Mass Media – Școala Gimnazială "Grigore Moisil" – Năvodari

 

 

 

Dezbateri pe marginea proiectului

„EDUCAȚIA NE UNEȘTE”

 

Dezbateri pe marginea proiectului „EDUCAȚIA NE UNEȘTE” in cadrul Consiliului Profesoral de azi. Ministerul Educației Naționale a lansat de curând viziunea sistemică ”Educația ne unește”, document care propune structurarea rolului educației, implicit rolul sistemului național de învățământ pe cinci valori fundamentale: încredere, echitate, solidaritate, eficacitate și autonomie. Sunt modificări majore pe care sistemul de învățământ le va suporta in perioada imediat următoare.
Informații suplimentare:
https://www.edu.ro/ministerul-educa%C8%9Biei-na%C8%9Bionale-lansat-viziunea-sistemic%C4%y-%E2%80%9Eeduca%C8%9Bia-ne-une%C8%99te%E2%80%9D

COMUNICAT DE PRESĂ

                   LECȚII MODERNE ȘI INOVATIVE ALĂTURI DE ITALIA, BELGIA, MACEDONIA ȘCOALA „GRIGORE MOISiL” NĂVODARI,  GAZDĂ PENTRU PROFESORI ȘI ELEVI DIN ITALIA, BELGIA ȘI MACEDONIA

În săptămâna 6-10 aprilie 2019,  cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale “Grigore Moisil” Năvodari au avut bucuria de a fi gazde pentru 9 colegi din Belgia și Italia în cadrul PROIECTUL ERASMUS +, „Key for Innovative Teaching”, ACȚIUNEA KA2- parteneriate strategice pentru educație școlară. Oaspeții au fost însoțiți de 16 elevi din școlile Stedelijke Humaniora, din Dilsen-Stokkem, Belgia și Istituto Statale Istruzione Secondaria Superiore „M. Del Giudice”, din Rodi Garganico, Italia. În paralel, în aceeași săptămână,  s-a desfășurat și schimbul de experiență al școlii noastre cu 5 profesori și 10 elevi din Macedonia.

Cele trei echipe au lucrat împreună pe parcursul întregii săptămâni și și-au împărtășit din exeperiențele lor multiculturale. Elevii români și străini au participat în echipe mixte la cursuri non-formale de matematică-fizică- chimie, limba română-limba engleză, arte plastice și au luat parte la acțiuni sportive și activități fizice, care s-au dovedit a fi  bune instrumente de comunicare interumană. Elevii au participat la lecții non-formale(iSTEAM) în situl orașului antic Histria.  iSTEAM reprezintă un cadru de predare bazat pe modalități naturale de învățare, cadru care poate fi personalizat pentru toate tipurile de elevi. Este interactiv, experiențial, practic și distractiv. Structura iSTEAM (inovație, știință, tehnologie, artă și matematică) explică modul în care diviziunile educației și vieții colaborează într-un mod interdisciplinar. Tot în cadrul proiectului ERASMUS+, elevii au experimentat și viața ca angajat al uneia dintre cele mai moderne rafinării din sud-estul Europei,   Petromidia, într-o acțiune de  jobshadowing. Au fost, pentru o zi, parte a echipei rafinăriei, parcurgând traseul unui angajat de la intrare și până la Centrul de comandă,  familiarizându-se cu provocările muncii în domeniul petrolier.

„Comunicare” a fost cuvântul de ordine în aceste zile. Elevii străini au fost găzduiți de familii din Năvodari, având astfel posibiliatea de a experimenta traiul în România și de a intra în contact cu preocupările și stilul de viață al colegilor români. S-au legat prietenii trainice și s-au exersat abilități de comunicare într-o limbă străină, de management al relațiilor interpersonale,  de gândire critică și  de rezolvare de probleme de natură socială. O parte dintre aceste experiențe au fost introduse pe platforma  eTwinning, în Twinspace, prin postări în spațiul virtual de impresii și exemple de bună-practică.

