http://erasmus.gmoisilnavodari.ro/

EVENIMENT ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL CONSTĂNȚEAN

PROFESORII  DIN   NĂVODARI, PROIECT COMUN CU COLEGII DIN BELGIA ȘI ITALIA

În calitate de coordonator european, Școala Gimnazială “Grigore Moisil” Năvodari anunță inaugurarea proiectului ERASMUS+ “KEY FOR INNOVATIVE EDUCATION”. Festivitatea s-a desfășurat azi,  LUNI, 23 OCTOMBRIE 2017, începând cu ora 12.00, la Casa de Cultură „Pontus Euxinus” a orașului Năvodari, în prezența partenerilor din Belgia și Italia dar și a numeroase oficialități din cadrul ISJ Constanța, reprezentanți ai autorităților locale și județene.

„KEY FOR INNOVATIVE EDUCATION” CONTRACT Nr. 2017-1-RO01-KA219-037181_1 este un proiect de parteneriat strategic în domeniul educației, formării  tineretului prin Acțiunea-cheie 2 – Cooperarea pentru inovare și schimbul de bune practici din programul Erasmus Plus derulat între trei țări: Belgia, Italia și România.

Școlile partenerilor noștri sunt:

– Stedelijke Humaniora din Dilsen-Stokkem, Belgia

– Istituto Statale Istruzione Secondaria Superiore „M. Del Giudice” din Rodi Garganico, Italia.

Proiectul, care se desfășoară în perioada 1 octombrie 2017- 30 septembrie 2019, are drept scop dezvoltarea interesului pentru  școală al elevilor,  prin promovarea și implementarea metodelor de predare nonformale în școlile partenere. Activitățile se vor desfășura pe 6 axe principale:  My home country (Țara mea de origine), My school and school system (Școala mea și sistemul de învățământ), My town-things to do (Orașul meu, lucruri de făcut), Our culture (Cultura noastră), Our traditional food (Tradiții culinare), A friendly  Environment (Un mediu prietenos). Ne dorim să atragem către școală  elevii cu risc de abandon sau cu motivație scăzută pentru învățare, prin activități nonformale care să le pună în valoare calitățile și să îi apropie de comunitate.

În cadrul parteneriatului se vor desfășura  întâlniri transnaționale de proiect și activități de învățare / predare / formare în  fiecare din țările partenere. Vor participa 16 elevi și 12 profesori.

Coordonator proiect,

Prof. Adriana David, Școala Gimnazială “Grigore Moisil” Năvodari

Director  Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Năvodari,

Prof. Ligia Elena Mangri

 

http://www.tvlitoral.ro/eveniment-de-anvergura-la-navodari/

https://www.facebook.com/Scoala-Grigore-Moisil-Navodari-286200281429203/?hc_ref=ARQPf_uIWd2kk7toEuH8vwWfSAq7Hib8k3T988T-rWzIsWR3qwdrf-Y7HQdAAbSBT_Q&pnref=story

START PROIECT ERASMUS+

ELEVII ȘCOLII GIMNAZIALE „GRIGORE MOISIL” ÎNVAȚĂ PRIN METODE INOVATIVE ALĂTURI DE COLEGII DIN ITALIA ȘI BELGIA

Proiectul „KEY FOR INNOVATIVE EDUCATION” este un parteneriat strategic în domeniul educației, formării și tineretului (prin Acțiunea-cheie 2 – Cooperarea pentru inovare și schimbul de bune practici din programul Erasmus Plus) între trei țări: Belgia, Italia și România.

El urmărește dezvoltarea interesului pentru scoala al elevilor, prin promovarea și implementarea metodelor de predare nonformale în școlile partenere. Dorim să creăm experiențe pozitive pentru toți copiii, inclusiv pentru cei din grupurile dezavantajate, pentru dezvoltarea  competențelor interculturale, sociale, civice. Creșterea accesului la educație a participanților din medii dezavantajate se realizează prin participarea lor, în echipe internaționale cu partenerii din Belgia și Italia, la activitățile proiectului.

Elevii participă la activități de planificare care vor fi  realizate împreună cu colegii din celelalte școli europene, în activități de autoevaluare și evaluare externă, planifică expozițiile și prezentările plenare. În echipă vor realiza produsele proiectului cu ajutorul multor instrumente ICT: e-mail, conferințe audio și video, chat, forum, MP3, PowerPoint, publicarea pe web. Părinții vor colabora cu școala pentru a rezolva împreună problemele adolescenților.

Contactul cu diferite contexte sociale și medii culturale, schimbul de idei, experiențe și bune practici  vor contribui  la îmbogățirea tuturor elementelor implicate și consolidarea sentimentului de apartenență la Uniunea Europeană.

Proiectul oferă cadrelor didactice posibilitatea de a  realiza instrumente de educație non-formală adaptate nevoilor actuale ale elevilor și de a participa la elaborarea unei abordări multidisciplinare și transnaționale a temelor alese pentru proiect. Lucrând împreună la realizarea unor obiective comune  vor  realiza și testa un program de învățare bazat pe educația inclusivă prin utilizarea metodelor și strategiilor didactice non–formale.

Fiecare activitate a proiectelor este integrată în programele școlilor celor trei țări participante, cu sprijinul celui mai adecvat cadru didactic din acest domeniu. De asemenea, este posibil ca o mare parte a abordărilor să se extindă în activități extracurriculare la unii colegi.

Proiectul se desfășoară în perioada 01.10.2017 – 30.09.2019.

 

Programul Erasmus+, Acțiunea cheie 2

Proiect de parteneriat strategic între școli

Titlul proiectului : „KEY FOR INNOVATIVE EDUCATION”- KIT

CONTRACT Nr. 2017-1-RO01-KA219-037181_1

Perioada de desfășurare: 01.10.2017- 30.09.2019

 

ANUNȚ SELECȚIE PROFESORI

 

Școala gimnazială ”Grigore Moisil” Năvodari anunță organizarea  selecției profesorilor pentru echipa de implementare a proiectului Erasmus+.

Proiectul este implementat în parteneriat cu:

– Stedelijke Humaniora din Dilsen-Stokkem, Belgia și

– Istituto Statale Istruzione Secondaria Superiore „M. Del Giudice” din Rodi Garganico, Italia.

 

Dosarul de candidatură al profesorilor va conține următoarele documente:

-Copie a cărții de identitate

-CV-Europass

-Scrisoare de intenție cu argumentarea implicării în activitățile proiectului

-Adeverințe specifice

-Declarație de consimțământ privind prelucrarea datelor personale.

 

Dosarul de candidatură va conține doar elemente care să susțină participarea în cadrul proiectului. Dosarele vor fi înregistrate la secretariatul școlii și depuse până miercuri 04.10. 2017, ora 9.30 ( persoană de contact – coordonator proiect- Adriana David).

La finalul activității de selecție vor fi afișate rezultatele, respectiv vineri 06.10.2017.

Contestațiile se primesc în 24 ore de la data afișării rezultatelor, lista finală a participanților fiind afișată în maxim două zile de la prima afișare, dar nu mai târziu de 09.10.2017 ora 16.00.

Dacă există punctaje egale se va organiza un interviu în limba engleză.

Rezultatul interviului nu poate fi contestat!

 

Coordonator proiect,

Prof. Adriana David

HARTA PARTENERI

http://erasmus.gmoisilnavodari.ro/foreign-teachers-visit-urban-humanities/