CALIFICATIVUL EXCELENT

PENTRU ECO-ELEVII ȘI PROFESORII ȘCOLII „GRIGORE MOISIL” NĂVODARI

Școala Gimnazială “Grigore Moisil” Năvodari e onorată să anunțe obținerea calificativului EXCELENT la evaluarea în programul mondial ECO-ȘCOALA, coordonat la nivel national de Centrul Carpato – Danubian de Geoecologie (CCDG) și la nivel mondial de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE).
Premiul pentru implementarea programului în școală este Obţinerea Steagului Verde, care asigură titlul de Eco-Şcoală, distincție pe care am obținut-o de șase ori consecutiv, începând din anul școlar 2005-2006.
Calificativul EXCELENT obținut astăzi în urma evaluării ne obligă să fim în continuare ECO-ȘCOALĂ!
Astazi, 30 mai 2018, am avut onoarea să avem în mijlocul nostru, musafiri importanți pentru noi, d-na Cornelia Dincă, Președintele Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie din București și d-l Petru Dincă, voluntar. Ne-am bucurat să o avem alături de noi pe d-ra Șuțu Carmen, inspector la Departamentul pentru mediu din cadrul Primăriei Năvodari.
Ne-am bucurat să revedem oameni dragi, care pun inima lor toată în Programul Mondial ECO-ȘCOALA pe care îl coordonează de mulți ani.
Copiii noștri, lideri eco la clasele lor, au transmis astăzi dorința de a ne păstra Premiul STEAGUL VERDE, pe care, cu mândrie, îl arborăm ca dovadă a faptului că la Școala „Grigore Moisil” se face educație ecologică.
Cu sprijinul elevilor, profesorilor, părinților și partenerilor noștri, am demostrat că:
TREBUIE! VREM! PUTEM!
ÎMPREUNĂ SALVĂM NATURA!
TRĂIM VERDE, GÂNDIM VERDE!

ECO-ELEVII ȘI PROFESORII ȘCOLII
„GRIGORE MOISIL” NĂVODARI
• Eco-Schools este un program pentru managementul mediului şi certificarea şcolilor care-l implementează, coordonat la nivel internaţional de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE). Pe plan mondial, Programul este susţinut de Uniunea Europeană, UNESCO şi UNEP (Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu. Un număr de peste 14 000 000 de copii şi tineri, peste 1 180 000 de cadre didactice şi 13 221 de autorităţi locale dezvoltă acest program în lumea întreagă.
• Școala noastră este înscrisă în Programul Mondial Eco-Şcoala, din anul școlar 2005-2006. Evaluările au loc la fiecare doi ani.
• Premiul pentru implementarea programului în școală este Obţinerea Steagului Verde, care asigură titlul de Eco-Şcoală.
• Am obținut acest titlu în anii 2008, 2010, 2012, 2014, 2016. Azi, 30 mai 2018 a avut loc o nouă evaluare a școlii noastre, în urma căreia am obținut calificativul EXCELENT și, implicit, Steagul Verde.
• În anul 2016 s-au împlini 10 ani de când suntem înscriși în program, am fost reevaluați pentru a cincea oară și am obținut PLACHETA ANIVERSARĂ.
• În anul 2017 Școala noastră a obținut premiul al doilea pe țară la Concursul Național „VALORIFICÂND DEȘEURILE, SALVĂM MEDIUL ȘI SĂNĂTATEA NOASTRĂ”, Ediția a XVII-a. Am colectat 2585 kg de maculatura și pet-uri, care nu au ajuns la groapa de gunoi ci la centrul de colectare.

Mulțumim pentru implicare autorităților locale și tuturor partenerilor!

Director, Coordonatori proiect:
Prof. Ligia Mangri Prof. Vasilica Mitu
Prof. Ion Angelica

ECO ȘCOALA

https://www.facebook.com/pg/Scoala-Grigore-Moisil-Navodari-286200281429203/photos/?tab=album&album_id=1640631595986058

http://www.tvlitoral.ro/eco-scoala-gimnaziala-grigore-moisil-navodari/

https://www.ziar.com/news=11590832

Leave a Comment