com/pg/Scoala-Grigore-Moisil-Navodari-286200281429203/photos/?tab=album&album_id=997728173609740

preloadergmoisil

Ziua de 4  octombrie 2016 a fost Ziua verde pentru școala noastră. Toți elevii au participat la campania de reciclare.

Campanie de reciclare
preloadergmoisil

PROGRAMUL MONDIAL ECO-SCHOOLS / ECO-ŞCOALA

http://www.ccdg.ro/programe/eco-scoala

OASPEȚI DE SEAMĂ

preloadergmoisil

PROGRAMUL MONDIAL ECO-SCHOOLS / ECO-ŞCOALA

http://www.ccdg.ro/programe/eco-scoala

  • Eco-Schoolseste un program pentru managementul mediului şi certificarea şcolilor care-l implementează, coordonat la nivel internaţional de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE).  Pe plan mondial, Programul este susţinut de Uniunea Europeană, UNESCO şi UNEP (Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu. Un număr de peste 14 000 000 de copii şi tineri, peste 1 180 000 de cadre didactice şi 13 221 de autorităţi locale dezvoltă acest program în lumea întreagă.
  • Școala noastră este înscrisă în Programul Mondial Eco-Şcoala, din anul școlar 2005-2006.
  • Premiul pentru implementarea programului în școală este Obţinerea Steagului Verde, care asigură titlul de Eco-Şcoală.
  • Am obținut acest titlu în anii 2008, 2010, 2012, 2014.
  • În anul 2016 vom împlini 10 ani de când suntem înscriși în program, vom fi reevaluați pentru a cincea oară și vom obține PLACHETA ANIVERSARĂ.

COORDONATOR program : prof.înv.primar MITU VASILICA

MOTTO:

  • Nu te îndoi niciodată că un grup mic de oameni care gândesc și sunt dedicați pot schimba lumea. Adevărul e că e singurul lucru ce a salvat lumea până acum. – Margaret Mead (1901 – 1978) antropolog
  • Temele pe care le-am ales anul acesta sunt “APA” și ”ENERGIA”.
  • Scopul unic pentru anul școlar 2015/2016 este desfășurarea unor activități de conștientizare a importanței economisirii energiei și apei la nivelul comunității ,de colectare și valorificare a deșeurilor în scopul educării populației școlare în spiritul reciclării, recondiționării și refolosirii resurselor.

PARCURGEREA CELOR ȘAPTE ELEMENTE ESENȚIALE ALE PROGRAMULUI:

  1. COMITETUL ECO-ȘCOALA

COMITET ECO-ȘCOALA 2015/2016

  1. LIGIA MANGRI- DIRECTOR
  2. înv.primar VASILICA MITU-COORDONATOR PROGRAMUL MONDIAL ECO-SCHOOLS / ECO-ŞCOALA
  3. Ion Angelica- DIRECTOR ADJUNCT
  4. Dumitrescu Monica- coordonatorul voluntarilor eco-elevi
  5. Bodeanu Elena- responsabil cu activitățile de ecologizare
  6. Ogoreanu Oana- responsabil activități de protejare a resurselor- APA ȘI ENERGIA
  7. Daniela Curpăn- responsabil cu activitățile în parteneriat cu Mare-Nostrum
  8. înv.primar Mocanu Viorica- responsabil cu activitățile de refolosire deșeuri
  9. înv.primar Muscoi Georgeta- responsabil cu activitățile legate de stil de viață sănătos
  10. înv.primar Mita Mariana- responsabil cu activitățile de colectare baterii, becuri, electrocasnice
  11. înv.primar Gheorghiță Luminița –responsabil cu acțiunile de colectare maculatură și pet-uri
  12. Administrator Cioară Mirela– responsabil cu depozitarea deseurilor colectate;
  13. Nicolae Matei – primarul orasului Navodari – reprezentant al autoritatilor locale ;
  14. Moruzi Vasile – consilier in Consiliul Local si parinte de elev;
  15. Acasandrei Alina-Petronela-reprezentant al COMITETULUI REPREZENTATIV al parintilor – responsabil cu propagarea mesajului Eco in randul adultilor ;
  16. Gabriela Rosca– parinte elev ; bibliotecar la Biblioteca Oraseneasca“ PONTUS EUXINUX” , Navodari ,cu care scoala se afla in parteneriat, – va indruma elevii in lectura pe problemele de mediu ;
  17. Vizireanu Ștefan– parinte elev ; Administrator al CS ECO CLEAN RECYCLING SRL –responsabil cu ridicarea deseurilor colectate;
  18. Dumitrașcu Cristina-părinte
  19. Medeleanu Mihaela-părinte
  20. Zeldea Bianca– părinte
  21. Brăniștereanu Corina-părinte
  22. Popescu Mihaela-părinte

