30 IANUARIE – ZIUA INTERNAȚIONALĂ A NON-VIOLENȚEI ÎN ȘCOLI

            SPUNE ,,NU” VIOLENȚEI!

 

 

Încă din 1964, data de 30 ianuarie marchează Ziua Internațională pentru non-violență în școală.

Pe tot parcursul anului școlar, elevii și profesorii Școalii Gimnaziale „Grigore Moisil” Năvodari au desfășurat constatat activități menite să elimine orice formă de violență din mediul școlar și domestic.

De ce e nevoie de aceste activități?

  • Conform studiilor UNICEF, 17% din copiii din 58 de ţări sunt supuşi unor forme severe de pedeapsă fizică.
  • La nivel global, trei din zece adulţi consideră că este nevoie de pedepse fizice pentru a creşte copiii bine.
  • Violenţa şcolară este doar una dintre manifestările violenţei cotidiene.
  • La nivel mondial, 1 din 3 elevi cu vârste între 13 şi 15 ani sunt brutalizaţi cu regularitate în şcoală.
  • Aproape o treime din elevii cu vârste între 11 şi 15 ani din Europa şi America de Nord afirmă că au brutalizat alţi copii.
  • În Letonia şi România, aproape 6 din 10 recunosc că brutalizează alţi copii.

 

Mesajul pentru non-violență trebuie să se manifeste în fiecare zi.

Toate formele agresiunii întâlnite în şcoli – de la îmbrânceli şi jigniri, până la injurii, vulgarităţi, intimidări fizice şi verbale – trebuie să dispară iar relaţiile interumane elev-coleg, elev-profesor, elev-părinte trebuie dezvoltate pe o bază de armonie şi toleranţă, în care puterea de convingere a cuvântului şi nu a violenţei trebuie să primeze.

 

Ziua Internaţională pentru nonviolenţă în şcoli a avut ca punct de plecare 30 ianuarie, aceasta fiind ziua celebrării morţii lui Mahatma Gandhi, supranumit părintele independenţei Indiei şi iniţiatorul mişcărilor de revoltă neviolente, cel care spunea: „nonviolenţa este arma celor puternici.”

 

Mulțumim tuturor celor care, împreună cu noi, trasnmit către generația tânără mesaje de toleranță și respect!

 

Director,                                                                                               Coordonator proiect,   

prof.  Ligia Mangri                                                                    prof.  Mândreanu Ramona                                         

https://www.facebook.com/286200281429203/videos/308934311253324

Elevii clasei a VII-a B au marcat această zi printr-o expoziție de desene ale talentatelor CIOBOTARU DARIA și PLEȘOIANU THALIDA, cărora li s-a alăturat ROȘCA RUXANDRA, care a prezentat o colecție de 12 cai, confecționați doar de mâinile ei dibace, sub sloganul ARTA COMBATE VIOLENȚA! În plus, fiecare copil a pus dulciuri în cutii pe care le-au personalizat cu mesaje pozitive, dulciuri oferite elevilor de gimnaziu, în speranța cultivării unui deziderat pentru o societate echilibrată: RESPECTUL ȘI EDUCAȚIA SUNT CĂRȚI DE VIZITĂ ONORABILE!

                                                     

One Thought to “30 IANUARIE – ZIUA INTERNAȚIONALĂ A NON-VIOLENȚEI ÎN ȘCOLI”

  1. Astazi, 30 ianuarie, am sarbatorit Ziua Internationala a Non-Violentei in Scoli. Este foarte important sa cultivam respectul si toleranta intre noi, deoarece astfel de abilitati sunt foarte necesare pentru a trai intr-o lume in care sa fie lipsite de violenta. Felicitari pentru toate activitatile realizate de catre Scoala Gimnaziala Grigore Moisil Navodari!

Leave a Comment