COMUNICAT DE PRESĂ

ZI VERDE LA ȘCOALA GRIGORE MOISIL” NĂVODARI

Școala Gimnazială “Grigore Moisil” Năvodari declară ziua de 14 mai 2018,  ZI VERDE. Anunțăm o amplă activitate de ecologizare în care antrenăm mai bine de 1000 de voluntari, cu toții elevi și profesori ai școlii. Luni, încă de dimineață ne vom împărți în grupe de câte 100 de persoane arondate pe diferite zone ale orașului Năvodari și vom ecologiza fiecare colț verde.

Am simțit nevoia să organizăm această acțiune, la care îi invităm pe toți năvodărenii să ni se alăture, în urma mini-vacanței de 1 Mai. Am monitorizat zonele verzi după această sărbătoare și am constatat că în urma petrecăreților au rămas mormane de gunoaie și resturi menajere. În acestă activitate vor fi implicați de la cei mai mici elevi ai noștri, cei de la clasele pregătitoare, până la cei de clasa a VIII-a.

Vom ecologiza iar apoi vom împărți selectiv deșeurile: cele recilabile vor fi repartizate  pe categorii (hârtie, pet-uri, doze de aluminiu) și predate centrelor de colectare iar gunoiul menajer va fi colectat de  societatea de salubrizare  locală care îl va transporta la groapa de gunoi de la Ovidiu.

Activitatea face parte din programul mondial ECO-ȘCOALA coordonat la nivel national de Centrul Carpato- Danubian  de Geoecologie(CCDG) și la nivel mondial de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE).

Mulțumim tuturor celor care ni se alătură!

 

Director,                                             Coordonatori proiect:

Prof. Ligia Mangri                              Prof. Vasilica Mitu

Prof. Ion Angelica

 

https://www1.agerpres.ro/comunicate/2018/05/13/scoala-gimnaziala-grigore-moisil-navodari-11-07-49#.Wvhqw4-yek4.facebook

https://www.replicaonline.ro/peste-1-000-de-voluntari-vor-ecologiza-orasul-navodari-355197/

https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/invatamant/ampla-activitate-de-ecologizare-demarata-de-elevii-si-profesorii-de-la-scoala-gimnaziala-grigore-moisil-din-navodari-658839.html#.Wvho2bLWRlw.facebook

Leave a Comment