Profesori voluntari

  1. înv.primar Curban-Gazi Ummetan
  2. înv.primar Tănase Elena
  3. înv.primar Popescu Luiza
  4. înv.primar Holovici Stela
  5. înv.primar Heroiu Iulia
  6. înv.primar Șandru Elena
  7. Păun Sabina
  8. Secară Carmen
  9. Bretea Mihaela
  10. Mădan Florentina
  11. Învățător Pătrânoiu Xeniea
  12. înv.primar Grădinaru Elena
  13. Roadideal Elena
  • ECO LIDERII PE CLASE
  1. PA – Vlăsceanu Manuela
  2. PB – Neacșu Andrei
  3. PC – Ardeleanu Crina
  4. PD –Besnea Andreea

5.P E –Dinu Marius

  1. I A – Hotnog Andrei
  2. I B – Roşca Ruxandra
  3. I C – Cozma Bianca
  4. I D – Constantin vanessa-Ana-Maria
  5. II A – Prișcoveanu Angelina- Ioana
  6. II B – Boteanu Rãzvan George
  7. II C – Neculae Andra
  8. II D – Gaidargiu Daria Anamaria
  9. II E – Bacî Rubie
  10. III A – Ciucã Albert
  11. III B -Groza Alexandru
  12. III C – Perjoc Luana – Maria
  13. III D – Aiftodoaie Amalia
  14. IV A – Pascariu Andreea
  15. IV B – Panait Bianca
  16. IV C – Popescu Alexandra
  17. IV D – Aliman Eduard
  18. IV E – Romaniuc Ștefan
  19. V A – Ursei Antonio
  20. V B – Ignat Andrei
  21. V C – Bãncescu Raluca
  22. V D – Meilã Izabela – Gabriela
  23. VI A – Sãraru Cosmin
  24. VI B – Ivaşcu Maria – Leona
  25. VI C – Grãdinaru Alexandra
  26. VI D – Simion Sabrina – Ioana
  27. VII A – Harton Alexia
  28. VII B – Pârcãlabescu Denis
  29. VII C – Cardaş Auris
  30. VII D – Pãtrânoiu Cosmina Alexandra
  31. VIII A – Picior Georgiana
  32. VIII B – Cojocaru Nicioleta
  33. VIII C – Lungu Mãdãlina
  34. VIII D – Agiurgioaiei Ioana

ECHIPA DE VOLUNTARI ECO-MOISIL – 89 elevi

Nr. crt. Clasa Diriginte Voluntari
1. V A prof. Curpan Dianela 1.   Amet Denisa

2.   Dogaru Erica

3.   Gheorghe Cristiana

4.   Popa Octavian

5.   Sandu Cristina

2. V B prof. Bretea Mihaela 6.   Corban Mihaela

7.   Mitroi Mihai

8.   Oaşe Alexandra

9.   Susanu Luisa

3. V C prof. Madan Florentina 10. Buda Alex

11. Coman Cristina

12. Marchel Lucian

13. Mihai Maria

14. Pãtraşcu Dragoş

4. V D prof. Dumitrescu Monica 15. Dache Manuel

16. Marchel Alexandru

17. Milea Bianca

18. Roşu Bianca

19. Zosin Denisa

5. VI A prof. Zanfir Camelia 20. Anghel Alexandra

21. Leon Ștefania

22. Niţu Cristina

23. Vasiliu Emilia

6. VI B prof. Stoica Ionica 24. Cruţ Roxana

25. Dinu Carmen

26. Dumitraşcu Mihai

27. Frangulea Delia

28. Matei Rãzvan

29. Maxim Sebastian

30. Mitran Cãtãlin

31. Roşu Simon

32. Vintilã Cosmin

33. Vîju Alexandru

7. VI C prof. Ogoreanu Oana 34. Ciubotaru Georgiana

35. Chrusnischi  Gabriel

36. Lepãdatu Denisa

37. Negoescu Radu

38. Pãun Ştefania

8. VI D prof. Secarã Carmen 39. Gogea Marina-Bianca

40. Moraru Ana-Maria

41. Popovici Cristina-Valentina

42. Scripcaru Flavius- Emanuel

 

 

9.

