https://gmoisilnavodari.ro/parteneriate-proiecte/si-parteneriate-judetene-nationale-si-internationale/proiectului-judeteanreciclam-creativ/

CONCURSUL JUDEȚEAN „RECICLĂM CREATIV!”
cuprins în
Calendarul Județean al Activităților Educative, An școlar 2023-2024
(domeniul Ecologie și protecția mediului, poziția 34, Nr. înregistrare ISJ 7255A/12/25.10.2023)
– ediţia a VIII-a-
Organizator:
ŞCOALA GIMNAZIALĂ „GRIGORE MOISIL” NĂVODARI
Coordonatori de proiect:
Prof. Mangri Ligia Elena – director
Prof. înv. primar Muscoi Georgeta
Prof. înv. primar Mitu Vasilica
Parteneri:
 Casa de Cultură „Pontus Euxinus” – Năvodari
 Asociaţia de părinţi a Şcolii Gimnaziale „Grigore Moisil” – Năvodari
 Primăria oraşului Năvodari
 Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie România (CCDG)
 C.J.R.A.E. Constanța
 Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul”
 Unități școlare din județul Constanța/din alte județe
Categoria în care se încadrează proiectul: Domeniul ecologie şi protecţia mediului
Descrierea proiectului prin obiective:
Prezentul proiect vine în întâmpinarea noilor obiective propuse de Uniunea Europeană prin „Rezoluția Consiliului European privind un cadru strategic pentru cooperarea europeană în domeniul educației și formării în perspectiva realizării și dezvoltării în continuare a spațiului european al educației (2021-2030)” și anume că educația și formarea au de jucat un rol vital în modelarea viitorului Europei, într-un moment în care este imperativ ca societatea și economia acesteia să manifeste o mai mare coeziune, să fie mai incluzive, digitale, durabile, verzi și reziliente, iar cetățenii să se bucure de împlinire personală și de bunăstare, să fie pregătiți să se adapteze și să funcționeze pe o piață a muncii în schimbare și să se implice într-o cetățenie activă și responsabilă.
Scopul proiectului este stimularea interesului elevilor pentru participarea la activități de conștientizare a importanței celor Trei R (Reducerea, Refolosirea și Reciclarea deșeurilor), contribuind astfel la formarea unei conduite eco-civice.
Implementarea celei de-a VIII-a ediții a Proiectului Educațional Județean „Reciclăm creativ!” va constitui încă un pas pe drumul salvării planetei. Pe termen lung, întreaga comunitate va beneficia de un mediu înconjurător mai curat și mai prietenos, condiții de viață la standarde ridicate, însușirea unor deprinderi de colectare și valorificare a deșeurilor.

2 Thoughts to “CONCURSUL JUDEȚEAN „RECICLĂM CREATIV!””

  1. Felicitari pentru aceasta initiativa educativa si ecologica! Este cu adevarat imbucurator sa vad ca o scoala din judetul nostru se implica in astfel de proiecte importante, care ne invata si pe noi, elevii, sa fim mai responsabili cu mediul inconjurator. Cred ca este o oportunitate excelenta pentru a intelege importanta celor Trei R (Reducerea, Refolosirea si Reciclarea deseurilor) si cum putem contribui la un viitor mai bun pentru planeta. Felicitari si mult succes in implementarea proiectului!

  2. Sunt foarte incantata sa va anunt ca Scoala Gimnaziala „Grigore Moisil” Navodari organizeaza cea de-a VIII-a editie a proiectului educational „Reciclam creativ!”. Acest proiect, cuprins in Calendarul Judetean al Activitatilor Educative pentru anul scolar 2023-2024, are ca obiectiv principal stimularea interesului elevilor pentru constientizarea importantei celor Trei R (Reducerea, Refolosirea si Reciclarea deseurilor), contribuind astfel la formarea unei conduite eco-civice.

Leave a Comment