Activitățile dedicate mobilității ERASMUS+ în România s-au încheiat vineri, 10 aprilie 2019, cu o sesiune de comunicări elevi-profesori în cadrul căreia s-au adresat întrebări, s-a testat feedback-ul programelor desfășurate în comun, s-a evaluat raportul dintre așteptări și realizări, s-au stabilit pașii următori ai proiectului, a avut loc evaluarea finală strategică.

Le mulțumim tuturor profesorilor, elevilor, părinților și instituțiilor care au colaborat pentru buna desfășurare a acestei etape din proiect!

 

Coordonator proiect,

Prof. Adriana David, Școala Gimnazială “Grigore Moisil”, Năvodari

Director,                                      Director adjunct,

Prof. Ligia Mangri                        prof. Angelica Ion

http://www.radioconstanta.ro/2019/05/14/navodari-scoala-grigore-moisil-gazda-pentru-profesori-si-elevi-din-italia-belgia-si-macedonia-foto/?fbclid=IwAR2RHSGAN-yvlrDCTCDKv5Nx47iyEuwR8BxkHQlsepFQRP7BTmNorV5YtqQ

 

                           COMUNICAT DE PRESĂ

                  Școala „Grigore Moisil“ Năvodari a dat  startul

                               „Târgului de Mărţişoare”

Doriți să începeți primăvara cu un mărţişor și o felicitare unicat, lucrate din tot sufletul?

Elevii, părinții și profesorii  Şcolii Gimnaziale „Grigore Moisil” Năvodari vă așteaptă miercuri 27 februarie și joi, 28 februarie 2019 la Târgul de Mărţişoare din Parcul Central din Năvodari. De aici, puteți cumpăra “gingăşii de primăvară”, toate lucrate manual de elevi, cadre didactice și părinți.

Târgul a devenit deja o tradiţie a școlii noastre. Anul acesta suntem deja la a zecea ediție. Preţurile sunt modice, iar lucrările, hand-made. Banii vor intra în contul “Asociației de Părinți Grigore Moisil” și vor fi folosiți pentru a face spațiul școlar mai modern, mai confortabil și mai sigur pentru elevii noștri.

Vă așteptăm cu drag la standurile noastre! Este o ocazie unică să începeți primavara alături de noi și să oferiți celor dragi felicitări și mărțișoare confecționate cu multă dragoste de copii!

Director,                                                                                Director adjunct,

prof. Ligia Elena Mangri                                                      prof. Angelica Ion

 

 

 

                             COMUNICAT ZIUA G- GRIGORE MOISIL

 

Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale “Grigore Moisil” Năvodari au bucuria să anunțe derularea cu succes a unui nou proiect educațional, unic în peisajul școlar constănțean, ZIUA G – GRIGORE MOISIL.

În fiecare marți dimineață, elevii din cilul primar sunt întampinați cu “activități educative-surpriză” la care sunt invitați să ia parte. Activitățile sunt gândite în așa fel încât să genereze un mediu școlar cât mai atractiv, sigur și prietenos, să conducă la creșterea performanțelor școlare și reducerea conflictelor din mediul școlar/ comunitate ( Ziua salutului politicos, Ziua prieteniei, Ziua bucuriei colindelor).

Astăzi, 22 ianuarie 2019,  elevii Școlii Gimnaziale “Grigore Moisil” Năvodari au marcat “Ziua gustărilor sănătoase”. Încă de la intrarea în școală au fost întâmpinați cu  salată de fructe și aranjamente din fructe și legume pe care le-au primit în dar. Apoi, în fiecare clasă s-au amenajat mici expoziții și spații potrivite în care copiii au putut consuma  gustări sănătoase și au putut afla informații valoroase despre calitățile nutritive ale fructelor și legumelor.

Suntem încântață că aceste activități au început să facă parte din rutina zilelor de marți și că elevii noștri le așteaptă cu interes în fiecare săptămână, vin cu idei și propuneri  și le promovează în comunitate.