 

VII A

 

prof. Grãniceru Mirela

 

43. Andronache Diana

44. Hirizescu Mãdãlina

45. Manu Bogdan

46. Moşoiu Ioan

47. Protopopescu Alin

48. Radu Iulian

49. Tudoroiu Simona

50. Zamfir Andrei

10. VII B prof. David Cornelia 51. Farazicã Simona

52. Marandici Florian

53. Marinescu Irina

54. Vlãdulescu Ioana

11. VII C prof. Muscalu Mihaela 55. Arabu Gabriel

56. Barãu Gabriela

57. Ene Roxana

58. Dimian Denis

59. Ilie Lucian

60. Nicolae Florin

61. Salomia Andreea

62. Zaharia Iuliana

12. VII D prof. Bodeanu Elena 63. Anane Daniel

64. Belecciu Paulina

65. Cocoş Costi

66. Dobre Maria

67. Haralambie Claudiu

68. Bacon Robert

69. Mitea Costin

70. Neacşu Diana

13. VIII A prof. Șerban Adriana 71. Broascã Maria

72. Gamenţii Adrian

73. Mitran Alexandru

74. Mega Marian

75. Pasat Ana-Maria

76. Tudosie Liliana

14. VIII B prof. Nicolcea Cristian 77. Cruţ Ștefan

78. Harhatã Andreea

79. Coviţ Andreea

15. VIII C prof. Egor Adina 80. Acasandrei Ana-Maria

81. Agache Andrei

82. Haiytoglu Zinet Suzan

83. Ionescu Ancuţa

84. Muşat Teodora

85. Tudor Ștefania

16. VIII D prof. Stanciu Diana 86. Manole Manuela

87. Badau Alin

88. Mãlãin Radu

89. Șincan Diana

 

  1. ANALIZA PROBLEMELOR DE MEDIU
  1. PLANUL DE ACȚIUNE pentru anul șolar 2015/2016
Nr.

Crt.

Teme propuse RESPONSA-BILI/COORDONATORI -Cadre didactice ,elevi PARTENERI / BENEFICIARI Termen de realizare,

loc

Felul act. si

modalitatea de realizare

”AZI RECICLĂM CU FOLOS, MÂINE TRĂIM SĂNĂTOS”

 

 

Prof. Gheorghiță Luminița, Dumitrescu Monica,Ion Angelica, Mangri Ligia,Mitu Vasilica,ADM. CIOARĂ MIRELA, voluntari eco  

Cadrele didactice şi elevii claselor I-VIII, părinți, firme de colectare

 

 

 

-5 oct. 2015-prima campanie(desfășurată),

-februarie 2016,

– mai 2016

În școală

►3 campanii de colectare a maculaturii și pet-urilor și predarea către centre de colectare contra cost
”UN ORAȘ MAI CURAT” Prof. Ion Angelica, Mangri Ligia, Bodeanu Elena, Secară Carmen,Coman Dorin,Șandru Elena,voluntari eco

 

-firma de salubrizare, Primaria Navodari, părinți, elevii claselor a VII-a -5 oct.2015-igienizarea plajei din zona Tabăra Năvodari(desf.)

-21 oct.2015- ecologizeze o zona de la iesirea din orasul Navodari(desf.)

-28 oct.2015- Padurea de salcam de la marginea orasului Navodari(desf.)

►3 campanii de ecologizare a unor zone din oraș cu risc crescut de murdarire
”PROTEJAREA RESURSELOR- APA ȘI ENERGIA” Prof.Curpăn Daniela,Neicu Maria,Ogoreanu Oana,Dumitrescu Monica,Ion Angelica,Mangri Ligia,Zanfir Camelia,voluntari eco

 

Cadrele didactice şi elevii claselor a VI-a și a VII-a, părinți, invitați de la ONG Mare Nostrum Constanța,reprezentanti ai unor magazine cu aparate electrocasnice 8 oct.2015-protejarea resurselor-APA; (desf.)

-29 oct.2015 protejarea resurselor-energia(desf.)

