LANSARE DE CARTE LA ȘCOALA GRIGORE MOISIL NĂVODARI
Școala Grigore Moisil a găzduit, în data de 15 decembrie 2022, o întâlnire cu scriitoarea Tudorița Dănilă Ardag. Activitatea s-a desfășurat în spațiul prietenos al bibliotecii, printre cărți. Participante au fost cadre didactice din cele trei școli năvodărene și elevi de la clasele a V-a B, a VI-a D, a VII-a B, a VII-a C și a VIII-a B, însoțiți de doamna profesoară de limba română, Mihaela Bretea. Au cântat colinde trei fetițe minunate: Amalia Sârbu, Anastasia Sârbu și Alessia Vasilache .
Ne-a făcut deosebită plăcere să le avem lângă noi pe invitatele autoarei: președintele ,,Ligii Scriitorilor Dobrogeni”, prof. Vasilica Mitrea și bibliotecar Gabriela Roșca, de la Biblioteca ,,Pontus Euxinus” Năvodari.
Scriitoarea Tudorița Dănilă Ardag a vorbit asistenței despre planurile sale de viitor și despre cărțile pe care le are în lucru.
Doamna Vasilica Mitrea , președintele ,,Ligii Scriitorilor Dobrogeni” i-a înmânat legitimația de membru al ligii, precum și o diplomă pentru promovarea și îmbogățirea patrimoniului literar și cultural.
Au mai fost oferite diplome, din partea Școlii Grigore Moisil, prin director prof. Ligia Mangri, în colaborare cu A.D.E.S., președinte prof. Diana Adam.
Mulțumim pentru momentele de prietenie, generozitate și relaxare pe care le-am petrecut alături de invitații noștri.
Întâlnirea a fost organizată și moderată de prof. Diana Adam, la rândul său autoare de cărți de literatură și pentru copii, redactor șef al Revistei ,, Colțul profesorului”.
Școala ,,Grigore Moisil” Năvodari își manifestă disponibilitatea de a găzdui oricând cu bucurie oaspeți care să fie un model pentru comunitate și pentru elevii noștri!
📚❤️🌹Info:
Scriitoarea Tudorița Dănilă Ardag a început să publice în Spania, acolo unde a și locuit mulți ani.
A debutat cu povestiri de Crăciun într-un supliment al unui ziar regional, care organizează anual un concurs de povestiri. Lucrările sale au propulsat-o printre finaliști.
In anul 2012 a câștigat premiul I la Concursul de povestiri organizat de Diputación de Almería, iar în următorul, în cadrul aceleiași competiții a obținut o mențiune.
Este autoarea a trei cărți pentru copii, publicate în limba spaniolă și a altor lucrări de povestiri, tot în limba spaniolă, apărute în 4 cărți colective.
Semnează o carte bilingvă, româno-spaniolă ,,Literele și Abecedarul”.
Anul acesta a publicat primul său roman ,, Și bunicile cred în povești”, care a primit bune recenzii de la cititori, dar și o altă carte pentru copii ,,1,2,3 și A, B C, să-vatam ce bine e!”

Leave a Comment