COMUNICAT DE PRESĂ

EVENIMENT ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL CONSTĂNȚEAN

PROFESORII  DIN   NĂVODARI, PROIECT COMUN CU COLEGII DIN BELGIA ȘI ITALIA

În calitate de coordonator european, Școala Gimnazială “Grigore Moisil” Năvodari anunță inaugurarea proiectului ERASMUS+ “KEY FOR INNOVATIVE EDUCATION”. Festivitatea s-a desfășurat azi,  LUNI, 23 OCTOMBRIE 2017, începând cu ora 12.00, la Casa de Cultură „Pontus Euxinus” a orașului Năvodari, în prezența partenerilor din Belgia și Italia dar și a numeroase oficialități din cadrul ISJ Constanța, reprezentanți ai autorităților locale și județene.

„KEY FOR INNOVATIVE EDUCATION” CONTRACT Nr. 2017-1-RO01-KA219-037181_1 este un proiect de parteneriat strategic în domeniul educației, formării  tineretului prin Acțiunea-cheie 2 – Cooperarea pentru inovare și schimbul de bune practici din programul Erasmus Plus derulat între trei țări: Belgia, Italia și România.

Școlile partenerilor noștri sunt:

– Stedelijke Humaniora din Dilsen-Stokkem, Belgia

– Istituto Statale Istruzione Secondaria Superiore „M. Del Giudice” din Rodi Garganico, Italia.

 

Proiectul, care se desfășoară în perioada 1 octombrie 2017- 30 septembrie 2019, are drept scop dezvoltarea interesului pentru  școală al elevilor,  prin promovarea și implementarea metodelor de predare nonformale în școlile partenere. Activitățile se vor desfășura pe 6 axe principale:  My home country (Țara mea de origine), My school and school system (Școala mea și sistemul de învățământ), My town-things to do (Orașul meu, lucruri de făcut), Our culture (Cultura noastră), Our traditional food (Tradiții culinare), A friendly  Environment (Un mediu prietenos). Ne dorim să atragem către școală  elevii cu risc de abandon sau cu motivație scăzută pentru învățare, prin activități nonformale care să le pună în valoare calitățile și să îi apropie de comunitate.

În cadrul parteneriatului se vor desfășura  întâlniri transnaționale de proiect și activități de învățare / predare / formare în  fiecare din țările partenere. Vor participa 16 elevi și 12 profesori.

 

Coordonator proiect,

Prof. Adriana David, Școala Gimnazială “Grigore Moisil” Năvodari

 

Director  Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Năvodari,

Prof. Ligia Elena Mangri

 

Consilier imagine Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Năvodari,

Prof. Elena Calcan

Tel. 0730 707 257

 

 

 

 

 

 

 

http://www.tvlitoral.ro/eveniment-de-anvergura-la-navodari/

Leave a Comment