-prezentări power-point, discuții interactive,vizite în magazine de profil electrocasnic

-confecționare de machete”Casa viitorului”

”MÂNCĂM RESPONSABIL” Prof.Muscoi Georgeta, toți învățătorii și diriginții, liderii eco, voluntarii eco Cadrele didactice

-Elevii claselor

I-VIII,părinți

Pe tot parcursul anului(în perioada oct.-nov.s-au desfășurat la mai multe clase act.pe această temă)

 

-activivități legate de alimentație sănătoasă,pachețelul sănătos,cumpărături responsabile față de mediu

-prezentări power-point, discuții interactive,vizite în magazine de profil

”ZIUA VERDE A ECO-ȘCOLILOR” Prof. Ion Angelica, Mangri Ligia, Bodeanu Elena,Păun Sabina, voluntari eco Cadrele didactice şi elevii claselor  a VII-a, părinți,firma de spații verzi a orașului Năvodari -12 nov.2015-plantare de trandafiri în grădina din fața școlii(desf.)

-29 nov.2015-plantare de sălcii împrejurul terenului de sport din curtea școlii(desf.);

-plantare de trandafiri;

-plantare de sălcii.

 

 

 

 

”MARȘUL VERDE”sub lozinca ”HAI MAI VERDE SĂ TRĂIM ȘI MAI SĂNĂTOȘI SĂ FIM”

 

Prof. Bodeanu Elena,Mădan Florentina, Șandru Elena,Roadideal Elena,

Pătrânoiu Xeniea,

Gheorghiță Luminița, voluntari eco și liderii eco pe clase

-Cadrele didactice

-Elevii claselor

I-VIII,părinți, Primăria Năvodari, Poliția locală, Rompetrol

Martie/aprilie 2016-pe străzile orașului

 

►marș de promovare a acțiunilor școlii, de conștientizare a comunității locale asupra unui mod de viață eco
”NOUĂ NE PASĂ”

 

Prof. Bodeanu Elena,David Adriana,Secară Carmen Ogoreanu Oana, voluntari eco -echipaj de elevi de la clasele V-VIII, părinți, Mare Nostrum -din noiembrie 2015-iunie 2016

Plaja Năvodari

monitorizarea unei porțiuni de plajă pentru depistarea eventualilor delfini eșuați
”ADOPTĂ UN DELFIN!”- Prof. Curpăn Daniela, Dumitrescu Monica,

Gheorghiță Luminița,Popescu Luiza,Mitu Vasilica,Curban-Gazi Ummetan, voluntari eco și liderii eco pe clase

 

Cadrele didactice şi elevii claselor I-VIII,

Mare Nostrum, părinți

Pe tot parcursul anului

-on-line

continuarea adopțiilor unui număr de 10  delfini (prin predarea unei sume de 100 lei/delfin, pentru a se lua măsuri de protejare a lor)
,,DIN DEȘEURI ȘI GUNOI, ISCAT-AM FRUMUSEȚI ȘI LUCRURI NOI!” Prof.Muscoi Georgeta,Bodeanu Elena,Tănase Elena,Mocanu Viorica,Curban-Gazi Ummetan,  Pătrânoiu Xeniea, Mitu Vasilica, voluntari eco și liderii eco pe clase

 

Cadrele didactice şi elevii claselor I-VIII, părinți

 

 

 

26 nov.2015-Parada costumelor ECO-clasele pregătitoare(desf.)-Sala de sport

-Școală,Casa de Cultură, instituții din oraș

►mărțișorul ecologic

►felicitări din materiale reciclabile

►Parada costumelor ecologice

►confecționare, expoziții cu vânzare,act. de oferire a felicitărilor în oraș

,,ȘCOALA NOASTRĂ, CASA NOASTRĂ” Prof.Bodeanu Elena,Ogoreanu Oana,Curpăn Daniela, Dumitrescu Monica,Mita Mariana, voluntari eco și liderii eco pe clase

 

Cadrele didactice şi elevii claselor I-VIII, părinți

 

 

Permanent

În școală

►acțiuni de curățenie a claselor, curtea școlii

►confecționare de coșuri pentru reciclare selectivă plastic/hârtie(desf.)