Activitățile sunt coordonate de dir. prof. Mangri Ligia, dir. adj. prof. Ion Angelica și  psihilog Mioara Câlcic, inițiatorul proiectului. Le mulțumim pentru implicare tuturor cadrelor didactice și părinților.

Director,                                                      Director adjunct,

Prof. Ligia Mangri                                      Prof. Ion Angelica

https://www.facebook.com/Scoala-Grigore-Moisil-Navodari-286200281429203/

 


https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.radioconstanta.ro%2F2018%2F11%2F28%2Fscoala-grigore-moisil-navodari-donatie-de-peste-2-tone-de-alimente-pentru-batranii-din-centrul-de-la-poarta-alba%2F%3Ffbclid%3DIwAR3YQzYBIwfRUG2OQ4yG5bMrZOvK_XfDt0q0TWKmtFlkj9XBBB2INuHO2xc&h=AT3-dBPoGUPf8TcJZ8YNQwUXjzqmmu8mRlD5GlwMCuxt-kHp5OuaDh1quYTZUcNPVDPr5MxH8lWMPZvsCTJhJt7J6x56gp1OLLxvc4dc5yEKPU_sUC29E-NoCQmJ9G5luM_9UaEZJvFdXzATyORH_lL4e5JOdsXvBktzVzQr1zey2oHDUeJVNullQoTYqb22XDaUv5SSa6-52TxXyUXlF7wYrs_L3BcAoQkCPLjB9-N9JPWA7avU2bHNNO9GsYe55Wo8v_OQ0cTBFgBrJF7pYRkW0hgG92u0Ca1ET695YFoj6L07jeAITpCEibWh2rbDlxcpm7vv2DK4C4t6fV3wCycQsOqkJsG9t0TT7FxWZC0HiOkfu2o4Q-McvXCAjqFEV-1NClTPEDUmLPH2DtOJV3VoHBfo5UHVcNgtRh5j3YDPD8uosFZfelO17GTXXXiRffpNW3WyPqFwfM-mmgWK6onnrGDKUYozogaeAI3zFCYCE4j5g8lWLHSAXvhDPsXfOVEyb_ttw3DuWlR7oJcQOQU4jKRLlCdaU01QijYro0WFIHTgn2fVuQb2BZQr-3kNSfkJYXxf9_IVfp8ELjxz1k5KCqQ40QftEZt9593eGPgg_3HQKEGt-C3DiGnX3AU3EQ

https://www.agerpres.ro/comunicate/2018/11/14/comunicat-de-presa-scoala-gimnaziala-grigore-moisil-navodari–211072?fbclid=IwAR05I-YwyNAuJuN7qr8r5SmtX_FJD3Wb7uuQUMUQcOIwjb4pZYEn2283UrE

https://www.replicaonline.ro/scoala-gimnaziala-grigore-moisil-navodari-o-fapta-buna-cu-un-fruct-si-o-leguma-373598/

https://www.tvlitoral.ro/ai-carte-ai-parte/

https://www.ziare-pe-net.ro/stiri/elevii-scolii-grigore-moisil-navodari-judetul-constanta-donatie-pentru-biblioteca-colii-dorobantu-judetul-tulcea-galerie-foto-6037952.html

http://www.radioconstanta.ro/2018/10/16/constanta-elevii-unei-scoli-din-navodari-au-donat-carti-pentru-biblioteca-din-dorobantu/

https://www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/elevii-scolii-grigore-moisil-navodari-judetul-constanta-donatie-pentru-biblioteca-scolii-dorobantu-judetul-tulcea-galerie-foto-673730.html#.W8Ww5XnQjHw.facebook

Apreciați pagina de Facebook
Facebook Pagelike Widget
© Școala Gimnazială "Grigore Moisil" - Năvodari - 2019. Toate drepturile rezervate. Creat de CCA
Temă de CPOThemes