Concursul Național cu participare internațională

„Împreună cu Hristos prin lume în mileniul III”, ediția a VIII-a

 

Astăzi, 31 martie 2024, elevii Școlii Gimnaziale “Grigore Moisil” din Năvodari, care au participat la Concursul Național cu participare internațională „Împreună cu Hristos prin lume în mileniul III”, ediția a VIII-a, au fost premiați în cadrul Bisericii Sfântul Nicolae din Năvodari. Tema ediției este „Cuvântul care vindecă” și este dedicată „Anului omagial și comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”
Concursul a fost organizat de Episcopia Ortodoxă Română a Italiei și Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, Inspectoratul Școlar Judetean Cluj, Inspectoratul Școlar Județean Buzău și Colegiul Național Pedagogic “ Gheorghe Lazăr” Cluj-Napoca.
Din totalul celor peste 11.000 de elevi participanți din diverse țări ale lumii: România, Italia, Moldova, Noua Zeelandă, Marea Britanie, Germania, Japonia, SUA, Spania, Serbia, Portugalia, Norvegia, Belgia, Austria, Irlanda, Canada, Australia, Danemarca, Ungaria, Rusia, Kenia, de la Școala Gimnazială “Grigore Moisil” s-au remarcat 8 elevi, atât de la clasele primare cât și de la gimnaziu.
Elevii coordonati de Prof. Craiu Corina Laura au obținut premii importante:
Faza județeană:
Hurjei Eduard Alexandru- premiul I ( IV B)
Bretea Daria Victoria- Premiul I ( VI A)
Bretea Ilaria Amedeea- Premiul I (IV B)
Craiu Sophia- Premiul I ( IV B)
Marin Sara Ioana- Premiul special ( V B)
Drugău Luca Ștefan- Premiul special (VI A)
Donici Flavia Anamaria- Premiul special ( VI A)
Viziteu Alexandru Georgian- Premiul special ( V B)
Faza națională:
Hurjei Eduard Alexandru- Mențiune ( IV B)
Bretea Daria Victoria- Mențiune ( VI A)
Bretea Ilaria Amedeea- Mențiune (IV B)
Craiu Sophia- Premiul special ( IV B)
Preoții Bisericii Sfântul Nicolae din Năvodari, Pr. Pătrașcu Adrian și Pr. Bretea Mihai, s-au bucurat de prezența copiilor la Sfânta Liturghie și au permis acestora, să-și rostească rugăciunile cu care au participat la concurs.

Leave a Comment