►flori în fiecare clasă,panoul Eco-școala, cutia ”Inimă verde”

 

„RECICLEZ, NU POLUEZ” Prof. Mita Mariana,Mitu Vasilica, Dumitrescu Monica,Muscoi Georgeta, Grădinaru Elena,voluntari eco și liderii eco pe clase

 

Cadrele didactice şi elevii claselor I-VIII, părinți, SC GREMLIN

 

 

Doua campanii de colectare,24 nov.2015(desfășurată) si mai 2016 ►colectare de baterii si acumulatori portabili, becuri si neoane
  1. MONITORIZAREA ȘI EVALUAREA
  1. CURRICULUM
  1. INFORMAREA SI IMPLICAREA COMUNITATII LOCALE
  1. ECO – CODUL :

HAI MAI VERDE SĂ TRĂIM ȘI MAI SĂNĂTOȘI SĂ FIM ! ”

 

 

 ACTIVITĂȚI  DERULATE  ÎN CADRUL PROGRAMULUI MONDIAL

ECO –ȘCOALA

ecoscoala

 

,,DIN DEȘEURI ȘI GUNOI, ISCAT-AM FRUMUSEȚI ȘI LUCRURI NOI!”-de data aceasta cu mesaj pentru comunitate!

 

Tot conform tradiției (de 5 ani), și anul acesta elevii Școlii Gimnaziale Grigore Moisil, Năvodari, a organizat și desfășurat, în ziua de 7 martie 2016, o amplă campanie de dăruit felicitări confecționate din materiale reciclabile femeilor din orașul nostru. Reducerea cantității de gunoaie prin refolosirea unor lucruri, poate aduce multe beneficii mediului înconjurător.

De aceea, copiii, însoțiți de înv. și diriginți, au făcut o bucurie doamnelor cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, vizitând diverse instituții, magazine, sau pur și simplu pe stradă. Mesajul din interiorul felicitărilor pe care am dorit să-l transmitem comunității a fost:

TREBUIE! VREM! PUTEM!

ÎMPREUNĂ SALVĂM NATURA!

O primăvară senină și un strop de lumină vă urăm tuturor!

ECO-ELEVII ȘCOLII

„GRIGORE MOISIL” NĂVODARI

-„ O școală pentru un viitor” –

Peste 500 de femei au primit mesajul copiilor. Cu speranța că vom schimba măcar puțin din mentalitatea comunității ne  bucurăm că am fost mesagerii primăverii și ai naturii întregi care se trezește la viață, puțin mai veselă că ne-a remarcat prezența.

TRĂIM VERDE, GÂNDIM VERDE!

Activitatea a fost popularizată prin intermediul televiziunii locale LITORAL TV : http://www.tvlitoral.ro/felicitari-ecologice-pentru-doamnele-si-domnisoarele-din-navodari/

 

 

http://www.ccdg.ro/DOCUMENTE/2016/Evenimente_Eco/7%20MARTIE-FELICITARI.pdf

 

 

ACTIecoscoalaVITATE ÎN CADRUL PROGRAMULUI MONDIAL ECO – ȘCOALA

  1. Titlul activităţii: ,,Eco-Parada” la clasele pregătitoare

 

  1. Coordonatorul/rii activității: prof. înv. primar Mitu Vasilica, prof. înv. primar Curban-Gazi Ummetan
  2. Responsabili: prof. înv. primar Muscoi Georgeta, prof. înv. primar Grădinaru Elena,  prof. înv. primar Preşa Georgiana, înv. Nicolescu Aurelia
  3. Participanţi: 125  de elevi de la clasele Pregătitoare (A, B, C, D, E), cadrele didactice, părinţii elevilor
  4. Data/perioada de desfăşurare: 22 octombrie 2015
  1. Descrierea activităţii:
  • Sacii menajeri, materialele din plastic, sacii de rafie, ziarele, cartoanele şi alte materiale reciclabile au fost transformate cu multă pricepere în obiecte de îmbrăcăminte, încălţăminte, diverse accesorii, de micuţii ,,designeri”.
  • Cei 60 de ,,manechini“ au prezentat costumele realizate pe fond muzical, în aplauzele spectatorilor. Au cântat, au dansat şi au socializat.
  • Copiii au fost încântaţi pentru ca li s-a oferit posibilitatea de a face lucruri într-un mod mai liber şi mai creativ. Au primit diplome de participare şi au înţeles că reciclând deşeurile pot contribui la păstrarea unui mediu curat.
  • Pentru cele mai reușite ținute, copiii au primit premii

 

 

ecoscoalaACTIVITATE ÎN CADRUL PROGRAMULUI MONDIAL ECO – ȘCOALA

Titlul activităţii: ”AZI RECICLĂM CU FOLOS, MÂINE TRĂIM SĂNĂTOS!”

