CUVÂNT LA ZIUA MAMEI

 

Adoptata la nivel internațional ca zi dedicata femeii, ziua de 8 martie este un prilej de a evidenția rolul deosebit al femeilor în viața de familie și în societate, în general. Catedra de Religie de la Școala Gimnazială „Grigore Moisil” din Năvodari a folosit acest prilej pentru a sublinia că, pentru femeia creștină, modelul consacrat este cel conferit de Maica Domnului, de femeile mironosițe, prăznuite in chip deosebit in Biserica Ortodoxa în Duminica a treia după Sfintele Paști, și de toate sfintele femei din Calendarul Creștin Ortodox.

Întrucât sărbătoarea de 8 martie se regăsește, de mulți ani, în conștiința colectivă ca fiind ziua în care se aduce un omagiu femeii ca soție, mamă, fiică, soră, bunică, prietenă sau colegă etc., la Praznicul celor 40 de mucenici martirizați în apa rece a Sevastiei (9 Martie), cu multă dragoste, au răspuns invitației noastre de a fi parte la un eveniment inedit pentru noi, părinți, elevi și cadre didactice. Mulțumim dl. prof. Florin Dionisi Bătrânac, care și acum a creat o atmosferă spirituală, duhovnicească, în Amfiteatrul Școlii Gimnaziale „Grigore Moisil” din Năvodari. Astfel, sub îndrumarea baghetei sale, Grupul vocal „Ethos” – alcătuit din elevii școlii noastre ne-a încântat sufletul cu o suită de cântece și poezii, alese special pentru a evidenția sărbătoarea Mamei.

Prezenta activitate s-a dorit a fi și o introducere în contextul Concursului Județean al Școlii Gimnaziale „Grigore Moisil” din Năvodari – Mama, întrupări ale Iubirii, născut în cadrul Cercului de Religie – „Bucurie la umbra lui Hristos”, ce se adresează tuturor elevilor și care dorește să evidențieze rolul mamei în viața noastră dar și o punte între Ziua Internațională a Femeii și a Mamei (8 martie) și Ziua Mamei Creștine, sărbătorită 17 zile mai târziu, pe 25 Martie, la Bunavestire!

Tuturor femeilor le-am adus astfel omagiu de recunoștință și le dorim ani mulți și binecuvântați, cu sănătate și ajutor mult de la Dumnezeu! La Mulți Ani!

Coordonatori,

Prof. Cristian Nicolcea

Prof. Florin-Dionisi Bătrânac

Leave a Comment