 ZI VERDE ÎN ŞCOALA NOASTRĂ- Campanie de colectare MACULATURĂ ȘI PET-URI

  1. Coordonatori/ Organizatori: prof.înv.primar Mitu Vasilica, prof.Mangri Ligia, prof. Ion Angelica
  2. Responsabili: Prof. Dumitrescu Monica, Gheorghiță Luminița,Muscoi Georgeta, Curpăn Daniela, Bodeanu Elena, Mocanu Viorica, voluntari eco-profesori- Roadideal Elena, Holovici Stela, Păun Sabina, Popescu Luiza, Șandru Elena, Tănase Elena, Heroiu Iulia, voluntari elevi, părinți
  1. Descrierea activităţii:

Sub genericul ”AZI RECICLĂM CU FOLOS, MÂINE TRĂIM SĂNĂTOS!” , în ziua de 5 octombrie 2015, cadrele didactice, elevii claselor I-VIII, voluntarii-eco , de la Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil” Năvodari,  părinții elevilor, reprezentanți ai comunității locale au participat la o amplă campanie de colectare a maculaturii și pet-urilor. Am desfășurat activitatea, cu scopul de a forma la elevi, dar și la părinții acestora un comportament  responsabil față de mediu. Deosebit a fost faptul că am organizat 4  echipe de elevi voluntari din clasele V- VIII, care au colectat și cântărit maculatura și pet-urile pe care le-au adus elevii din toate cele 35 de clase din școală:

  • La clasele Pregătitoare –IV, voluntarii au mers din clasă în clasă, au cântărit și transportat maculatura în curtea școlii, de unde a fost mai apoi încărcată în mașina firmei care se ocupă de reciclare.
  • Pentru clasele V-VIII s-a organizat careul în curtea școlii, unde elevii însoțiți de diriginți au predat maculatura și pet-urile echipelor de voluntari.

Activitatea a fost atractivă, elevii fiind receptivi la ideea de salvare a planetei Pâmânt. În timpul activității au dat dovadă de mult entuziasm și hărnicie, au adus cantități mari de maculatură și sticle de plastic pe care ei și familiile lor le-au colectat toată vara cu scopul de a le aduce la școală.

Copiii au învățat că din hârtia, ziarele, cartoanele vechi, pet-uri se pot fabrica lucruri noi, contribuind la salvarea planetei și a rezervelor sale naturale. În viitor sperăm ca ei să-și dezvolte un comportament responsabil față de mediu, colectând deșeurile și în familie.

 

 

ecoscoalaACTIVITATE ÎN CADRUL PROGRAMULUI MONDIAL ECO – ȘCOALA

Titlul activităţii: „RECICLEZ,  NU POLUEZ”- ETAPA I!”

  1. Coordonatori/ Organizatori:înv.primar Mitu Vasilica, prof.Mangri Ligia, prof. Ion Angelica
  2. Participanți: Dumitrescu Monica, Grădinaru Elena, Muscoi Georgeta, Mitu Vasilica, Heroiu Iulia, Mocanu Viorica, Stoica Ionica, Dumitrescu Monica, Ogoreanu Oana, Popescu Luiza, Mădan Florentina, Tănase Elena, Bretea Mihaela, Preșa Georgiana, Curban-Gazi Ummetan, Ţărnă Gabriela, Șandru Elena, Gheorghiță Luminița, Pătrânoiu Gabriela, Holovici Stela, Muscoi Georgeta, voluntari eco, elevii școlii, părinți
  3. Descrierea activităţii:

Sub genericul ”AZI RECICLĂM CU FOLOS, MÂINE TRĂIM SĂNĂTOS!” , în ziua de 24 noiembrie 2015, cadrele didactice, elevii claselor I-VIII, voluntarii-eco , de la Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil” Năvodari,  părinții elevilor, reprezentanți ai comunității locale au participat la o amplă campanie de colectare a bateriilor și becurilor. Deosebit, a fost faptul că am organizat 2  echipe de elevi voluntari din clasele V- VIII,(lucru care s-a transformat deja în tradiție) care au colectat și cântărit becurile si bateriile pe care le-au adus elevii din toate cele 39 clase din școală.

Cele mai harnice clase din școală au fost:

Clasa Preg. D- 7,70 kg

Clasa a II-a C- 5,62 kg

Clasa I B-        5,45 kg

Clasa a VI-a B-   5,29 kg

Clasa a V-a D-   3,96 kg

Clasa a VI-a C-   3,94 kg

Clasa a II-a E-     3,23 kg

Clasa a Va C-     2,76  kg

Clasa a V-a B-     2,59 kg

Clasa Preg. E-      2,50 kg

În total s-a colectat cantitatea de 65,68 kg de baterii și becuri, care vor fi predate către firma de coletare GREMLIN.

Activitatea a fost atractivă, elevii fiind receptivi la ideea de salvare a planetei Pâmânt. În timpul activității au dat dovadă de mult entuziasm și hărnicie, au adus baterii și becuri pe care ei și familiile lor le-au colectat toată vara cu scopul de a le aduce la școală.

Copiii au învățat că becurile și bateriile conțin mercur, care odată ajuns în natură poluează  apele și pământul , iar din reciclarea lor se pot fabrica lucruri noi, contribuind la salvarea planetei și a rezervelor sale naturale. În viitor sperăm ca ei să-și dezvolte un comportament responsabil față de mediu, colectând deșeurile și în familie.

ecoscoala-267x300

  ACTIVITATE ÎN CADRUL PROGRAMULUI MONDIAL ECO – ȘCOALA

  1. Titlul activităţii: ” MANCAM RESPONSABIL” Stil de viaţă sănătos/ Prezentări PPT/ Activităţi de creaţie/ Realizarea unui meniu sănătos

 

  1. Coordonatorul/rii activității: prof. înv. primar Muscoi Georgeta, prof. înv. primar Mitu Vasilica
  2. Data/perioada de desfăşurare:
  3. Descrierea activităţii:
  • În data de 9 octombrie 2015 am derulat activitatea ,,Mâncăm Responsabil”. Am  lansat idei ingenioase, instructive şi amuzante pentru copii, aceştia putându-se distra şi, totodată, învăţa. Am descoperit universul plin de sinceritate, de spontaneitate şi de fantezie al copiilor prin activităţi diverse: discuţii pe marginea unor prezentări PPT (,,Zâna Alimentaţiei”, ,,Mânânc sănătos”, ,,Pacheţelul sănătos”), jocuri şi mişcare, activităţi de creaţie (modelaj din plastilină), desen (Fructele/ legumele preferate), interpretarea unor cântece (,,Fructele”, ,,Cântec cu legume”), activităţi de identificare şi sortare (,,Alimente sănătoase”, ,,Alimente nesănătoase”, Fructe şi legume”), concurs (,,Cel mai hazliu sandviş”), realizarea unui meniu sănătos pentru o săptămână etc.
  • Copiii au fost dezinvolţi, s-au simţit bine, au răspuns pozitiv tuturor sarcinilor de învăţare şi au fost încântaţi de ideile ingenioase de pregătire a gustării de la şcoală. Fiecare a dorit să-şi spună părerea şi să se facă remarcat, dovedind că a înţeles importanţa unei alimentaţii sănătoase şi că îşi va schimba comportamentul în viitor. Împreună am lansat sloganul: ,,Mâncăm fără aditivi/ Suntem veseli, pozitivi!”
  • Elevii au conştientizat importanţa unei alimentaţii raţionale şi sănătoase. Trebuie să fie doar perseverenţi şi tot timpul informaţi în ceea ce priveşte consecinţele unei alimentaţii nesănătoase. Copiii vor transmite părinţilor cele învăţate, iar aceştia se vor strădui să fie mai atenţi în pregătirea pacheţelului ce urmează să fie servit la şcoală. Acesta trebuie să fie sănătos, proaspăt, hrănitor, rezistent la temperaturi crescute şi să nu fie niciodată la fel (alimentaţie diversificată). Activităţile de acest gen trebuie să continue pentru ca efectul dorit să fie cel scontat.

 

ecoscoala
”MARȘUL VERDE”sub lozinca ”HAI MAI VERDE SĂ TRĂIM ȘI MAI SĂNĂTOȘI SĂ FIM”

În data de 19 aprilie 2016 elevii Școlii Grigore Moisil au participat la marșul eco. Scopul marșului a fost acela de a transmite în comunitate mesaje ecologice și de a face cunoscute activitațile școlii și statutul de eco-școală în rândul locuitorilor orașului.Elevii au purtat bannerul, steagul verde și au scandat codul verde al școlii-HAI MAI VERDE SA TRĂIM ȘI MAI SANATOȘI SA FIM!

 


ecoscoala